07.02.2015 | 18:44
Iskreno molim one koji rade na prelomima teksta da mi objasne korak po korak, ako to ne oduzima mnogo vremean, može i na mejl
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
, kako unose tekst i kako otklanjaju greške koje nastaju na pojedinim stranicama gdje tekst ne dolazi do dna stranice, odnosno okvira za tekst (vidjeti pod B, a to se djelomično događa i na drugoj strani pod
. Po meni tekst bi se trebao ravnomjerno razliti svaki put do donjeg okvira za tekst.
Kada nacrtam okvir tekst unosim ga iz worda copy > paste. Takođe postavim i Keep Options. Ranije sam to rješavao označavajući pojedinačno svaku stranicu gdje bi se to pojavilo i povećavajući prored ili razmak između pasusa. Mislim da to nije ispravno i da bi se tekst morao, da tako kažem, prostrti do donje crte okvira za tekst.
Sada sam otkrio da otvarajući okvir za tekst Text Frame Options (cmd+
i pod Vertical Justification, pa birajući pod Align opciju Justify, mogu popuniti tu prazninu. Ali, tekst izgubi na ljepoti. Dolazi do povećanja razmaka između slova... itd.
(Poslije cmd, pa + treba slovo b). Ne znam zašto je gore stavio smajl.