14.12.2010 | 11:14
Coda --- odličan code editor (html, css, php, JS ... itd itd), ftp klijent, i embedan terminal ... cijena oko 100$
Webbla --- bookmark manager, nije free ai neznam koliko jer sam ga dobil na MacHeistu
Bookends --- research menager (objedinjuje, file menager za stranice, pdf, html, .doc i sl materijale koji se citaju), mjesto za unos bilješki i tekstova ... super stvar za organizaciju u radu (shareware)
cyberduck - ftp klijent
fugu - gui za ssh
AppCleaner - za deinstalaciju applikacija ... free za razliku od app zappera
ChMox - reader za čitanje .chm datoteka (e-knjige)
iBackup - simple backup tool
Carbon Copy Cloner - disk copy backup tool
MacVim - Vim text editor for mac (gui za vim editor)
MP3 Trimmer - upravo to i radi
NetNewsWire - rss reader
Notational Velocity - za bilješke, lagan i jednostavan
PathFinder - Finder na steroidima (slično totalcommanderu na Win)
Plain View - fullscreen browser (baziran na WebKitu), korisan recimo za prezentaciju web stranice, ili prezentaciju putem web stranice
PoEdit - editor za -po datoteke (za rad na multijezičnim temama za Wordpresss)
Processing - editor za jezik processing (za vizualne efekte) (ovo tek pokušavam ušiti pa ne pitajte za savjete)
SendSpace Wizard - sendspace.com klijent za šeranje većih fajlova (po meni bolja verzija jumbo maila)
Skitch - screenshot sharing klijent
Spark - extended shortcuts
Tagger - extended tagging app
The Unarchiver - fora mali unarchiver
Transmission - torrent klijent
Twittie - twiter klijent (iako adium sad podrzava i to)
Word Counter i
Nano Counter (dodaju word i character count funkciju textedit programu) preferiram nanocount
Writeroom - fullscreen texteditor (i bazicni wor dprocessor) ... pomaze ukloniti distrakcije pisanjem u full screen modu
DjView reader za .djvu datoteke (nemam pojma vise sto je ovo ali mi je u nekom trenutku trebalo, ako netko zna neka napise)
MAMP - (Mac, Apache, MySql, Php) - testing server
Newsletter app - klijent za slanje html newslettera
Toast Titanium - pržilica
BatChmod - gui za permissione
Stuffit - archiver za mac
bok