Povećanje videa s dodavanjem titla ispod
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povećanje videa s dodavanjem titla ispod

28.01.2023 | 12:07
Ekipa,

Pitanje. Nadam se da ste shvatili iz naslova što pokušavam. Imam neki tutorial video na engleskom s hardkodiranim titlovima. Kako u mreži ima ekipe koja ne vlada ni hrvatskim, nekmoli engleskim (a svi se složno izgovore da bi oni nešto napravili, ali ne znaju kako, jer ne razumiju engleski), htio bih to spriječiti i odmah proizvesti verziju s titlovima na hrvatskom pa nitko nema izgovora (da, za_eban sam).
Radi se o mp4 videu (AAC H.264) dimenzija slike 960x540 piksela (ovo je neka animacija, rekao bih).

WRIS.jpg

Ovo je screen

A ovo bi trebao biti gotov proizvod.

KAKOBITREBALO.jpg

Dakle, svaku sliku videa bi trebalo dolje proširiti za cca 100-150 piksela (nagađam, vi koji se bavite time znat ćete preciznije), pozadina slobodno ostane crna i onda na to mjesto bi trebalo nalijepiti sinkronizirani titl.

Dakle, to je potreba. Kako je to najjednostavnije izvesti? Je li to uopće moguće izvesti sa najobičnim softverom koji se isporuči s macom i/li nečim open source (VLC i još nešto za što ni ne znam) ili je za to potrebno ići nekom profesionalcu?

Hvala unaprijed,
28.01.2023 | 12:55
A jel misliš napraviti hardcoded hrvatske titlove ili bi ih dodao na YouTube kao captions?

Sve skupa mi se ne čini kao neka teška filozofija. Uzmeš video, dodaš passespartout, ubaciš titlove... Piece of cake.

Ak mi pošalješ originalni video, možda ti ja to mogu napraviti. Ionak mi je dosadno preko vikenda.

Da se još vratim na moje prvo pitanje... Nisam nikada radio te titlove na YouTubeu i ne znam kako se to radi, ali to isto valjda nije neka filozofija. No, to onda vjerojatno možeš i sam napraviti ili dati Katici u firmi da to napravi.

Hardcoded ti mogu napraviti.
28.01.2023 | 13:14
Moj sin je svojedobno dodavao engleske titlove na neka predavanja Slavoja Žižeka (čini mi se) i mislim da je to radio direktno online kroz neki YouTube editor. Nije bila neka patnja.
28.01.2023 | 14:58
Ovo ne smije na youtube. Ovo je samo za internu upotrebu. Sad si razmišljam da je možda jednostavnije nakucati prijevod u neki text to speech program da to onda Đurđa pročita kao drugi kanal...?
28.01.2023 | 15:14
HandBrake može dodati okvir (odrediš koliko).
iMovie - dodaš titlove ili ih kreiraš preko Jublera, Textedita ili nečega trećega.
Subler - sve zajedno upakiraš u neki kontejner format.
28.01.2023 | 20:14
Djuro genijalac kaže:
Ovo ne smije na youtube. Ovo je samo za internu upotrebu. Sad si razmišljam da je možda jednostavnije nakucati prijevod u neki text to speech program da to onda Đurđa pročita kao drugi kanal...?

Ok. Porazmisli. Zovi ak ćeš ipak nešto trebati.
28.01.2023 | 21:18
jura22 kaže:
HandBrake može dodati okvir (odrediš koliko).
iMovie - dodaš titlove ili ih kreiraš preko Jublera, Textedita ili nečega trećega.
Subler - sve zajedno upakiraš u neki kontejner format.

Ovo zvuči izvedivo i konkretno! Hvala
29.01.2023 | 17:52
Djuro genijalac kaže:

Za titlove, imaš na App store "Subtitle Edit Pro-Video Editor" - mali, ima besplatna verzija mislim, a izvrsno radi. Može ti dati .srt ili hardkodirati direktno na video.

Za proširenje nisam pametan, nikad mi nije trebalo pa nisam ni isprobavao. Probao sam u Handbrakeu kako je JOHN preporučio, no na 10.13 mi ne uspjeva, pa ne znam.
29.01.2023 | 17:59
Screenshot2023-01-29at17.58.19.png

Screenshot2023-01-29at17.58.51.png

S okvirom 150pix i bez.
29.01.2023 | 19:03
Da, Handbrake dodao okvir bez po beda! Sad sam u biznisu. A možda i odem na drugu stranu, znam da imamo neki text to speech, nakucamo tekst i onda ga u handbrakeu dodamo kao drugi kanal pa nek bira tko što hoće.

Hvala na pomoći, bila je - od pomoći!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 5 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO