31.07.2022 | 01:42
> Sudeći po prozorima, izgleda negdje kao iz vremena Snow Leoparda (manje-više).
Bome si pogodio
To je u virtualki pošto na pravim kompovima imam previše gluposti na desktopu koje mi se ne da micati. A pol sata prije ovog sam isto u virtualki imao Windowse 10 ali ta verzija snimanja je bila totalni promašaj jer sam nekoliko puta radio neplanirane stvari, vraćao se nazad i svašta. Pošto na pravim Windowsima nemam pojma kako bih snimao ekran osuđen sam na VMWare na Macu.
Uglavnom, kad jednom smisim cijeli scenarij lako ću pokrenut nešto modernije, Mojave u virtualki radi ok.
Pogledat ću sutra DaVinci Resolve.
Ono što bi mi jako trebalo je dopisivanje teksta u nekoj vidljivijoj boji koji onda ostane na ekranu još par sekundi nakon što se pojavi zadnja riječ ili da mogu nešto zaokružiti ko s flomasterom.
Isto tako i pritisnute tipke. Imam ovu tipkovnicu u kutu ali ona je tak, malo bez veze. Zapravo bi bilo najbolje da se vidi tipka (ili kombinacija tipki) na sred ekrana, ko neki HUD element ili kao kad se pojačava/stišava zvuk na kompu. Tak bi se mogla pojaviti stisnuta tipka pa nestati. Ako kucam brže, onda bi se cijela riječ trebala vidjeti.
Uglavnom tako nešto sam zamislio iako nisam siguran da je to moguće.
> Za početak bi bilo dobro znati na kojem stroju radiš i koji sustav koristiš.
Imam svašta, sedam-osam kompova mlađih od 10 godina i valjda toliko starijih. Samo jedan Huawei i7 laptop, ostalo Macovi. Sistemi od Mojave do Monterey, u virtualkama imam svašta, Snow Leopard, Mavericks, Sierra, .. XP, 10...
> No, ako radiš u Filmori, onda valjda ipak imaš neki noviji sustav.
Ne baš. Napisao sam OpenShot Video Editor ali dobro da si spomenuo Filmoru, sad sam pogledao njihovu stranicu, imaju
DemoCreator, to bi čak moglo biti nešto za mene.