PROBLEM WORD 2011: umetanje komentara
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PROBLEM WORD 2011: umetanje komentara

24.10.2012 | 10:06
Pozdrav svima. Molim vas za pomoć

Kad želim ubaciti komentar u novi word dokument ili otvoriti stari koji već sadrži komentare, Word se jednostavno zatvori. Bez ikakve obavijesti o grešci. Excel, PP i komentari u njima rade normalno.

Imam Word 2011 (home&student), talijanski jezik, nisam instalirao nikakve fontove i isto se događa bilo da postavim talijansku bilo hrvatsku tipkovnicu.

Update Word: verzija 14.2.4.

Hvala.
24.10.2012 | 10:27
Kreiraj novog korisnika na Macu pa resetiraj Mac, prijavi se kao taj novi korisnik pa probaj da li se odande isto ponaša.
24.10.2012 | 11:02
Isti problem...
24.10.2012 | 11:30
Idući korak može biti da otvoriš Console Messages (ne znam kako se zove ako ti je i OS na talijanskom, ali ovdje možeš vidjeti kako izgleda ikonica, a možeš ga naći u Applications, pa Utilities) pa tamo pronađeš u stablu s lijeva Crash Reporter i u njemu log file od jednog Word rušenja (file će se zvati Word ili Microsoft Word pa u nastavku datum i sat).

Desni klik na taj file, pa Reveal in Finder, pa onda u Finder prozoru desni klik, pa Compress, pa onda taj ZIP priheftaj ovdje uz tvoj post, da netko pogleda i eventualno skuži mogući razlog rušenja.

Alternativno, možeš probati preinstalirati Office iznova. S Microsoftom je to tako....
24.10.2012 | 11:37
Ok. Hvala. Imao sam samo jednu licencu za Office. Moze li se onda ponovno instalirati?
24.10.2012 | 11:51
Svakako da imaš pravo napraviti reinstalaciju Officea, pa čak i instalirati ga na iduće svoje računalo, pod pretpostavkom da ga deinstaliraš s ovog.

Može li se - to ne znam. Srećom po moje živce - ne koristim Microsoft Office uopće. To ti je pitanje za Microsoft Support.

BTW, ako već imaš legalno kupljenu licencu, zašto se ne obratiš Microsoft Supportu i tražiš od njih da ti riješe problem?
24.10.2012 | 14:50
smayoo kaže:

BTW, ako već imaš legalno kupljenu licencu, zašto se ne obratiš Microsoft Supportu i tražiš od njih da ti riješe problem?

MS Support je nažalost po tom pitanju beskoristan. Znaju za problem već godinama, ALI...

...ali, nije tu vjerojatno kriv samo MS jer isti taj Word(MSOffice)2011 uredno radi na Snow Leopardu pa i umetanje komentara odnosno sve review funkcije, dok na Lionu i ML-u review ruši word bez iznimke. Isprobano osobno, ali ne vraćam se na SL zbog Clouda.

Ima na stranim forumima hrpe korisnika s identičnim problemom i bez zadovoljavajućeg rješenja. Meni konkretno funkcionira trik s novim userom, ali je tlaka tako raditi. Opcija je za review koristiti neki OpenOffice ili Win+MSOffice pod virtualkom.
24.10.2012 | 15:14
Hvala vam na odgovorima. Nadam se da je to jedina stvar koja ne funkcionira...
24.10.2012 | 16:58
Nešto mi je ostalo u glavi kako jedna licecnca i jedan Word može biti aktivan. Znači (ako nisam siguran), ako imaš na dva računala instalirani Word, samo jedan može biti u pogonu, a drugi mora biti ugašen.
Teoretski, ako imaš iMAC i MBP i jednu licencu, a oba kompa su tvoja, tada samo na jednom možeš raditi, a ne oba paralelno. Moguće da je i u tome caka.
Probaj se odštekati od interneta i vidi kaj se dešava. Ovo nabadam onako kao ćorava kokoš.
24.10.2012 | 20:17
zabac kaže:
Teoretski, ako imaš iMAC i MBP i jednu licencu, a oba kompa su tvoja, tada samo na jednom možeš raditi, a ne oba paralelno. Moguće da je i u tome caka.

Istina, ne mogu u mreži postojatio dva Offica s istim licencama, odmah se jedan gasi. Ili idi u ilegalu(samo za test) ili instaliraj Libre office na jednom.
24.10.2012 | 21:53
Kad bude prilike probat ću kako funkcionira ta jedna licenca na dva računala. Od tehničke podrške ništa. Šalju me da se javim u trgovinu u kojoj sam kupio office (sic!). Očito, na komentare u wordu mogu zaboraviti... Računalo može locirati i očitati avion iznad mene, ali ne može ubaciti komentarčić u word... Hihihi...
24.10.2012 | 21:58
Sudeći po sebi, taj Word očito nisi ti platio kad tako olako prelaziš preko toga. Ako ja nešto pošteno platim, to ne radi "as advertized" i netko me počne zaje... kad tražim da riješe problem, ja to tjeram, ako treba, do novina, televizije i suda. To je za mene stvar principa.
24.10.2012 | 22:00
Smayoo, konzola nije zabilježila ni jedan izvještaj o problemu u Wordu. Da, platio sam Office. Idem u trgovinu, kako su mi rekli... A onda u Dnevnik 3.
24.10.2012 | 23:20
@smayoo, evo ti još jedan lajk, da zaokružiš "karizmu" na 200. LOL
24.10.2012 | 23:46
I ja imam isti problem sa komentarima u Wordu. Kako je martyn napisao, po internetu i forumima postoje hrpe korisnika koji se žale na problem, a Microsoft ne poduzima ništa.
Ja sam osobno poslao nekoliko mailova Microsoftu međutim nikakvu konkretnu pomoć od njih nisam dobio, osim standardnih "šablonskih" odgovora. Ne bih dalje komentirao Microsoftov "support" jer bi otišli u off topic.
Uglavnom, po internetu sam uspio pronaći privremeno rješenje koje omogućava da se aplikacije barem ne sruši dok se radi sa komentarima i sa "Track changes" funkcijom. Naime, aplikacija se sruši svaki put kad se koriste tzv. "baloni" na margini teksta. Trik je da se u opcijama Worda isključi da se komentari pojavljuju u balonima. Konkretno, u mojoj engleskoj verzji Worda to bi bilo: Word > Preferences > Track Changes > Use balloons to display changes (uncheck).
Komentari će se sada prikazati malo ružnije, ali se barem aplikacija neće srušiti i posao će se moći odraditi...
24.10.2012 | 23:55
Ovo provjereno radi. Isključi balone i stvar šljaka
24.10.2012 | 23:59
Bresa, hvala Ti. Sad ih mogu pisati i otvarati dokumente u kojima su otprije. Javit ću što su mi rekli ovi "iz trgovine u kojoj sam kupio Word". Svaka čast svima na pažnji i pomoći.
25.10.2012 | 00:03
Drago mi je da ipak postoji neki workaround. Iako to ne opravdava Microsoft.

