26.03.2022 | 19:02
Pozdrav,
ovaj forum sam našao kada sam tražio razlog zašto su Apple proizvodi kod nas toliko skuplji nego vani.
Prema tome, razmišljam o nabavi svog prvog Mac-a (a to vjerojatno neće biti u Lijepoj Našoj zbog smiješnih cijena).
Već sam malo istraživao, uspoređivao i tražio mišljenja na drugim forumima, tako da sam siguran da mi je za more potrebe (glazbena produkcija) potreban Macbook Pro 14. Dovoljan bi bio i base model 16/512.
Jedan takav se u Apple Store Hrvatska prodaje za 19.830,53 HRK (2.618,74 €, smiješno).
Isti takav ovog trenutka na Amazonu mogu kupiti za 1.960,36 €. Rekli bi, "pametnom dosta".
U obzir dolazi i Apple Certified Refurbished, ali trenutno nema Macbook Pro 14 modela (gledam Apple.de).
DE tipkovnica mi ne smeta, ionako ju koristim 75% vremena.
Tako da je moje pitanje, gdje nabavljate Apple proizvode iz Mac serije kako bi uštedjeli?
Prednost kupnje kod nas je naravno što možeš uzeti na rate, što čini kupovinu malo bezbolnijom, ali za tu razliku u cijeni (umjesto da kupim vani) bi radije platio cijelokupan iznos unaprijed, pa makar išao u minus.