PDF printer
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PDF printer

10.09.2008 | 01:46
Pozdrav,
Trebao bi mi virtualni PDF printer, ali nigdje ne mogu pronaći kako ga instalirati
Imam instaliran Adobe Acrobat Proffesional 8.0.0, i navodno bi mi printer trebao biti po defaultu instaliran, ali ga nigdje nema
Ima li itko kakvo rješenje?

Hvala
10.09.2008 | 09:50
A ovo...
PDF_Print.jpg
10.09.2008 | 12:00
Kao sto Chobac kaze rijesenje ti je vec ugradjeno u OS i ne trebas nista instalirati
10.09.2008 | 12:03
to funkcionira kod dosta programa, ali ne kod illustratora
meni treba specifična stvar,
trebal bi veliki plakat podijelit na više djelova u PDF-u
mislio sam ići preko tile full pages, pa print na pdf printer
al budući da je ovo vjerovatno prvi i zadnji put da ću to morat radit, podijelit ću ga ručno

tnx anyway
10.09.2008 | 13:34
A tebi treba nesto ozbiljnije? Sigurno postoji nesto ali stvarno nemam pojma
10.09.2008 | 15:18
Da.
Meni u native PDF-eru nedostaje to što ne generira PDF bookmarks (što u strukturiranom dokumentu zaista treba).
10.09.2008 | 20:49
Gringo je napisao:
to funkcionira kod dosta programa, ali ne kod illustratora

file > save as > pdf

adobe je napravio pdf, illustrator snima u pdf bolje od bilo kojeg printera...
11.09.2008 | 00:15
Znam, ali to nije ono što meni rješava problem, ali nije više važno
ručno sam podijelio plakat.

Fala svima
12.09.2008 | 13:53
Za ubuduće

Moraš definirati virtualni printer da bi napravio postscript file.

Ideš u utilities - printer setup utilitiy -add new printer- odaberi IP printer i nazovi ga localhost.

Već je pisano o ovim stvarima:
Prikaz1.gif
12.09.2008 | 13:56
Pošto imaš instaliran Acrobat, automatski ti je instaliran Adobe PDF PPD.

Odaberi ga u listi padajućeg izbornika, slično kako je prikazano na slici

A možeš ručno ubaciti bilo koji PPD, kao šta je kod mene fuji luxel.
Picture_2.gif
13.09.2008 | 22:43
Probao sam. Kad pustim print, pita me u koje ime da spremim pdf, napišem ime, ali onda javi da je printer pauziran. i ne dopušta resume.

malo drugačije izgleda na mom mac-u (ne postoji printer utulity nego pod print&fax odaberem add printer pa dobim te postavke
kada sam stvarao printer, napisao sam localhost, a pod "print using:" mi nudi:
auto select
generic postscript printer
select a driver to use
other

odaberem select a driver to use
i od milijarde ima jedan pdf "adobe pdf 3016.102"

ali neće stvorit pdf, nego pauzira printanje
i pretražil sam komp i nemam nijedan ppd file na kompu
neznam dal se prilikom instalacije dodatno instalira pdf printer ili automatski, jer mi je to spletom okolnosti frend instaliral, a instalacijski cd nemam
?
14.09.2008 | 17:51
Gringo je napisao:
Probao sam. Kad pustim print, pita me u koje ime da spremim pdf, napišem ime, ali onda javi da je printer pauziran. i ne dopušta resume.

To nije klasični print, kao što znaš, to je simulacija .ps printera da bi napravio postscript file, koji kasnije izdistiliraš u .pdf.
Kad printaš iz Illustratora .... File - Print ....odaberi dolje, printer - save pdf as postscript i spremi to.

Kasnije to izdistiliraš. Acrobat distiller je sastavni dio adobe acrobat programa.
Moraš podesiti settingse za distiliranje.
Većina tiskara ima svoje settingse koje možeš skinuti na njihovim web stranicama.
Imaš i defaultne postavke u distilleru i odaberi one koje misliš da će ti dati zadovoljavajući kvalitet (press itd.)
Možeš direktno napraviti .pdf, ali bolje je i sigurnije preko postscript datoteke.

Prije toga, moraš u Illustratoru namjestiti koji PPD koristiš, format papira, margo ...itd.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 22 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Damirst, jura22, m@xym, MacSlavko, robee, Anonimci (299)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO