09.01.2015 | 19:08
Kako sam ja popriličan tudum što se videa tiče, možda netko ima kakvu pametnu u vezi sljedećeg problema.
Imam Expresscard HDMI capture karticu u PC-u (ne postoje driveri za Mac) i koristim neke priglupe freeware alate za capture. Napravio sam capture HDMI signala sa android kozole, ali rezultat je video koji je "usporen". Zanimljivo je da je pri recordinu sam preview usporen, kao da je sam source signala usporen što pretpostavljam nije moguće. Sve skupa ide preko HDMI splittera, i kada spojim HDMI na capture karticu, slika na TVu nestane i TV kaže da signal nije podržan.
Prvo sam posumnjao da je capture kartica šrot i nakon googlanja posumnjao i na brzinu stoja koji radi capture ili brzinu hard diska.
Zatim sam napravio test i pokušao napraviti capture sa satelitskog receivera. U tom slučaju je materijal savršen iako se radi o istoj rezoluciji, i pritom se TV ne buni, tj. vidim sliku na capture aplikaciji i na TV-u.
Jasno mi je da ovo sve skupa nema baš veze sa Macom, ali na njemu ću raditi konačnu obradu a možda nečije video iskustvo može proizvesti kakav savjet.
Prebacio sam oba capture filea na Mac i pogledao u Quicktime playeru koje su razlike.
Kako sam capture radio u low resolution, oba su u rezoluciji 960x540, a jedina razlika je što Sat receiver ima 25 FPS a konzola 30 FPS. Također, data rate capturea sa sat receivera je 7,56 Mbit/s a za konzolu 12,32 Mbit/s.
Ovako laički čini mi se da je problem u tom FPSu. Ako je, zašto, i kako to riješiti. Ako nije, gdje je problem?