15.02.2018 | 06:39
Kloba kaže:
Ako imaš 30 Mbps, a upravo me zvao VIP da mi ponudi LTE WiFi koji u gradovima garantira i duplo veće brzine, na Smart TV-u možeš gledati: YoTube, Amazon, Netlix, HBO GO.
Polako ali sigurno sadržaja ima, ne sumnjaj. Čak i na ovim prostorima.
Na žalost, imam 20 Mbps jer sam na staroj bakrenoj parici i to mi je maksimala, pa moram pričekati još godinu i pol do isteka ugovorne obveze.
Ali onda sigurno uzimam taj LTE WiFi, jer ima flat rate kao i obični, baš sam pitao.
LTE imaš u ponudi već i sad, Tele2 "pokućni", Vip Homebox, (ne znam kako T-com zove komercijalno svoju uslugu ali je u pravilu ni ne nudi samostalno već kao "turbo" gdje uz klasičnu telefonsku paricu montira ruter sa SIM-om pa ograniči taj "turbo" promet).
Ne nudi to tebi VIP zato jer mu je stalo do tebe i tvog bržeg interneta (koji, usput budi rečeno, može i ne mora biti brži, stvar uvelike ovisi o broju korisnika koji su u određenom trenutku zakačeni na okolne bazne stanice), nego jer se žele otarasiti harača koji plaćaju T-comu za najam infrastrukture (to su te nesretne parice koje svi imamo a koje T-com dekretom MORA u određenom postotku dati u zakup drugim operaterima kako bi se spriječio monopol).
Obzirom da je kod mene doma situacija što se brzine interneta tiče katastrofa (paricom dobivam 3.5-4Mbit/s) iz prve ruke ti mogu reći da Tele2 pokućni (zasad)
radi dobro ( prosjek je 60Mbit DL i 20 UL, uz nešto lošiji ping u odnosu na klasičnu žicu), no on ima ograničenje prometa na 1 TB mjesečno, nakon čega brzina pada na neupotrebljivu za bilo kakav video.
Ne zavaravam se da mi je nabavkom "pokućnog" pala sjekira u med, samo trenutno profitiram jer ljudima oko mene još nije palo na pamet napraviti isto što sam i ja (a imaju isti problem). Jednom kad i oni zajašu LTE - brzine odu pa-pa.
Ontopic: VLC u verziji 3.0 radi fino i na High Sierri na Miniju 2014 i na PC-ju (Intel Bay trail platforma, Win 7), 4k ne šteka, 8k sadržaja nemam i nisam mogao probati.