12.01.2016 | 15:30
Pozdrav društvo, novi sam ovdje i pošto ste Vi eksperti za osx sustave zanima me par stvarčica. Naime nakon dugi niz godina planiram se prebaciti sa windowsa na os x sustav pošto mi je komp ostario pa je došlo vrjeme za promjenu, planiram si kupiti imac, stoga me zanima par stvari. Nedavno sam primjetio da je Microsoft Office dostupan i na os x sustavu, pa pošto studiram 1 godinu i većina mojih kolega i profesora je na windows sustavu(word, powerpoint, itd.), mene zanima da li će moj office bit kompatibilan sa njihovim, točnije da li će oni moći preuzeti moj word uradak ili powerpoint i otvoriti ga na svom windows računalu ili baš moraju imati os x sustav da bi to mogli otvoriti isto tako i u mom slučaju da li ću moći otvoriti na svom imacu datoteke koje oni meni šalju sa windowsa?
Idemo dalje, zanima me dali je os x sustav kompatibilan sa ovodanašnjim Winrarom? Ponekad moram svoje uradke spremiti na CD, a koliko ja znam imac nema CD drive u sebi, što bi mi vi preporučili nekakav vanjski CD drive, ako da, kakav? Također puno koristim sccaner i printer, da li za imac podržava samo određene sccanere i printere ili baš sve? Na kraju krajeva mislim da bi on to sve trebao podržavati ali svejedno da Vas pitam da nebi bezveze bacao novac u nešto što mi neće korititi. Ako ima nešto na što bi me vi upozorili nekakve nekompatibilnosti sa Windowsom molim Vas da mi kažete, zahvaljujem se unaprijed na ukazanoj pomoći. Pozzz