Prekodiravanje u Proress 422
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prekodiravanje u Proress 422

29.08.2010 | 16:35
S kojim postavkama prekodiravati video sniman Canonom EOS 550D sljedećih karakteristika: (MOV Video: H.264 1920 x 1080 25 fps, Zvuk: Linear PCM).

Da bi video mogao normalno obrađivati potrebno ga je prekodirati u Proress. Koji Proress bi zadovoljio kvalitet slike, a da ne jede puno diska. Obrađeni materijal bi se u konačnici trebao pustiti na TV-u kao dokumentarac.

HVALA!
Proress.png
29.08.2010 | 18:39
Mislim da ti je najbolje da prekodiras jedan file u sve formate i sam odlucis. Importiras ih nazad u FCP ili u cemu vec radis, stavis ih jedan iznad drugog, zoomas se na barem 200% i gledas detalje. Mislim da se uvijek isplati ici na malo bolju kvalitetu pa cak i ako moras kupiti novi disk zbog toga, barem znas da ti za godinu dana nece biti zao jer si na finalu skrsio kvalitetu radi par gb ustede na prostoru
Ako se ne varam Proxy i LT su novije izvedenice ProResa i u principu se koriste za nekakve brzinske news/terenske montaze gdje kvaliteta nije najbitnija. Po meni se dilema svodi na originalni 422 ili 422HQ, ja recimo koristim 422 za vecinu toga za kucnu upotrebu jer su razlike u kvaliteti stvarno minimalne ali da radim nesto za broadcast, pogotovo ako ce to biti HD onda bi izabrao HQ varijantu.
30.08.2010 | 21:46
Hvala na savjetima. Kontaktirao sam jednog austrijanca koji je obradio video s Canona EOS 550D i to u ProRess LT. Zgodan je video:

Čini mi se da je kvaliteta slike ok, ali svakako mislim raditi u ProRess 422 ili ProRes 422 HQ.

Kad smo već kod povećanja HDD prostora mislio sam nabaviti eksterni disk koji se kopča na FW 800. Za što se odlučiti LaCie ili G-Technology?

HVALA!
30.08.2010 | 22:35
Obadva branda su dobra, ja bi uzeo onaj sa duzom garancijom
Kolega je prije par dana uzeo neki WD studio Mac verziju, ima isto fw800 i platio ga je ravno 1000kn tako da mislim da je to sad jako pojeftnilo
31.08.2010 | 14:04
To znači da mogu normalno editirati ProRess s eksternoga HDD. Uvjek mi se nekako čini da svi eksterni priključci sporije rade od komponenti koje se nalaze u računalu. Postoji li mogućnost da taj eksterni disk bude usko grlo kada s njega budem povlačio puste gigabajte ProResa.
31.08.2010 | 16:02
Mozes raditi skoro normalno ako ti je disk fw800 iako steta sto ni najnoviji macovi nemaju eSata
Mozda netko ima vise iskustva bas sa samim radom pa neka napise da li se osjeti neko vece usporenje ako radis sa gomilom fileova.
31.08.2010 | 18:48
Mene jedino nervira, sto eksterni disk (govorim o WD Studio Edition 2Tb) s vremena na vrijeme ode u "sleep - stand by" mode.
Pa kada pokrenes ponovno video moras cekati
31.08.2010 | 21:27
E da, to sa sleepom je uzasno glupo! Ali zar se ne dobije onaj neki utility sa novijim WD diskovima u kojem se to moze promijeniti?
Ja sam mijenjao taj sleep time mislim sa Cocktailom jer me je na poslu isto iritiralo sto mi disk taman ode spavati kad hocu rendat. Imam 4 diska u stroju, sistemski, radni+backup i render disk i uredno mi je neki od njih isao u sleep taman kad ne treba a nisam zelio tu opciju potpuno iskljuciti pa sam samo stavio da idu spavat nakon pola sata umjesto defaultnih 10min ili koliko vec.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 48 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO