15.12.2017 | 09:21
Pozdrav...
Elem kako je to već se odomaćilo u mom riječniku ( elem )...
Prelaz ili famozno znani switch, nije bilo bolno računalo ili računar samo na malo boljoj filozofiji. Još se malo prilagođavam u nekim segmentima, nemam nikakvih žalbi konkretno jer sve zapravo radi ( za divno čudo ) App store mi je aman ugodan, za razliku od onog od windowsa koji iako je sve podešeno kako treba jednostavno neće uraditi download aplikacije jer je nativini windows firewall uključen ( desilo mi se već dva puta pa sam i odustao )Ms štiti samoga sebe od samoga sebe, ali da ih ne blatim ok je kao navikao sam...
Malo sam se "napatio" oko apple ID-a trenutno sam na Hrvatskom app storeu, i koliko vidim moraću izgleda napraviti još jedan ID radi američkog storea ali o tom po tom nije mi to toliko sada ni potrebno.
Jako sam ugodno iznenađen procedurama za update sistema kod apple-a to jednostavno radi do sada sam imao dva update-a i sve je proslo ok, nikakvih belaja... Kod windowsa najbolje da ne počinjem onaj falls creator update mi je pokvario doživljaj...
Skoro pa sam pronašao sve programe/aplikacije kje sam koristio na ranijem računalu tako da je sve manje više bezbolno, na sam OS sam se prilično navikao, bez nekih većih problema, pomalo se usudim pipati i po terminalu kada moram moram ništa suviše ozbiljno ali eto...
Imac mi još uvijek nije primarno računalo pošto ću kroz neko vrijeme uraditi clean install OS-a pa da ne prebacujem silne fajlove, ali sve više i više sam na jabuci nego na probook-u...
Čak sam smontirao i svoj prvi video unutar Imovie apliakcija, čovječe koje uživanje dakle jednostavnost na nekom novom nivou...
Toliko za sada odoh praviti modularne testove, moram malo svoje učenike da ispatim za kraj ovog prvog polugodišta...