02.08.2014 | 19:33
Malo sam pažljivije pratio kako to radi. U Pen modu, kad dovedem olokvu izvan dometa u blizinu površine, ali prije nego dotaknem površinu, ne diram tipke. Plavi prsten zasvijetli jače, a micanje pera odmah ostavlja crtu. Naslonim olovku na površinu, i dalje ostavlja crtu. Pritisnem i pustim tipku, ali olovka je stalno naslonjena. Čuje se "click" zvuk. Mičem pero po površini, ne ostavlja crtu. Držim tipku, ostavlja crtu. Pustim tipku, ne ostavlja crtu. Znači, radi normalno.
Ali onda maknem olovku izvan dometa i kad je opet približim (a prije nego dotaknem), opet ostavlja crtu stalno. I opet moram kliknuti tipku da bi počeo raditi normalno, sve dok ne maknem opet izvan dometa.
Elem, uzeo sam manual od tableta i prošao malo kroz proceduru "test your tablet hardware" i tamo piše da bi plavi krug trebao zasvijetliti jače tek kad dotaknem površinu bilo kojom stranom olovke, a meni zasvijetli jače čim se približi. Po tome ispada da je nešto hardverski neispravno.
Ima li netko iskustva s takvim kvarom? Je li problem u olovci ili u tabletu? Kako se to rješava?