Switchanje na Mac - kupovina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Switchanje na Mac - kupovina

31.10.2023 | 11:01
Pozdrav,

došlo je vrijeme kad kupujem novi laptop, i po svemu sudeći, prebacujem se na apple proizvode.

Tražim Macbook (Pro/Air svejedno) sa minimalno 16gb RAM-a i 512gb SSD. Budzet mi je do 2000e +/-.
Veličina ekrana nije bitna
Ako netko slučajno ima neki deal/preporuku, pod uvijetom da dućan/firma od koje kupujem:

- se nalazi u Hrvatskoj
- mogu fizički pokupiti
- nije privatna osoba (njuskalo ili sl.)

Budžet je malo limitiran, ali ako netko ima nekakvo upozorenje/preporuku bio bi zahvalan
Hvala unaprijed,

Lp
31.10.2023 | 11:25
13" Air sa M2 procesorom i 512GB SSD ti je trenutno u iStyle snižen na 1800 i nešto € (cijena s PDV). Svi Airovi imaju 8GB, a 16GB modeli se posebno naručuju (tzv. BTO - built to order) i neće ti se uklopiti u zadani budžet. Sve ostalo je još skuplje.
31.10.2023 | 11:28
I ja sam gledao, možda je najbolje ovo

jabucnjak.kreativni.hr/macbook-air-m2-8-8-16-512/

Taman ulazi u budžet. Ostalo je sve još skuplje.
31.10.2023 | 11:34
A što se tiče voćare na jabučnjaku, tko je zapravo ovlašteni trgovac i koga ja kontaktiram kad šaljem upit?
31.10.2023 | 13:58
www.kreativni.hr/
To je naš Davor (Pasarić), aka dpasaric, administrator.
31.10.2023 | 20:53
Ako se predomisliš, prodajem polovni MacBook Pro 14" M1 16GB/1TB (Njuškalo) .

Prodajem jer mi je trebao biti prijelazna faza između Mac mini M1 i Mac Studio M2.
Ne kupujem Studio dok ne prodam MacBook.
31.10.2023 | 20:56
Jacksha kaže:
A što se tiče voćare na jabučnjaku, tko je zapravo ovlašteni trgovac i koga ja kontaktiram kad šaljem upit?

Hej, pozdrav!

To je firma gdje radim i mi smo Apple Reseller skoro dva desetljeća. Nije nam to glavni biznis, mi smo primarno multimedijska produkcija i Adobe Gold Reseller, ali baš zato to vidim kao prednost - jer kod nas možeš dobiti pravu informaciju temeljem stvarne uporabe tih računala, a ne tek nečiju marketinšku "spiku" koja ponavlja propisan reklamni narativ.

Pitaj što te zanima, pa ti odgovorim, možeš i direktno na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
31.10.2023 | 22:35
Borisone kaže:
Ako se predomisliš, prodajem polovni MacBook Pro 14" M1 16GB/1TB (Njuškalo) .

Prodajem jer mi je trebao biti prijelazna faza između Mac mini M1 i Mac Studio M2.
Ne kupujem Studio dok ne prodam MacBook.

Koji je keyboard layout na tom MBP?
01.11.2023 | 06:46
drlovric kaže:
Koji je keyboard layout na tom MBP?

Hrvatski.
02.11.2023 | 10:00
Imam niz slučajeva gdje je ljudima neugodno "ma nisam te želio gnjaviti" nazvati za savjet, pa onda impulzivno kupe nešto što je skroz krivo za njihove potrebe. Meni je to sve nekako očigledno, pa zaboravim koliko normalnim korisnicima nije, njima je Mac tek alat, ne zanima ih previše što je ispod haube.

Frendica tako kupila Air s premalim SSD-om za ono što radi, ja je još upozorio da to neće držati vodu, ali dok se nije opekla, ništa... onda drugi kupuju skupi prijenosnik koji bi trebao trajati 5-6-7 godina, ali su škrti poslušati me da uzmu CTO model s više radne memorije. Ili ljudi prije kupovali iMacove s Fusion driveom bez da mene pitaju (jer i Apple je skrivao taj podatak) koliko je velik SSD u tim kombinacijama... a da ne pričam o Touch Bar modelima, pa onim serijama Minija koje su idućoj iteraciji imale duplo sporije SSD-ove ako odabereš krivi model...

Ukratko, imati nekog iskusnog na svojoj strani kada se pljusne x tisuća eura za računalo je dobra ideja!
02.11.2023 | 12:30
Evo, baš da se nadovezem na ovo pitanje sto sam postavio. Ipak se malo situacija promjenila pa gledam Macove izvan Hrvatske (Njemacka i sl.). Nasao sam na apple.de refurbished M1 Pro sa ekranom 16" i M2 Pro sa ekranom 14".
E sad, znam da je u toj konfiguraciji (512gb i 16gb) SSD na M2 Pro duplo sporiji od M1 Pro.
Meni je nekako M1 Pro "no-brainer", samo me muci da mi ekran od 16" nece bit prevelik za prijenos.
Kakva je situacija s 16" modelima i prijenosom?
02.11.2023 | 14:30
Kako da ti netko drugi na to odgovori?
Ja imam 16" MBP i prenosim ga u torbi namijenjenoj za prenošenje laptopa te veličine. Situacija je vrlo dobra, što se mene tiče.
03.11.2023 | 13:13
Ako moras razmisljati o takvim detaljima, vrijeme je za teretanu

Ja imam taj 16” i nikakvih problema. Kad ga ubacis u torbu mozes zamisljati i da je 14” ako ces se osjecati ljepse

Ne bih se ja time vodio kao argumentom za kupnju. Veci ekran uvijek dobro dodje i po meni je prednost, a ne mana.
03.11.2023 | 21:15
upravo tako. novije verzije MacBook-ova, osim toga imaju taj okvir dosta tanji od prethodnih modela, tako da su kako mi se cini dimenzije tog od 16" manje ili priblizne dimenzijama kod modela 15" starijih generacija. a i laksi su.
03.11.2023 | 21:23
Ekšli, MBP 16" M2 kojeg ima moj kolega je nešto zeru deblji i teži od mog intel MBP 16" 2019. Ali neznatno. U torbi svakako ne čini nikakvu razliku.
03.11.2023 | 21:44
o.k. nego ja to poredim sa tim nekim bas starijim modelima.
ja sam sa MB Pro retina mid 2012 15", i MB Air mid 2012 13", presao na MB Air M1, i sto bi se reklo - 'joj razlike drastićne', tako da moja poredjenja su sa tog aspekta.
04.11.2023 | 08:54
Najlakše onda da uzmeš lakšu torbu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO