13.09.2010 | 23:33
Zapoceo sam raditi jedan multicam (3 kamere) projekt na iMacu 24" - 3.06 GHz (dual core) sa 4 Gb rama. Kompletnu sirovinu je projekat vukao sa eksternog HDD-a (WD studio edition II) koji je spojen na iMac firewireom 800.
U medjuvremenu sam prodao navedeni iMac i kupio novi Mac Pro 4.1 - 2.66 quad Xeon (Nehalem) sa 3 Gb rama + Dell U2711 (2560x1440).Na novi stroj sam instalirao ponovno Final Cut (7.02) i nastavio raditi zapoceti projekat.
Znaci i Mac Pro vuce iste fajlove sa istog eksternog diska koji je i ovdje spojen putem firewire 800.
Medjutim!!!
Kada pocnem raditi u Multicamu na ovom "novom - jacem" racunalu svaki put kada kliknem na kadar u multicamu da ga promijeni izbacuje mi WARNING - Dropped Frames
One or more frames were dropped during playback.
Sve sam isporbao, iskljucio Unlimited RT, smanjio kvalitetu slike prikazivanja, pozatvarao sve ostale sequence, stavio real.time audio tracks na najmanje (najbrze) i skroz mi prekida ?!?!??!?!?!?!?!??!
Nije mi jasno, da je to na iMacu islo sve glatko i funkcioniralo (napravio sam sat vremena finala na iMacu bez problema), a sada kada mi je jos ostalo 15 minuta nemogu raditi na novom stroju ?!?!?!?!??!
ima li tko kakvu ideju, savjet kako to izbjeci? Znam da je ovih "tvornickih" 3Gb rama - malo, u narednih mjesec-dva cu naruciti preko OWC novih 12 Gb, ali mi nije jasno da to "ne moze da se vozi" na Mac Prou.
Inace sirovina je 720p50.