eBay
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eBay

07.12.2003 | 22:26
Pozdrav svim Mac-ovcima.
Moze li mi netko malo bolje objasniti kako se odvija kupovina preko eBay-a (ebay.de), u ovom slucaju kupovina Mac-ova?

Pozdrav
  • ozren
  • Posjetitelj
11.12.2003 | 12:52
Pa gle PayPal nije podrzan u Hrvatskoj, ja sam zato unaprijed uvijek pitao ljude dali primaju nofac Western Unionon i dal zele poslati u Hrvatsku. Ako da, onda bidaj i nadaj se da ces pobjediti, moj savijet ti je da unaprijed odredis koliko ces dati za neki item i u zadnjoj minuti das najvecu ponudu tako da nitko vise nema vremena te nadmasiti, provjereno su me zeznuli tako par puta, ali i ja druge.
11.12.2003 | 13:00
Oprezno s ebayom, često se radi i o podvalama. Moj kolega je imao neugodno iskustvo kada je želio tim putem kupiti polovnu plazmu. Na sreću, skužio je u zadnji tren prema dimenzijama i težini paketa da se radi o prevari i nije dao pare. Naravno, ponuda je od početka bila predobra da bi bila istinita. No, vjerujem da je rizik prihvatljiv za manje stvari i staru kramu.
12.12.2003 | 18:10
moj savijet ti je da unaprijed odredis koliko ces dati za neki item i u zadnjoj minuti das najvecu ponudu tako da nitko vise nema vremena te nadmasiti

Znaci li to da treba ignorirati e-bayevu opciju koja ti nudi da odmah upises najveci iznos, kojeg e-bay sam dozira pomalo, ovisno o nadmetacima? Meni se to cinilo sasvim fer - istina, oba predmeta za koje sam se nadmetala nisu zavrsila kod mene, ali to je zato jer su ponude konkurenata bile puno previsoke.
13.12.2003 | 01:27
Radi se o praksi poznatog pod nazivom 'sniping'. O cemu se radi? Recimo da si ti stavila za neki item da je maksimalni iznos koji si voljna dati 100 eura, i ebay ce autoamtski bidati za tebe do tog iznosa. No moze ti se desiti da unatoc tome netko kupi tu stvar za 60 eura. To se desava zato jer se tvoj proxy bid ne izvrsava trenutno vec mu je potrebno neko vrijeme. Postoje alati koji mogu poslati bid nekoliko sekundi prije nego aukcija zavrsi, i vise nece biti vremena da se automatski izvrsi tvoj bid.
Sniping je ljigav, ali nije zabranjen (jer ga je nemoguce zabraniti). Za Mac postoji nekoliko alata za sniping, osobno sam probao samo Praeco (naci ces ga na versiontrackeru), i radi. .
16.12.2003 | 18:52
Radi se o praksi poznatog pod nazivom 'sniping'. (...) Postoje alati koji mogu poslati bid nekoliko sekundi prije nego aukcija zavrsi, i vise nece biti vremena da se automatski izvrsi tvoj bid.

Nakon sto me po ne znam koji put preplavio osjecaj beskrajne naivnosti spoznajom , pitanje koje mi se namece je: nije li u tom slucaju uzaludan bilo koji pristup - dakle, i ako ne otkrijes ebayu odmah najveci iznos kojeg si spreman dati, i opet ces biti sporiji od "alata". Dakle, protiv toga se mozes boriti iskljucivo alatom. Necu tako.
17.12.2003 | 12:13
Nazalost tako je. U prednosti si ako kupujes nesto za cim nije velika jagma, a drugo, vecina ljudi ne koristi ili ne zna koristiti sniping triokove.
Ja ti samvjetujem da nabavis veci cekic od protivnika i udri
03.11.2004 | 22:01
znaci... i ako sve upali: primaju Western Unionon, zele "shipati" u Hrvatsku.... pitanje
No.1 - hoce li mi u hrvatskoj napltiti carinu ili nekakav porez
No.2 i kako se osigurati da se posiljka negdje u procesu ne izgubi

-frend je na eBay-u kupio combo drive za ibook 500mhz za 60€
-prodavac tvrdi da je uredno sve poslao, no posiljka nakon mjesec i pol nije stigla(iz DE).....

molim da mi netko odgovori. hvala.
04.11.2004 | 01:15
1. U većini slučajeva hoće. Možeš pokušati pitati da ti to pošalje kao "gift" ali nije sigurno da će upaliti.
2. Tako da se pošiljka osigura.

Što se tiče problema tvojeg frenda, takve stvari treba slati osigurano, tako da ako se i izgubi pošta nadoknađuje štetu a prodavač te ne može vući za nos. Ja još ne bih paničario jer je poznato da carina kod nas zna zadržavati pošiljke po više tjedana. Neka pokuša nazvati carinu i pitati da li je stigla kakva pošiljka za njega.
  • ozren
  • Posjetitelj
04.11.2004 | 10:49
Da, postoji dosta velika mogucnost da se posiljka sunca u Posti na Carinskom , pa kad im se sprdne ce te nazvati. Tamo sam imao dosta problema ali i pozitivnih iskustavan...

npr kad sam kupio Powerbook g3 na ebayu i covjek mi ga je posalo s Aljaske, kad je stigao htjeli su mi naplatiti carinu i PDV, medjutim posto je polovna roba ne mogu ti napatiti carini , nego samo PDV ili obratno, pa sam im rekao otvorite i pogledajte dal je to koristeno ili novo, covjek rekao ajd dobro i sve to telefonski...

a drugi put, hm, kupio sam nesto software-a i poslali mi dopis iz poste da im posaljem obrtni list, i zovem ja njih pa kakav obrtni list, to je za mena kao privatnu osobu, al oni nenene. i dodjem ja tamo i sad zena mene , kao da sam na policiji ispituje sta ce meni legalan software ako nemam obrt ili tvrtku, a ja njoj objasnjavam da bi legalan software trebali imati po difoltu, a ne se cudit onima koji bi ga htjeli :-? , zasto ga ja ne bi imao doma i zenska ne popusta i tad upadne neki tip i onda izmedju Flasha, Dreamvivera, Stuffita i Nortona digne kutiju Nortona i pita covjeka cem ovo sluzi, a on kaze "virusi" a ona meni, ajd nosi to doma.

A pracenje/osiguranja posiljke? dosta kurirskih sluzbi ima trecking order-a, tako da sam znao od covjeka dobiti neki broj, i onda na web-u pogledati gdje se tocno nalazi moja posiljka.
04.11.2004 | 22:45
TNX! jer sam se vec pomalo poceo sumnjati u kolicinu "fake" sellera na ebay-u
...sorry ali kako znati da ce mi seller osigurati posiljku i kako mogu ja utjecati na to da se posiljka osigura?? help!
04.11.2004 | 23:10
Pa tražiš od pošiljatelja da pošalje osigurano. Nešto je sitno skuplje, ali si barem na miru.
15.11.2004 | 19:55
combo je stigao prosli tjedan, ugrađen i radi kao "vurica"
ebay je mrak
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 19 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO