Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

04.04.2025 | 23:00
Bertone kaže:
Ne, nisam iz Rijeke pa hvala na pojašnjenju ... nego, nisu li se kod vas u RI neki likovi dovezli u policijsku postaju sa auto-bombom prije xy godina? Ako su mogli u pol. postaju zakaj ne bi mogli i u školu ... ili si ekspert i za terorizam i sigurnosne perimetre oko objekata pa znaš da neće?

Hoću ti reći da pizdiš iz osobnih razloga jer ti je narušeno nešto što si prije koliko toliko imao, da nije bolio bi te kuki za to gdje se parkiraju djelatnici škole. Nema tu kritičkog razmišljanja koje toliko guraš u drugim temama, samo osobni interes

Policijska postaja u Rijeci, tj. MUP ova zgrada za građane, koja je bila napadnuta, je na samoj žili kucavici u centru, znači ne dovoziš se "u postaju" nego jednostavno staneš ispred u sasvim redovnom prometu i detoniraš bombu u vozilu, uopće nije usporedivo.

Ne moraš biti ekspert za terorizam da vidiš što je suvislo, a što nije. Tom logikom se onda sve može zabraniti, taj slučaj iz zagrebačke škole je doveo do krivih mjera, pokušavaju zakrpati posljedice, od škola rade zatvore, umjesto da se bave uzrokom. Taj psihopat je mogao djecu napasti bilo gdje, i u autobusu ili tramvaju, dakle idemo zabraniti javni prijevoz, to je ta logika...

Ne "pizdim" samo ja, nego stanari 8 mega-nebodera u najgušće nasljenoj zoni u Rijeci. To je cca 16-20.000 ljudi u vrlo malo prostora, svako parkino mjesto je dragocjeno, a onda netko, potpuno otkačen od stvarnosti, odluči dodatno zagorčati život za 20.000 ljudi za 0,001% šanse da odjednom u Hrvatskoj imamo psihopata koji će sjesti u auto, uzeti bombu, probiti veliku metalnu rampu (one starog tipa) autom, i to tako da ga ne ubije, doći ispred škole i grunuti bombu! To bi morala biti neka luda bomba da sruši zgradu, a ako je odmor, djeca su na igralištu iza, dakle do tamo ne može autom. Ono WTF? Zbilja? Možda je onda bolja ideja potpuno zabraniti automobile jer onda ne bismo imali opasnost od terorista u automobilima!

Ako izgube vlast, bit će radi parkinga, a slična situacija je u cijelom gradu.
04.04.2025 | 23:11
Ovakve teme su općenito loše za mentalno zdravlje i ne donose nikakvu općedruštvenu korist pa se povlačim iz rasprave jer gotovo svatko gleda samo svoje interese, a nitko ne širu sliku.
04.04.2025 | 23:12
Likovi su se dovezli u policijsku postaju, i to ne bilo koju, nego u glavnu. Kamo cijeli grad dolazi izvaditi dokumente i slično. Zato što se tada bilo tko mogao zapeljati praktično do ulaznih vrata. Nakon toga se više ne može. Ima rampa, lanac i stražar (policajac na dužnosti). Prije toga se pred ulaznim vratima policijske stanice mogao parkirati bilo tko tko je poznavao nekog dovoljno važnog unutra i bilo tko u skupom BMWu ili mečki jer se takvima temeljna policija u pravilu nije usuđivala ništa reći, za slučaj da nije neko mudo. Ali o tome, pretpostavljam, znaš i sam.

Srećom ta su vremena iza nas (uglavnom). A ako bi se već ti neki fantomski teroristi odlučili dopeljati auto-bombom do neke riječke osnovne škole, to sigurno ne bi bila OŠ Turnić za koju se već godinama ministarstvo nateže s gradom oko toga treba li je napokon zatvoriti jer je (a) gotovo prazna - skoro pa da ima isto učenika koliko i učitelja, (b) stara i neadekvatna i (c) loše održavana i derutna; i još k tome (d) teže pristupačna od većine ostalih, nego bi to vjerojatno bila neka od dvadesetak kojima se možeš pripeljati autom tik do glavnog ulaza bez da te itko išta pita ili uopće vidi, odnosno, među njih dvadesetak, neka od onih preostalih nekoliko u kojima ima gotovo 1000 učenika u 2 smjene.

Te sve gluparije su posljedica preplašenih ravnatelja koji vide da će im političari istresti sva govna na njihove glave, a nemaju pojma što da rade pa u panici rade što god im padne na pamet, imalo to smisla ili ne.
04.04.2025 | 23:14
Rijeka je zajebana jer je brdovita. Da je ravna poput nekih gradova, razvila bi se biciklistička kultura. Problem biciklista je lakše rješiv nego ovaj haligali od grada.
Kad sam bio i živio u RI vozio sam se biciklom od Medovićeve ulice pa do samog centra i natrag biciklom i gledali su me kao da nisam normalan.
Treba više bicikala a manje auta u Rijeci.
04.04.2025 | 23:21
Ja prvi ne puštam svoju djecu da se voze biciklom po ulicama i cestama na kojima se dva gradska autobusa ne mogu mimoići.
U Rijeci treba suvisao i funkcionalan javni gradski prijevoz, utrostručenje parkirališta s naplatom i udeseterostručenje cijene parkiranja. Tim redom. Ako imaš funkcionalan javni prijevoz, ne moraš se voziti autom na posao.
04.04.2025 | 23:31
smayoo kaže:
Te sve gluparije su posljedica preplašenih ravnatelja koji vide da će im političari istresti sva govna na njihove glave, a nemaju pojma što da rade pa u panici rade što god im padne na pamet, imalo to smisla ili ne.

