30.01.2016 | 18:12
EOS 600D ili po americki T3i je prilicno star aparat. Sa prilicno losim 18mpix crop senzorom (kada pricamo o digital noise). Sum je rak rana inace svih aparata jer se idioti takmice ko ce nabacati sto vise megapixela na sto manji sensor, tako da pixeli fizicki postaju sve manji, i kao nus produkt imamo sum :/
To je identican senzor kao u mom SL1, i ja u videu do ISO400 nemam suma uopce. Preko 1600 ne idem ni kada fotke radim jer je sum brutalan.
Imam i Canon 70D koji je odlican za video (jedan od najboljih DSLR na trzistu) i razlika je osjetna. Znaci da su svjesni problema i da rade na tome. Ovo kod tebe (mozda zbog YT kompresije) meni ne izgleda kao neki veliki sum problem.
Pokusaj snimiti video u istom prostoru na drugacijim postavkama. U profilu slike ukini auto i idi na neutralan profil. Contrast i boje je pametnije dodati u post nego da to kamera sama radi.
Meni se cini da je tvoj problem da se sum pojavi iz kadrova u sjeni, zato sto si underexposed. Otvori blendu jos pa probaj onda. Koji objektiv je na aparatu?