corel i mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

corel i mac

15.06.2004 | 13:33
ima li tko iskustva sa CorelDraw-om na Macu.

hvala!

igor
15.06.2004 | 15:54
Mene je nevolja neki dan natjerala da nesto obavim u njemu. Mogu li kako pomoci?
16.06.2004 | 14:16
cisto me zanima jer moram nesto odraditi, a naviko sam se na njega na poslu. za privikavanje na FH trenutno nemam vremena.
16.06.2004 | 14:59
Onda ne znam sto bih ti rekao osim da radi.

Jedini problem na koji sam naisao ticao se fontova (ocekivano, zar ne? :->). Cini mi se da me ugodno iznenadio s Unicodom, ali pojavio se problem pogresne interpretacije rezova fontova s Windowsa. Konkretno, poceo sam raditi projekt pod Windowsima i odnio ga doma na Mac. Fontove sam uzeo sa sobom, medjutim to mi nije puno pomoglo jer je Mac "odbio" prepoznati (unutar Corela) pojedine rezove. Nisam u tome na domacem terenu pa ne znam kako jasnije objasniti problem, ali rjesenje se svelo na to da za dio fontova obavim ponudjenu (unutar Corela) supstituciju, a za ostatak sam morao koristiti Macove verzije fonta i odustati od rezova prenesenih s Windowsa.

P.S. To cime sam se bavio stane na jednu stranicu A4, nema dodirnih tocaka sa... separacijom i odnosi se uglavnom na cisti dizajn pa slijedi zakljucak da i nisam neka referenca. Ali posao je obavljen pa nemam primjedbi na alat.
17.06.2004 | 14:34
thnx to mi je i trebalo. znaci radi ok. cuo sam da je spor na macu?

btw. koji corel i koja masina?
17.06.2004 | 15:27
Corel 11, Titanium na 667 MHz.

Spor na Macu? Ni manje ni vise od ocekivanog. Meni je referenta tocka P4 na 2.4G pod Win2000 i tek na dual G5 podnosim brzinu odaziva Macovog GUIja.

Iako, da ne ispadne pljuvanje po hardveru - uglavnom je kriv traljavo pisan softver. Jedan od zornijih primjera je evolucija Project Buildera u Xcode. Project Builder se vukao. Kliknem na menu bar i vidim (na Titaniumu) kako se pojavljuju meniji (OK, vidim zato jer sam picajzla i ocekujem ~0ms response :->), a Xchode radi k'o urica (klines i dobijes ono sto si ocekivao). Rekao bih: k'o na Windowsima, ali netko ce me razapeti pa bolje da sutim.

Bottom line price o sporosti je taj da je svaki G5 dovoljno brz da upristoji traljavo kodiran GUI, a uredno kodiran GUI leti i na G4 masinama "od jucer", bez obzira na sve Aqua bombone.

Ostaje samo zagonetka sto se dogodilo Appleu da nije uspio Project Builder iskodirati prema vlastitim standardima. Vjerojatno je Jobs osobno giljotinirao project managera, bacio im cijeli kod u smece i natjerao backup ekipu da preko noci iskodira Xcode from the scratch.

Ups. Malo sam se udaljio od Corela.
27.03.2005 | 14:53
Ja nemam corel, a trebam otvoriti neke .cdr u photoshopu ili bilo gdje drugdje na mac-u. postoji li nacin drugi od onoga da se nabavi coreldraw. Ako ne, gdje ga mogu nabaviti za taj jedan posao.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
29.03.2005 | 00:57
Illustrator 11 (iz CS paketa) bi to trebao moći, AFAIR...
29.03.2005 | 23:28
Illustrator CS nemere direktno ni na Macu ni na PCju otvarat Corel fajlove. Mora ih se iz Corela sejvat kao ai.
30.03.2005 | 15:43
Jel Corel na Macu konacno postao Postscript aplikacija?
Ono, kuzi fontove i krivulje i gradiente kao svaka druga postscript aplikacija?
05.04.2005 | 23:39
bbosnjak je napisao:
Illustrator CS nemere direktno ni na Macu ni na PCju otvarat Corel fajlove. Mora ih se iz Corela sejvat kao ai.

More, no pogubiće maske i jos neke stvari. Ako je stvar slozenija postavlja se pitanje kolko je isplativo to opce otvarat u AI. Ili stvar zavrsit na Corelu, ili u AI sve radit nanovo. Naime, niti eksport iz Corela, ak je nekaj složenijeg u pitanju, ne radi kak spada.
05.04.2005 | 23:42
Zvonimir je napisao:
Jel Corel na Macu konacno postao Postscript aplikacija?
Ono, kuzi fontove i krivulje i gradiente kao svaka druga postscript aplikacija?

Ne nije. A kak stvari stoje niti nece. Nekak ne vjerujem da ce, posto nije izasla verzija 12, izac verzija 13 za Maca. Jednostavno nemaju interesa na Mac trzistu. S obzirom na broj prodanih primjeraka, taj potez je s njihove strane gledano skroz OK. Nije da sam zalostan zbog toga. A i zakaj imam filing da misliš kak je Corel na piceku PostScript aplikacija.
07.04.2005 | 16:21
A i zakaj imam filing da misliš kak je Corel na piceku PostScript aplikacija.

Znam da nikad nije bio. HPGL.
Mislio sam da ce na Macu mozda krenuti drugom, boljom stazom ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO