06.12.2020 | 14:34
Imam MKV file (H.264 1080p i stereo AAC audio 48 kHz) koji je prevelik za FAT32 format (i ne, nije opcija reformatirati taj disk, pun je svačega itd.). Želio bih ga presjeći (split) u 2 komada, BEZ rekodiranja (prtljanja, gubitka vremena i kvalitete). Dakle izlazni format videa i audia isti kao ulazni, isti container, sve isto, samo podijeliti u dva komada. Po mogućnosti na granici chaptera, ali čak ni to nije bitno.
Rado bih to napravio (redom preferencije):
- nečim što već imam (QuickTime, VLC, Handbrake)
- ako ne tako, onda nečim malim, jednostavnim, besplatnim ili jeftinim, ali NAJVAŽNIJE - nečim što se naseljava po kompu nemam pojma kamo sve (da ne traži admin password kod instalacije, tj. da ne koristi install app niti pkg)
- pri tom, naravno, da radi s MKV containerom
Nagooglao sam (
ovdje) 6 različitih softvera od kojih
1 ne radi s MKV
2 se žele PKG instalirati, to nisam učinio, jer nema nigdje uputa kako se deinstalira (što sve treba obrisati)
1 se instalira preko install.app, to apsolutno ne dolazi u obzir
1 nudi milijardu opcija, ali tu najjednostavniju - ne nalazim
1 očito ne radi dobro. Trebao bih pustiti film u play mode 45 min da bi uklikao granicu za split. I don't think so.
Može neki savjet?
U VLC nalazim opciju Convert / Stream, i tamo se da podesiti da zadrži izvorni format i snimi na disk, ali ne može se odrediti da to odradi samo za dio ulaznog videa. Nadao sam se da će takvu jednostavnu zadaću VLC riješiti bez frke, hm...
QuickTime želi nešto importirati kad pokušam običan play s tim filmom, dakle to je pušiona.
Handbrake radi sve što treba, ali na silu radi recoding iako su sve postavke kao na izvornom videu.