11.05.2011 | 23:56
Nadam se da me moderatori neće uzeti za zub jer vjerojatno negdje postoji ovakva ili slična tema.
Naime ovo je moj prvi post na forumu mada ovaj forum pratim već nekoliko mjeseci.
Od Apple proizvoda trenutno koristim Iphone4 (zakon smartphone), a od kompa trenutno sam na laptopu Toshibi 2.16 Dual Core 2, ATI Radeon x1600 s 256 Mb + 256 share.
Uglavnom laptop mi se jako muči s obradom videa u Full HD formatu, pa nekako dolazim na ideju da se prešaltam na iMac ili MacBook Pro. Na laptopu sam korisito za obradu Pinnacle studio 14 HD ultimate collection. Uglavnom komp se muči do boli, dosta se grije i jaaaako sporo traje obrada.
Ono što me muči je to da nemam pojma koji je program dobar za obradu videa na Mac OS i naravno dali je Full HD video moguće obraditi iz nekog eventualno defaultnog programa koji se dobije s MacOS ili se nužno mora nešto kupovat. Kada bi recimo saznao koji je program dobar za obradu, naravno uz vašu pomoć, onda bi volio znati za koji komp da se odlučim. Nekak bi više volio da je MAcBook Pro pošto je ipak prijenosan. Cilj mi je da se obrada videa odradi brzo bez da se komp muči i pregrijava( dosta kratkih filmića s kamere složit u jedan veliki film na DVD u nekoj kvalitetnijoj rezoluciji, te na Blueray medij u naravno Full HD formatu). Za play videa koristim PS3, a kamera je Samsung HMX H104BP Full HD, SSD.
Isto tako bi ga upario s nekim večim monitorom kad sam doma(nije nužno da bude od Apple). I tu bi volio znati dali bi sve OK šljakalo obzirom na rezoluciju i uparivanje s none Apple monitorima.
Isto tako laptop bi koristio za potrebe posla(Autocad-a kojeg bi naravno morao kao i niz drugih meni bitnih programa upogonit pod Windowsima). Pa eto, kako bi šljakalo to sve s dva operativna sustava.
Isto tako volim se malo zaigrat s Call of Duty(Black Ops) i sl.
Pa eto ukratko.....trebam Apple za video, posao i igre.Ne tražim zvijer, a opet nebi ni staru pilu. Love imam ko i svi drugi.....nažalost kreditna kartica.