04.11.2004 | 10:49
Da, postoji dosta velika mogucnost da se posiljka sunca u Posti na Carinskom , pa kad im se sprdne ce te nazvati. Tamo sam imao dosta problema ali i pozitivnih iskustavan...
npr kad sam kupio Powerbook g3 na ebayu i covjek mi ga je posalo s Aljaske, kad je stigao htjeli su mi naplatiti carinu i PDV, medjutim posto je polovna roba ne mogu ti napatiti carini , nego samo PDV ili obratno, pa sam im rekao otvorite i pogledajte dal je to koristeno ili novo, covjek rekao ajd dobro i sve to telefonski...
a drugi put, hm, kupio sam nesto software-a i poslali mi dopis iz poste da im posaljem obrtni list, i zovem ja njih pa kakav obrtni list, to je za mena kao privatnu osobu, al oni nenene. i dodjem ja tamo i sad zena mene , kao da sam na policiji ispituje sta ce meni legalan software ako nemam obrt ili tvrtku, a ja njoj objasnjavam da bi legalan software trebali imati po difoltu, a ne se cudit onima koji bi ga htjeli :-? , zasto ga ja ne bi imao doma i zenska ne popusta i tad upadne neki tip i onda izmedju Flasha, Dreamvivera, Stuffita i Nortona digne kutiju Nortona i pita covjeka cem ovo sluzi, a on kaze "virusi" a ona meni, ajd nosi to doma.
A pracenje/osiguranja posiljke? dosta kurirskih sluzbi ima trecking order-a, tako da sam znao od covjeka dobiti neki broj, i onda na web-u pogledati gdje se tocno nalazi moja posiljka.