Ispravak, tj. dopuna: ovo nema veze s ravnateljima, to je bila samostalna odluka trenutnog gradonačelnika. U školi su se svi pobunili, pa i ravnateljica, žalili su, ali odluka nije povučena. Jednaka odluka je zahvatila i školu na Vežici, tamo ravnateljica nije željela postupiti po toj glupoj uredbi, pa je onda dobila novčanu kaznu. Debilana. I onda će biti "jao-jao, izgubili smo izbore, kako to, kako to?".
05.04.2025 | 00:35
Yonkis kaže:
Treba više bicikala a manje auta u Rijeci.

Je'l ti možda Tomašević frend? Ovo može reći samo neko tko u Rijeci nije živio.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 57 minuta
  • Ender: ja mu psujem zenu, pa mi nekako bude lakse :)
  • drlovric: Cijene svega oonako divljaju, nitko normalan ne zna zasto. Sada barem znamo kome mozemo opsovati i za sta je kriv, i za sta nije. Bude covjeku nekako lakse :)
  • Bertone: *jep=još
  • Bertone: Kaj se brinete za amere, Tim Cook je podmazao Donaldovu inauguraciju sa 1 mil $ za što se zna i tko zna koliko jep prije toga tak da bu se našao neki izuzetak od carina.
  • Ender: znaci ko je kupio iPhone - kupio je. a mnogi smo se zalili da su skupi, evo tramp nas demantuje...
  • Yonkis: [link] iPhones Could Cost Up to $2,300 in the U.S. Due to Tariffs, Analyst Says
  • Yonkis: Apple loses $250bn in market value from Trump tariff hit [link]
  • drlovric: Ponekad snimim neki telefonski razgovor, ako to ima veze sa AI
  • drlovric: Ja radim na engleskom, svi accounti su mi US. Posao mi je da telefoniram i mailove saljem. Skolski primjer AI Apple korisnika. NITI JEDNU JEDINU KORISNU STVAR nisam dobio od tog njihovog AI filma :)
  • drlovric: Koliki god fijasko bio sa AI, posteno su rekli da ce prvo biti USA, kasnije ostali, HR vjerojatno nikada :) Tako da ne razumijem potrebu da mijenjas mobitel na osnovu obecanja koje se na tebe i ne odnosi. I jos treba netko takve korisnike da sazaljeva :) JBT.
  • cariblanco: Pa 16 pro se ne kupuje zbog AI, nego zbog susjeda :D
  • Yonkis: Žao mi je svih ljudi koji su kupovali 16 pro seriju zbog “uživanja” u AI. Apple, čekanje da vidiš što će od AI (tuđih) biti te jako koštalo.
  • accom: Evo što se tiče tekst smoothing-a... usporedjujem stare screenshote s novima i stvarno postoji razlika!
  • Yonkis: PSA: nemojte raditi reset svih postavki na iPhoneu (jer nisam znao passw za enkriptirani backup pa je to bilo riješenje) jer nećete moći dodati broj telefona za iMess i FT (barem kod A1)
  • miomika: Radi AI, image playground i ono čišćenje fotki. NE radi: iPhone Mirroring niti call recording
  • Borisone: Nadam se da će EU nagazit Apple da prekine s tim sranjem da im OS izgleda kulturno samo na retina ekranima.
  • Borisone: Možda je kava bila slaba. Provjerim večeras još jednom.
  • accom: @Borisone, može bit! Ujutro me pričekao updated system... al do tvoje "šale" nisem obračao pažnju... teško reči. :)
  • Borisone: Znam da zvuči kao prvoaprilska šala, ali može li netko provjeriti da li i njemu na macOS 15.4 na 1440p monitorima sada tekst izgleda manje nazubljeno nego prije.
  • Borisone: Od sinoć dostupni novi macOS, iOS, ...
  • JOHN: :)
  • Yonkis: @JOHN, evo možeš rentati ulaznicu: [link]
  • JOHN: Ja pokušao. I dva puta izvisio u čekaonici. Vjerojatno ću na drugi koncert
  • Zdravac: Dvije su kod mene (fan pit) :)
  • Zdravac: Jel netko uspio kupiti karte za Thompsona?
  • smayoo: @drpongrac23, evo sam ti je bumpao :)
  • Zdravac: Ja sam baš danas odjavio Apple Music i ostajem vjeran Spotify-u. U 3 mjeseca nisam dvaput koristio Apple Music, jednostavno mi ne treba uz Spotify
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: ...Ako neznaaaaš šta je biilooo...
  • Yonkis: Šta se radi, šta je bilo.. :)
  • drpongrac23: Aj d Smayoo otvori temu "Šta se radi", ja sam je nedavno otvorio, ali uz sve bsvoje algoritme je ne nalazim!!!
  • drpongrac23: Naravno, Apple Music playliste - kod mene sve legalno, oduvijek!!!
  • drpongrac23: Šta radi ekipa?!? ja samo opušteno... Radim playliste, priprema pizze za sina, iščekivanje žene da dođe sa posla... :)
  • smayoo: Nadstrešnica do 20 m2 se može graditi bez projekta i bez dozvole. Za više informacija piši u forum
  • Zdravac: dimenzije su sada 5 x 7 m, htio bih samo produžiti za 3 m
  • Zdravac: Ekipa, koliko bi okvirno koštala izrada glavnog projekta za povećanje nastrešnice sa 35 m2 na 50 m2, htio bih i struju na njoj. drvena konstrukcija sa ravnim limenim krovom
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (436)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO