Export filmova za Youtube
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Export filmova za Youtube

05.12.2010 | 14:41
Letimično sam pregledao forum, no nisam našao odgovor.
Zanima me kao i s kojim programom exportati film koji bi bio zadovoljavajuće i dobre kvalitete a Youtubeu.
Radio sam u FCExpressu, exportao u MOV i onda pokušao svim mogućim konverterima to srediti, no nisam uspio.
Sa Compressorom, prema naputku s weba, fajl od 7 minuta mi ispadne cca 550MB... Treba mu previše za Uploada a i nisam siguran u kvalitetu.
S druge strane, probao sam i s Aiseesoft Studio softom, no taj ne spegla baš najbolje...

Ima li tko kakav savjet?
05.12.2010 | 14:56
Handbrake... handbrake.fr/
05.12.2010 | 15:00
probaj naci visualhub koji se, na zalost, prestao razvijati ili probaj njegovog nasljednika FilmRedux a mozes i Handbrake
Inace buduci da si vec koristio Compressor savjetovao bi ti da se malo poigras s njim, mozda prema tim uputama koje vec imas pa jos malo smanji bitrate ako ti je ovo preveliko ali ako hoces kvalitean video i da je jos recimo 720p to ne moze biti malo. Veci problem je sto su u HR brzine uplada presmijesne
www.macupdate.com/app/mac/21888/visualhub
www.macupdate.com/app/mac/31954/filmredux
05.12.2010 | 19:04
MoschuS je napisao:
Veci problem je sto su u HR brzine uplada presmijesne

Da li ti želiš reći da je za film od 7 minuta normalno da je 550 MB težak??

Ili sam te nešto krivo razumio?
05.12.2010 | 22:34
Smayoo zavisi o kojoj rezoluciji i kojem formatu se radi
Ja svaki dan na poslu izbacim cca 10min u HDu, rendano u ProResu (i to ne HQ) i ispadne nekih 8-9gb tako da je to sve jaaaako relativno.
Evo, gledam neke svoje filmice skinute sa Sonyeve HD kamerice i 10:47min klip u 720p kodiran u h264, 5000 kbit/s bitrate je 425mb tako da 550mb za 7min nije nista cudno.
05.12.2010 | 23:16
Koliko sam shvatio, ovdje govorimo o YouTube filmićima. Evo, sad gledam. Film Home, koji sam skinuo s njihovog sitea, a to je onaj isti koji se streama s YouTubea je 720p, MPEG4, 93'17", 1,5 GB. Možda moje oči ne valjaju, ali kad ja gledam taj film na 32" televizoru, ne vidim baš da ima "fleke" od prejake kompresije. Pa sad ti reci...
06.12.2010 | 00:06
ajde pogledaj koliki je bitrate, u QTImeu cmd+i
Ne kazem da je nemoguce ali mora da je gadno skrseno a ja tako ne volim gledati
Problem kod YT je sto on sam radi kompresiju uploadanog materijala sto znaci da radi kompresiju na kompresiju i zato je preporuka uploadati sto kvalitetniji file. Drugi problem je sa h264 i slicnim tipovima kompresije je sto su jaaaako osjetljivi na kvalitetu izvora i ako je izvor dobar rezultat ce biti jako dobra slika uz relativno mali bitrateo ali cim je source malo kompresiran gotovo.
06.12.2010 | 00:29
smayoo je napisao:
Da li ti želiš reći da je za film od 7 minuta normalno da je 550 MB težak??

Foršpan od 720p s Applea ili Yahooa ispadne preko 100 MB. Mislim da je sasvim normalno da ovaj od 7 minuta ispadne te veličine. YouTube ga na ionako dokrajči svojom kompresijom pa bi ovih 550 MB trebalo izgledati sasvim solidno.
06.12.2010 | 00:51
Moschus, 2121,22 kb/s. Ne znam što tebi znači "gadno skršen", ali meni je ta slika super, kako sam već napisao. Ne znam, možda bi trebao demonstraciju uživo jer ovako fakat ne mogu zamisliti što je to što bi bilo bolje u slici od 5 Mbit/s, ali podsjeća me to na reviewe audiofilske opreme iz Hi-Fi Choicea od prije desetak godina, gdje su za gramofon od 15.000 GBP pisali kako je zvuk "nedovoljno zelen".
15.12.2010 | 02:42
prestanite bježati od flasha i imati ćete full hd video u trajanju od 4 min na 2000 kb/s veličine cca 60 mb. slika je vrhunska ukoliko je početni materijal bio vrhunski i to je to. za sve bolje odite u cinestar... to je samo yt.
15.12.2010 | 10:58
zeljavk je napisao:
prestanite bježati od flasha i imati ćete full hd video u trajanju od 4 min na 2000 kb/s veličine cca 60 mb. slika je vrhunska ukoliko je početni materijal bio vrhunski i to je to. za sve bolje odite u cinestar... to je samo yt.

Tebi je jasno da je Flash najčešće samo container u kojem je h.264?
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.12.2010 | 11:00
Ja koristim H.264 8Mbps sa AAC na 44.1kHz, Multipass volim jer imam vremena..
(iz Compressora preset za Jubitou..) u 1280x720 ispada oko 600mb 10 minuta..

a ja zadovoljan kvalitetom..

primjer..

skrati.net/hanggai

prebaci na 720p narafski da vidiš.. i full screen
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.12.2010 | 11:03
Dete kreten
28.12.2010 | 01:46
@vanjuška..kao i qt. al ajde mi složi h264 te kvalitete i te veličine, meni nikad ne ispadne dobar..ili je odličan ili je mb prihvatljiv. oboje nikako.
@dijete..fantastična slika ali malo mi je puno 600mb za 10 minutni video..kužim te, kad imaš vremena ok ali pričam o najboljem omjeru veličine i kvalitete pogotovo kad dnevno kodiraš i dižeš masu videa. Opet sve ovisi o ozbiljnosti posla ali yt ionako ne smatram mjestom ozbiljne prezentacije uradaka kao što ni za portale nije bitnija kvaliteta snimljene vijesti od vijesti same.
28.12.2010 | 13:03
zeljavk je napisao:
@vanjuška..kao i qt. al ajde mi složi h264 te kvalitete i te veličine, meni nikad ne ispadne dobar..ili je odličan ili je mb prihvatljiv. oboje nikako.

Sve to stoji. Gledam i ja trailere na quicktime.com koji su svi u h.264, a mali i predivni i ne vjerujem.
No i dalje ti velim, izvadi h.264 source iz flash containera i biti će ti iste veličine ili manji nego dok je u flashu. Kako su i s čim kodirali, zbilja ne znam, nisam se igrao s time.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 27 minuta
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Maxxy, tino1, Anonimci (459)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO