Quark 6 problem :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quark 6 problem :(

• me
  • Korisnik
10.05.2006 | 22:20
Upalim Quark i dok radim u njemu sve je ok, međutim čim se prebacim u neki drugi program i ponovo vratim u Quark, on jednostavno zablokira tj. neda mi da stisnem bilo sto unutar pasteboarda i samo vrti unedogled onaj šareni kružić pa mi preostaje samo Force Quit.

Problem je što radim dosta brošura i kad mi dođu komentari u PDF-u jednostavno moram prebacivati iz Quarka u Reader i obratno, a to više nije moguće (neki dan sam 50-ak puta upalio i ugasio Quark

Znam da će se neki sigurno pitati zašto još radim u Quarku. Naime svi masteri, složeni po standardima klijenata, došli su u Quarku i nemam vremena prebacivat ih u InDesign. Ako netko zna jednostavan način kako da to napravim bio bih mu jako zahvalan.

Sve se to počelo događati kad smo prešli na nove mašine (G5 DC 2.3) i Tigra (10.4.6)
11.05.2006 | 03:38
xpress se ruši kad ga uđeš u njega sa selektiranom hrvatskom (ili bilo kojom drugom) unicode tipkovnicom.

dakle, odi u international, uključi \"show input menu in menu bar\", pa svaki put prije no uđeš u xpress prebaci nazad na roman tipkovnicu.

hint - ako imaš roman layout sa jabučnjaka, on se zove \"hrvatski\", a sistemski unicode layout - \"croatian\". uključiš \"show input source name\", pa ih možeš razlikovati.

btw, tko ti kriv što nisi prešao na indesign...

no kako stvari stoje - moglo bi se desiti da uskoro krene masovni povratak na xpress. naime, testirao sam beta verziju xpress sedmice (public beta 2), i to radi poprilično dobro... neke stvari su lošije od indesigna cs2, neke su bolje, unicode i color management funkcioniraju, ali najbitnije - sve skupa je osjetno brže od indesigna. a jučer je objavljena i universal binary verzija...
  • me
  • Korisnik
11.05.2006 | 16:17
problem solved..

hvala wizzy
  • Zvonimir
  • Posjetitelj
11.05.2006 | 21:10
wizzy je napisao:

no kako stvari stoje - moglo bi se desiti da uskoro krene masovni povratak na xpress. naime, testirao sam ...

XPress ce doskora koristiti samo solo stemeri, koji ga koriste onako iz tradicije. No bilo koji ozbiljni timski rad nece moci opravdati troskove kupovine XPressa jer je to hod u prazno -- XPress je i dalje samo komad softwera, ali ne i sustav.
S druge strane, Version Cue, Adobe Bridge te InCopy je ono sto proizvodnost (aka. produktivnost) svakog studija/izdavaca uz InDesign/Photoshop dize za nekoliko potencija. Ne zelim vas obeshrabriti, ali dizajn studiji se masovno okrecu tom cjelovitom, ucinkovitijem i kudikamo jeftinijem rjesenju.
To sto Xpress 7 moze iscrtat sjene i raditi s transparencijom nije nikog vise briga, jer
nova je mantra \"ROI\" -- return on investment.
  • wizzy
  • Posjetitelj
11.05.2006 | 23:19
Zvonimir je napisao:XPress ce doskora koristiti samo solo stemeri, koji ga koriste onako iz tradicije. No bilo koji ozbiljni timski rad nece moci opravdati troskove kupovine XPressa jer je to hod u prazno -- XPress je i dalje samo komad softwera, ali ne i sustav.
S druge strane, Version Cue, Adobe Bridge te InCopy je ono sto proizvodnost (aka. produktivnost) svakog studija/izdavaca uz InDesign/Photoshop dize za nekoliko potencija. Ne zelim vas obeshrabriti, ali dizajn studiji se masovno okrecu tom cjelovitom, ucinkovitijem i kudikamo jeftinijem rjesenju.
To sto Xpress 7 moze iscrtat sjene i raditi s transparencijom nije nikog vise briga, jer
nova je mantra \"ROI\" -- return on investment.[/quote]

ma, jel?
a što je sa izdavačkim & novinskim kućama koje posjeduju silne licence za stare verzije xpressa? upgrade na verziju 7 košta bitno manje nego novi indesign (koji bez photoshopa ne vrijedi ništa - za razliku od xpressa koji ima sasvim dovoljnu zamjenu u vidu quarkviste).
što se sustava tiče - mogao si bar bacit letimičan pogled na popis novih funkcija, možda bi ti Composition Zones privukle pažnju...

+ činjenica da se izlazak uni bin xpressa sedmice očekuje za manje od mjesec dana, a adobe se baš i ne žuri sa cs3 i podrškom za intel ne govori u prilog tvojoj teoriji...

btw, lako za sjene, ali to što xpress 7 bez problema skrola kroz spread ispunjen slikama sa transparencijom i sjenama, i to sve u punoj rezoluciji, a indesign se vuče ko krepana mačka - meni igra ulogu.
12.05.2006 | 03:34
wizzy je napisao:

ma, jel?
a što je sa izdavačkim & novinskim kućama koje posjeduju silne licence za stare verzije xpressa? upgrade na verziju 7 košta bitno manje nego novi indesign (koji bez photoshopa ne vrijedi ništa - za razliku od xpressa koji ima sasvim dovoljnu zamjenu u vidu quarkviste).
što se sustava tiče - mogao si bar bacit letimičan pogled na popis novih funkcija, možda bi ti Composition Zones privukle pažnju...

+ činjenica da se izlazak uni bin xpressa sedmice očekuje za manje od mjesec dana, a adobe se baš i ne žuri sa cs3 i podrškom za intel ne govori u prilog tvojoj teoriji...

btw, lako za sjene, ali to što xpress 7 bez problema skrola kroz spread ispunjen slikama sa transparencijom i sjenama, i to sve u punoj rezoluciji, a indesign se vuče ko krepana mačka - meni igra ulogu.[/quote]

Hm, baš i ne znam, za mene je Quark potrošio sve kredite u sledećih 100 godina. To glupo, usrano parče softvera, koje je moja firma platila 1900 evra pre par meseci (i to samo zbog jednog klijenta koji nam sporadično šalje .qxd fajlove), koje do 2006. godine nije našlo za shodno da implementira Unicode, napredne tipografske opcije, normalan full res preview, ljudsku pdf podršku i još milijardu najnormalnijih stvari.

Uvek sam ga mrzeo, i kada sam morao da radim samo u njemu. Ovde kod nas (SR) je uvek bio standard, malo ljudi je koristilo PageMaker, i InDesign sam dočekao kao ozebao sunce. InDesign CS i uopšte ceo CS paket su mi skratili muke oko posla za bar 50%, još pamtim budženje fontova u YUSCII, pucanje istih u vektorskim epsovima, pdf-ove koji se čudno ponašaju, gledanje u onaj šugavi preview na monitoru... kada je došao InD, native .ai i .psd podrška sa sve lejerima, efektima i transparencijom, propevao sam , zaboravio na eps format i flattenovanje transparencije.

Što se tiče QXP 7, sve i da mi kuva kafu, pali pljuge i masira noge, ne vraćam se na njega, dok je CS varijante. Što se tiče brzine, na svakoj ozbiljnoj korporativnoj mašini InD radi kao zmaj (u kući mi čuči G4 dual 1.42 sa 1.5GB rama, i sa 10 podignutih aplikacija CS2 leti, radio megaboard u 1:1 na 150dpi, časopis od 150 strana ili štagod)... da ne govorim o integraciji AI-PS-InD-Acrobat-Bridge... itd, itd. QXP je definitivno prošlost što se mene tiče.
12.05.2006 | 03:54
henrik je napisao:
Hm, baš i ne znam, za mene je Quark potrošio sve kredite u sledećih 100 godina. To glupo, usrano parče softvera, koje je moja firma platila 1900 evra pre par meseci (i to samo zbog jednog klijenta koji nam sporadično šalje .qxd fajlove), koje do 2006. godine nije našlo za shodno da implementira Unicode, napredne tipografske opcije, normalan full res preview, ljudsku pdf podršku i još milijardu najnormalnijih stvari.

Uvek sam ga mrzeo, i kada sam morao da radim samo u njemu. Ovde kod nas (SR) je uvek bio standard, malo ljudi je koristilo PageMaker, i InDesign sam dočekao kao ozebao sunce. InDesign CS i uopšte ceo CS paket su mi skratili muke oko posla za bar 50%, još pamtim budženje fontova u YUSCII, pucanje istih u vektorskim epsovima, pdf-ove koji se čudno ponašaju, gledanje u onaj šugavi preview na monitoru... kada je došao InD, native .ai i .psd podrška sa sve lejerima, efektima i transparencijom, propevao sam , zaboravio na eps format i flattenovanje transparencije.

Što se tiče QXP 7, sve i da mi kuva kafu, pali pljuge i masira noge, ne vraćam se na njega, dok je CS varijante. Što se tiče brzine, na svakoj ozbiljnoj korporativnoj mašini InD radi kao zmaj (u kući mi čuči G4 dual 1.42 sa 1.5GB rama, i sa 10 podignutih aplikacija CS2 leti, radio megaboard u 1:1 na 150dpi, časopis od 150 strana ili štagod)... da ne govorim o integraciji AI-PS-InD-Acrobat-Bridge... itd, itd. QXP je definitivno prošlost što se mene tiče.

tja, kao što rekoh: novinske kuće sa stotinjak licenci za stare xpressove će imati drukčiju računicu.
a što se tiče usporedbe indesigna i svih dosadašnjih verzija xpressa - mislim da je tu sve rečeno. indesign gazi. no... kao što rekoh - pojavila se nova verzija

btw, za divno čudo - meni indesign ne radi zadovoljavajuće brzo na dual g5 2.0 sa 2 gige rama. valjda imamo različita očekivanja... plus integracija indesign + photoshop je malo šepava - meni se stvarno ne otvara photoshop svaki put kad poželim promjeniti opacity nekog layera u psd-u... čak i smeće od xpressa to radi bolje. žalosno.

bojim se da se adobe ponaša kao quark nekoć (dok su još bili igrači). i to bi im se moglo obit o glavu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 21 minuta
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, MacSlavko, Nikola22, Riba, robee, tino1, Anonimci (1241)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO