Konvertiranje imovie '11 u neki windows format
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Konvertiranje imovie '11 u neki windows format

05.03.2011 | 17:25
Pozdrav svima,

Zanima me postoji li način kako pretvoriti video napravljen u imovie-u '11 u neki windows format, avi, wmw ili nešto... Prilično mi je važno, i molim vas, ako možete objasniti na jeziku koji razumije netko tko nije preveliki stručnjak za kompjutere... Hvala,
Jan
05.03.2011 | 17:40
P.S. Ne bih htio samo video nego cijeli projekt, s efektima i ostalim... Hvala!
05.03.2011 | 21:58
Cijeli projekt nikako a za video nije nikakav problem, samo kazes ovima na win da instaliraju Quicktime koji je i tako standard za video.
05.03.2011 | 22:11
MoschuS, cccccc, takvi salamunski odgovori su rezervirani za Davora

Jan, ako si mislio na "projekt" kao gotov video s ubačenim efektima (ali ne na workflow koji se kasnije nastavi editirati na Windowsima), onda kad si sve složio napraviš export video u format za iPod i dobit ćeš MPG ili MP4 video koji se normalno može gledati Windows Media Playerom.
05.03.2011 | 22:40
Pa u cemu je problem da se instalira Qtime? Besplatan je i bez pretjerivanja je standard za video, .avi se koristi sve manje i manje tako da stvarno ne vidim neku veliku prepreku, nije da moras nesto platiti ili traziti neke crackove.
05.03.2011 | 23:49
Apple software na Windowsima radi
K
A
T
A
S
T
R
O
F
A
L
N
O
!

Eto, u tome je problem. I Qtime, i Safari, a osobito iTunes.
06.03.2011 | 10:59
OK, Hvala na odgovorima, neznam kako mi je eksportanje promaknulo... Relativno sam nov u Mac svijetu, a nisam dosad ništa ozbiljno radio na imovie-u... Hvala opet!
06.03.2011 | 18:23
smayoo tebi inace svaka cast ali reci da QTIme radi katastrofalno na Win je glupost, NHF!
Ima nas tu na forumu puno koji se bavimo videom i QTime radi najnormalnije i koristi se kao standard u industriji vec godinama bez obzira na platformu.
Za iTunese i Safari se slazem!
06.03.2011 | 19:41
Gledaj. Svaka čast tebi i tvojoj struci u koju se apsolutno ne miješam, ali QuickTime Player (player, o tome smo ovdje govorili) je konzumni softver, a ne profesionalni pa smo, što se toga tiče, podjednako kompetentni komentirati kako radi i ti, i ja.

Ja tvrdim da je i na Macu VLC bolji izbor od QuickTime Playera, a na Windowsima je *čak* i Windows Media Player manje loš izbor od QTP. *Čak* i on, koliko god to nemoguće zvučalo.

Glavni razlog zašto to kažem je nerazumno rasipanje resursa koje manifestira QTP na Windowsima. Malo je reći - nerazumno. Suludo!!!

Razlog zašto ti to možda ne primjećuješ je vjerojatno taj što koristiš neku mrcinu od stroja koja to savlada bez vidljivog napora. Ali na normalnom stroju QTP na Windowsima zatjera CPU na 40-50% Plus još i trza kad se radi o HD sadržaju. A na istom tom stroju VLC isti sadržaj pojede za doručak uz manje opterećenje CPU. Tako da...

Da li on jest ili nije standard u industriji - u to uopće ne ulazim. Nije mi to struka, tebi jest, nema razloga da ti ne vjerujem. Ali to ne govori baš ništa o upotrebljivosti za prosječnog korisnika.
06.03.2011 | 19:49
E, ne mogu izdržati, moram dodati još i ovo. NHF i tebi, i ostalim video profesionalcima, no u nešto više od 3 godine koliko se ja motam po ovom forumu pokazali ste se uglavnom beskorisni kad je trebalo nekom amateru, konzumentu dati jednostavan i pragmatičan savjet za napraviti nešto na jednostavnoj, amaterskoj razini. Prvi put još onda kad sam upravo ja postavio takvo pitanje pa od vas ovdje dobio odgovore i komentare da si nabavim profesionalni softver od 10000+ novaca i potrošim ne znam koliko vremena da se naučim raditi s njim, pa do toga da nekom platim uslugu da mi nasadi chapter marks na moj home video. Tako da sam na svoje pitanje na kraju sam sebi odgovorio nakon nekoliko sati surfanja i istraživanja.

