12.12.2021 | 10:33
Borisone vjerojatno nije neko vrijeme koristio MS Office na Macu. Prije 5-6 godina MS Office na Macu je bio zaista bitno lošiji, nego na windowsima. U međuvremenu, MS Office na Windowsima je jednako loš kao i onaj na Macu. Loš u smislu da troši resurse računala daleko više nego je optimalno, a i u smislu da je Excel (nekad najvrijedniji i najbolji dio paketa) postao previše nestabilan, a i lošiji od LibreOffice Calca.
Za potrebe studija će ti, međutim, valjati sigurno (kad ga već moraš koristiti).
Moj sin je treća godina faksa (fizika i kemija, puno koristi Matlab, koji je znatno zahtjevniji po resurse od običnih office alata) i uspješno koristi MBP 15" Mid 2012 non-retina, dakle model zamalo 10 godina star (konkretno taj Mac kojeg on ima će uskoro imati 9 godina, ubačen je SSD i 16 GB RAM u njega).
Kćer mi je 3. razred gimnazije, ima MacBook Air 13" Early 2015 i koristi MS Office, Teams, te još neke softvere za svoje vlastite interese (Inkscape znam, ostale ne). Stroj ima 8 GB RAM i 256GB SSD. Ima gore BigSur operacijski sustav (predzadnji) i sasvim je zadovoljna. To ti mogu preporučiti sigurno. Naravno, mogu i onaj što ga koristi moj sin, ali taj ti je možda pretežak i prevelik.