02.08.2009 | 14:35
@riba tocno tako, crna sjena dobivena je zbrojem sjena pojedincanih prozora koji stoje tocno jedan iznad drugog, dakle ako je sjena jednog prozora 1% opacity zbrojem 100 prozora =

Ovo nema nikakve slicnosti sa sitiacijom in real life :)jer svjetlost ne stize samo iz jednog smjera, postoji ona koja se odibija ... itd ... te tako nema 100% mraka usrokovanog sjenama.
@davore ... slazem se da su ovo rijetke situacije ali nemogu se bas sloziti da je ovo "korisno" jer di bi stigli kad bi na takav "korisan" nacin pristupali dizajnu (ne mislim da je estiteika ispred korisnosti ali mislim da ima od ovoga boljih rijesenja) ... a ovdje o tome govorimo ... ne? O dizajnu.
No naravno da je ovo malo rijedje desava no i nije osobito rijetko mislim da ljudi cesto po otvaraju vise datoteka u photoshopu kad ih barataju layerima te ovako ih naslaze OS nakon sto mu ponestane mjesta za onaj dijagonalni pomak koji radi kad se otvori vise datoteka od jednom.
Bug je to ipak a ne feature.
Naime kao sto se moze reci Ubuntu-u da window menager "smart" rasporejuje prozore ... sto u pravilu znaci da se novi prozor otvara na slobodnom mjestu na desktopu ... (sto mac ima po defaultu) vjerujem da se ovo moze isto rijesiiti ... an ne toliko zahtjevan nacin. Ili grijesim?
Dakle umjesto da su sjene mjenjaju prema situaciji ... radije da se prozori slazu drugacije prilikom otvaranja vise datoteka ili prozora od jednom.
Cao ljudi