Helvetica Neue i system 10.5.6...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Helvetica Neue i system 10.5.6...

19.01.2009 | 11:15
Ajmo redom:
- HelveticaNeue.dfont, koja je instalirana u Systemu mi ne radi kako spada. Naime imam problema sa Čč i Đđ.
- Probano je u Keynotu i sa još nekim kombinacijama ali nula bodova.
- Ima li tko dotični font (HelveticaNeue.dfont) koji radi kako spada?

I još jedna stvar, prije četri godine na forumu se vodila rasprava oko fontova, no kolko sam shvatio, bez nekog suvislog rezultata.
Jel ima netko kakvo riješenje po tom pitanju?

Picture_10.jpg
19.01.2009 | 11:49
mene ovo isto itekako nervira, jer mi je Helvetica Neue predobar font, osobito za prezentacije.

mislim da je jedino legalno riješenje kupiti taj font, čija je cijena ono na razini pristojnog rabljenog automobila
19.01.2009 | 11:52
evo ideje: jel postoji neki font editor možda? pa da se manualno editiraju ta 4 grafema i sve to snimi pod Custom Helvetica???
19.01.2009 | 12:20
john_st je napisao:
evo ideje: jel postoji neki font editor možda? pa da se manualno editiraju ta 4 grafema i sve to snimi pod Custom Helvetica???

I ja sam razmišljao o toj opciji, ali ako sam dobro shvatio, nekako nije to baš tako jednostavno. Ili...?

No mene muči još jedna stvar, ako je to systemski font koji Apple ugrađuje, odnosno dolazi sa systemom, nije li to možda ista HelveticaNeue koja se kupuje (npr. od Linotypa)?
Što ako dam novaca kao za pristojni rabljeni auto a opet ne radi???
19.01.2009 | 15:58
malo sam pretjerao sa cijenom, ipak je samo 574€

www.linotype.com/192103/neuehelveticace-valuepack.html#format
19.01.2009 | 16:23
john_st je napisao:
malo sam pretjerao sa cijenom, ipak je samo 574€

www.linotype.com/192103/neuehelveticace-valuepack.html#format

A jel 100% radi???
19.01.2009 | 16:55
a čuj, nemam 574 € da probam pa ne znam, al vjerujem da postoje "jeftinija" rješenja, no neću ih propagirat jer su ilegalna.
19.01.2009 | 17:33
Sad sam i ja probao Neue i ne valja ni kod mene. Nisma to skuzio do sad
19.01.2009 | 22:17
Pa na tako jednostavan font ne bi trebao bit problem ubacit crticu na d i D i kvacicu na c i C.
19.01.2009 | 23:21
Ficho: da ako trebas napisati dva reda ali ako trebas taj text animirati ili pises 30 strana onda bas i nije pljuga
20.01.2009 | 02:49
Mislio sam ubacit crticu i kvacicu u nekom font editoru...
20.01.2009 | 03:38
jel to legalno?

jer ako nije, onda je isto kao i skinuti s torrenta šta je puno jednostavnije
20.01.2009 | 12:16
cijela familija helvetike ti je 600 eura. jedan rez je 24 eura.
stvar u tome što ti nemaš čćžšđ je to što ta tvoja helvetica neue to nema. takva je verzija . na macu dolazi obična helvetika i ona ima iste hr dijakritike s tim da po dizajnu ima nekih različitosti.

ako neš kupit moraš u ilegalu .
20.01.2009 | 14:35
sandrinho je napisao:
cijela familija helvetike ti je 600 eura. jedan rez je 24 eura.
stvar u tome što ti nemaš čćžšđ je to što ta tvoja helvetica neue to nema. takva je verzija . na macu dolazi obična helvetika i ona ima iste hr dijakritike s tim da po dizajnu ima nekih različitosti.

ako neš kupit moraš u ilegalu .

ja hoču i potrošiti tih 600 eura, samo moje pitanje koji font je to točno i da radi?? CE ili neki drugi??
20.01.2009 | 14:56
Zasto bi dao 600 eura za paket od 28 fontova ako ti ne trebaju, kupi si posebno 1 ili vise, koji ti vec trebaju. I da, taj CE ima sva hr slova, mozes to lako provjerit tako da kliknes na font i onda imas "create sample", otvori ti se nvoi prozor u kojem upises text i on ti generira sliku kako ce to izgledat.
20.01.2009 | 15:13
Fontographer!
20.01.2009 | 15:15
sve 5 dečki, ali meni ne dozvoljava zamjenu pisma!
imam isti problem s helveticom i jednostavno ne mogu zamijeniti font iako imam varijantu s diakriticima.

jel to moguće il ja ne kužim?
20.01.2009 | 19:58
Marko je napisao:
sve 5 dečki, ali meni ne dozvoljava zamjenu pisma!
imam isti problem s helveticom i jednostavno ne mogu zamijeniti font iako imam varijantu s diakriticima.

jel to moguće il ja ne kužim?

Marko, ako imaš original HelveticuNeue.dfont i kupljenu od Linotypa, daj mi je pošalji (posudi) da ja probam instalirati kod sebe i javim ti jel funkcionira. Ako da, časna pionirska , vračam ti font nazad i kupujem svoj. Da se ne šalim, postam račun.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 14 sati
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO