06.12.2017 | 15:48
Mini je sve ono što sam od njega očekivao, pa i više od tog.
Switch je prošao bezbolno.
Ono što me iritiralo se manjeviše riješilo updateovima.
Sam Mini je došao sa El Capitanom 10.11.6 i imao je iritantan bug zbog samog OS-a. Naime, koristim Magic Mouse 2 i Magic Keyboard 2, koji su uredno kad bi računalo otišlo u sleep ili hibernaciju nakon dizanja prestajali raditi, odnosno jednostavno se otpojili od Minija. Niti gasi-pali prekidač nije pomagao da ih ponovo vidi.
Update na Sierru je riješio problem. No tu me iziritirala promjena načina na koji se dobiva @ i naravno da se nisam mogao logirati u Mac jer sam dobivao TM umjesto @. Ok, to sam proguglao.
Drugo razočarenje je bila spoznaja da mi APFS nije dostupan jer koristim Fusion drive, no ok, zadržao sam se na Sierri dok me nije "natjeralo" na High Sierru.
Dobra stvar, dobio sam napredniji Photos i manje zauzeće diska. Onaj security issue su pokrpali "brzo". Stvar radi uredno i dobro.
Ostaju 2 stvari koje su više mušice nego stvarne smetnje:
1. Nakon podizanja iz sleepa, WI-FI iako pokazuje da je spojen, zapravo nije, pa je potrebno odspojiti se i ponovno spojiti da bi imao pristup mreži. Rješenja za to još uvijek nema, osim isključivanja sleepa. Ovo ponašanje se proteže od 10.11.6 naovamo.
2. Kod prebacivanja s jednog na drugi ulaz monitora, ponekad se prilikom vraćanja na Mac i dizanja istog iz sleepa jedna od boja na ekranu zna "izgubiti" (ekran dobiva plavičastu ili ljubičastu nijansu), no to se događa samo na tom jednom monitoru koji ionako ide "u mirovinu" uskoro, pa me ne brine pretjerano. Problem je rješiv isključivanjem HDMI kabela iz Minija i ponovnim uključivanjem (nije do kabela, probano s više njih). Također je neovisno o verziji OS-a.
O samom stroju, zaista samo riječi hvale. Radi besprijekorno. Ono što me posebno oduševljava jesu spotlight i dashboard... miša koristim rijetko. Zasad je Virtualbox se pokazao dovoljnim za Win potrebe.