Vjerojatno bi se slično proveo neki moj susjed kad bi me pitao da mu provizorno iskemijam produžni kabel da može slušati radio u vrtu, a ja bi mu umjesto toga nacrtao projekt dvorišnog razvodnog ormara s distribucijom napajanja za omanji industrijski pogon.
06.03.2011 | 20:09
Dobro rečeno smayoo, dižem palčeve!
06.03.2011 | 20:34
uh smayoo pa nije quicktime samo player nego cijeli framework i cijela poanta je u codecima koji se dobiju instaliranjem istoga. Ako ja napravim h264 na jednom stroju a ti ga ne mozes gledati na drugom (Win) onda moras instalirati QT a ti onda filmic slobodno vrti u VLCu ako ti je to zgodnije. Dakle, radi se o codecima koje QT donosi ne o samom playeru koji vrti filmice
i valjda 99% consumer proizvoda zadnjih godina koristi neku izvedenicu qtime formata, .avi je stvarno proslost
sto se tice nas "profica" ocigledno nam je puna kapa polurijesenja i koja ce ti se obiti u glavu prije ili kasnije tako da se trudimo napraviti sve kako treba, mislim da je to feler svake struke. I ti sebi sigurno nebi skrpao neki produzni sa izolirkom nego bi to slozio kako Bog zapovijeda bez obzira sto ce vecina misliti pa pretjerujes
06.03.2011 | 21:24
Ja u zurle, ti u gajde...

Ja sam to o čemu pišem probao, ali čini mi se da ti nisi, makar si profesionalac. Ne znam točno što se sve instalira skupa s QuickTime Playerom na Windowse, ali znam SIGURNO da VLC ne koristi ništa od toga. Svojevremeno smo se dosta oko toga natezali (bavio sam se videonadzorom, odnosno IP streamovima koje ovaj proizvodi te snimljenim videonadzornim zapisom). Napraviš ganc novi stroj s friškom instalacijom Windowsa. Friškom, djevičanskom. Probaš reprodukciju, ne radi. Instaliraš nešto. Probaš. Ne radi. Napraviš failover na prethodni restore point (efektivno, vratiš stroj u stanje prije zadnje instalacije). Instaliraš nešto drugo. Probaš. Ne radi. Restore. Instaliraš nešto treće (npr. QTP). Probaš. Ne radi. Restore. Instaliraš VLC. Probaš. Radi. I još pjeva Marseljezu. Nakon nekoliko takvih testova jednostavno više ne testiraš. Stavljaš uvijek VLC i ne zajebavaš se ni sa čim drugim. I radi od prve. Na normalnom hardveru. Bez štekanja.

A što se QT tiče, zašto misliš da bi mene kao korisnika moralo biti briga da li su QT codeci ili sam player to što ždere resurse i kolje stroj? Ponavljam. QTP na Windowsima radi katastrofalno. Jedini razlog zašto ga ja imam na windowsima je za reprodukciju eksportanih Keynote prezentacija (jer drugi playeri ne podržavaju auto-pauziranje u MOV formatu). Bilo tko tko se njime služi za gledanje filmova na Windozama umjesto VLC-a - ili nije čuo za VLC, ili je kao i ti video-profi s nekom mrcinom od stroja, ili je lud.

Što se tiče polurješenja, mogu se s tim načelno složiti. Ali ako je neka tehnologija ne samo postala pristupačna za konzumnu uporabu, već je tako i osmišljena i marketirana - dakle, NUDI se upravo konzumentima za kućnu uporabu (kao što je to npr. iMovie) - onda nije problem u konzumentu koji se time želi služiti, već u tebi kao profesionalcu kojem se ne da ništa o tome naučiti. Jasno je da ti kao profi ne koristiš amaterske alate, ali ako na pitanje "kako da prekopam svoj vrt od 100 m2?" daješ odgovor "Catterpillar M318D bagerom." - možda ipak ima mjesta čuđenju, zar ne?
08.03.2011 | 00:43
Quicktime kao takav jest poprilicno zaostao, fali mu 64-bitnost, ima problema sa Gammom (kako koji codeci, doduse), zna porusiti cijeli softver ako mu das referentni .mov file koji trenutno ne moze dohvatiti sve komadice itd. S druge strane ima dosta prednosti i u profi svijetu je prakticki standard (uz jos neke druge).

@jan7: Instaliraj MPEG Streamclip pa pretvori u MP4 (H264), to bi svaki Windows stroj trebao moci prikazati ili probaj sa Flip4Mac napraviti WMV. Oboje je besplatno.
08.03.2011 | 10:45
Da, taj nesretni bug sa gammom se povlaci vec godinama i opce mi nije jasno kako to ne mogu srediti
08.03.2011 | 11:06
Treba preduboko pod haubom procackati. Ja se iskreno nadam da ce sa Lionom doci kompletni Quicktime overhaul, jer ovo je vec sramota
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 45 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO