06.01.2009 | 18:49
Svaka cast misljenjima ljudi koji su odgovorili na tvoj upit, sve su to prekaljeni Macovci (osim Drazena koji o Macu nema bas neko misljenje), ali imam potrebu i ja reci par stvari jer imam iMac24.
Nedavno (prije mjesec dana) sam switchao sa PC. Razlog nije bio sto su Windowsi toliko losi, niti sto je Mac OS toliko bolji OS bez mana, vec jednostavno iz znatizelje.
Trebalo mi je malo promjene nakon godina u PC svijetu
Poslusao sam savjete ekipe ovdje i kupio bas taj iMac24" o kojem pricas. Prije 2-3 dana sam kupio jos jedan za "po doma", ali to nema veze sada...
Prvi sam kupio rabljen (star par mjeseci) za malo vise od 6000kn, a drugi je nov. Slazem se s tobom vezano za amabalazu
Uzivao sam raspakirajuci ga
I cim izvadis iz kutije ODMAH RADI! Nema drivera, podesavanja postavki, firewalla, antivirusa, antispyware i tome slicno.
Racunalo je stvarno prekrasno i odlicno u radu. Za ono sto tebi treba je pravi izbor. Pouzdano je, brzo, TIHO (ne znas da radi doslovce) i ima prekrasan monitor. Ovakvu kvalitetu prikaza ces tesko naci na nekom standardnom PC monitoru.
E sad, ako ti radis puno sa fotkama, moguce da ti glossy premaz blago iskrivi percepciju boja, pa to trebas probati negdje uzivo, i da vidis sam da li ti smeta.
Ja radim web design/development na njemu i sve vrti bez problema.
Na drugoj particiji imam Win XP cisto da mogu baciti Company of Heroes ponekad, ili da igram neke igre kojih nema na Macu.
U svakodnevnom radu uopce ne koristim XP, sve obavljam na Macu. Vrijeme prilagodbe 5-6 dana.
Graficka Ati2600 je dovoljno snazna za neke prosjecene igre, iako neces igrati nove naslove u visokim detaljima.
Dobijes i alu tipkovnicu koja izgleda kao igracka, ali je to prokleto dobra igracka, tako da mi je sada (nakon samo mjesec dana) ocajno koristiti bilo sta drugo u svakodnevnom radu.
Mighty mouse je kao pravi sapun sa iritantno "brzo-prljajucom" kuglicom i njega ces vjerojatno brzo promjeniti.
Imam super knjigu koju je dobro procitati prije switchanja, doslovce nesto kao "na Win ste radili ovako, a na Macu cete ovako".
Ako te zanima javi se na pvt pa cu ti poslati. Meni je jako puno pomogla, jer sam je citao dok mi nije stigao Mac, tako da mi je MacOS ipak bio malo poznat kada sam ga prvi put upalio.
Zelim ti puno srece sa novim Macom i siguran sam da nikada neces zazaliti zbog te odluke
P.S. Umalo zaboravih, Photoshop CS4 na mom stroju (2GB rama) sa desetak otvorenih slika, radi puuuuno brze od bilo kojeg PC-a slicnih karakteristika, sa toliko rama na raspolaganju.