Teško mi je vjerovati da u console-u nema crash reporta od Worda. Ime je isto ono kako ti piše u Menu baru pokraj jabučice kad je aplikacija aktivna. Jesi li siguran da nema?
25.10.2012 | 00:05
nema...
25.10.2012 | 00:05

Microsoft...
25.10.2012 | 00:06
al' stvarno...
25.10.2012 | 10:41
smayoo kaže:
Drago mi je da ipak postoji neki workaround. Iako to ne opravdava Microsoft.

Teško mi je vjerovati da u console-u nema crash reporta od Worda. Ime je isto ono kako ti piše u Menu baru pokraj jabučice kad je aplikacija aktivna. Jesi li siguran da nema?

Smayoo, vjeruj mi da nema NIČEG. Sve se zgasi ko da si stisnul quit i ne pita jel hoćeš snimit, niš. Samo sve nestane, puf! kao da ničeg nije ni bilo. Poznata stvar, ali kak vele u Redmondu: it's not a bug, it's a feature....
25.10.2012 | 10:45
Vjerujem vam. Samo mi teško pada da su baš toliko indolentni.
30.10.2012 | 18:23
Ja mislim da imam rjesenje.

Imao sam isti taj problem s Wordom i komentarima, mucio se s tim danima da otkrijem problem, probao reinstalirati, resolvirati duple fontove, kreirati drugog usera, pa je jedno vrijeme radilo pa opet nije itd.

Onda sam iskljucio balone i tad je radilo ali mi je to bilo ruzno i nepregledno pogotovo kad sam imao dokument s komentarima od vise ljudi.

Nakon mucenja i mucenja sam skuzio u cem je stvar. U svakom balonu ti pise datum kad je netko komentirao. Ako je taj datum na hrvatskom, onda Word na to popi*di i pada u nesvijest. Ali problem je zapravo u OS-u koji mu šalje krivu informaciju.

Dakle, ideš u System Preferences > Language & Text > Region i promijenis regiju iz Croatian u neku "bolju". Meni je, otkad sam promijenio u United Kingdom (nisam u United States jer imaju krivi poredak dana i mjeseca u datumu), Word ozivio i uzivam u punoj ljepoti njegovih baloncica.

Mozda se moze i customizirati hrvatska regija, mislim da je Wordu samo bitno da ne pise "ponedjeljak, utorak itd." ali to bi trebalo provjeriti, ja se ne sjecam, bilo je to prije par mjeseci.

Takodjer jedno od rješenja je da u Wordu iskljucis datume u balonima od komentara (Word Preferences > Track Changes > uncheck "Include reviewer, time stamp and action buttons").
30.10.2012 | 20:34
Po*erem se na aplikacijju koja ne podržava System Locale. Fascinantno je da su to uvijek takve neke ultraskupe bloatware go*narije (AutoCAD kao drugi primjer, poimence), dok mali shareware ili opensource komadi softvera od kojih bi očekivao da ne pokrivaju sve slučajeve - uvijek uredno rade s tim.
30.10.2012 | 20:35
Pardon, sv4rog, ovo, naravno, ne ide tebe. Ljutim se na Microsoft. Tebi karma+ za rješenje problema.
30.10.2012 | 23:42
Svaka cast sv4rog! To je pravo rjesenje problema. Upravo postupio po tvojim uputama i sve radi! Ja sam kao i ti promjenio u UK regiju, te potom ponovno, eksperimenta radi, vratio u Croatia i sada opet sve radi bez problema. Karma +.
31.10.2012 | 13:34
Hvala na karmi

Nažalost, koliko god bio bloatware, ima nas koji koristimo neke stvari u njemu (tipa komentari+merge-anje dokumenata) pa nemamo alternative...
31.10.2012 | 13:58
Zahvala sv4rogu i od mene
31.10.2012 | 21:29
Hvala sv4rog! Ti si dao najučinkovitije rješenje. Znaš, promijenio sam postavke regije na Srbiju. I sve radi odlično. Na postavkama Hrvatske neće raditi ni ako isključim u postavkama Worda da u komentarima dopisuje datume, autora i dr.

Nego, svako malo doživim da mi se Word sruši. Jadan ja ako svako malo ne usnimim stvari... Stvarno sam začuđen. Istina je jedna: ne treba spajati nespojivo. Apple i Microsoft...

Hvala još jednom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 10 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

pontmax1, Riba, robee, Anonimci (741)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO