17.06.2004 | 15:27
Corel 11, Titanium na 667 MHz.
Spor na Macu? Ni manje ni vise od ocekivanog.
Meni je referenta tocka P4 na 2.4G pod Win2000 i tek na dual G5 podnosim brzinu odaziva Macovog GUIja.
Iako, da ne ispadne pljuvanje po hardveru - uglavnom je kriv traljavo pisan softver. Jedan od zornijih primjera je evolucija Project Buildera u Xcode. Project Builder se vukao. Kliknem na menu bar i vidim (na Titaniumu) kako se pojavljuju meniji (OK, vidim zato jer sam picajzla i ocekujem ~0ms response :->), a Xchode radi k'o urica (klines i dobijes ono sto si ocekivao). Rekao bih: k'o na Windowsima, ali netko ce me razapeti pa bolje da sutim.
Bottom line price o sporosti je taj da je svaki G5 dovoljno brz da upristoji traljavo kodiran GUI, a uredno kodiran GUI leti i na G4 masinama "od jucer", bez obzira na sve Aqua bombone.
Ostaje samo zagonetka sto se dogodilo Appleu da nije uspio Project Builder iskodirati prema vlastitim standardima.
Vjerojatno je Jobs osobno giljotinirao project managera, bacio im cijeli kod u smece i natjerao backup ekipu da preko noci iskodira Xcode from the scratch.
Ups. Malo sam se udaljio od Corela.