27.07.2011 | 23:23
vicko kaže:
Neznam, ne sjećam se da sam nešto prtljao sa folderima u finderu zadnje 2 godine.
Hvala na ponudi ali ja sam u Kašteliru blizu Poreča. Inače imam knjigu za Lightroom 2, koji i koristim jer noviji ne ide na moj komp.
Inače sa beckupom i recoveryem kartice (hvala Smayoo na poklonjenom kodu) ostao sam "samo" bez 50-ak slika između 21/04 i 21/05.
Nema na čemu.
Ja mislim da je problem povezan s tim što je Unix by default case sensitive, a Mac by default
nije. Koliko vidim, ta dva problematična foldera se razlikuju samo u tome što se ta tri slova (IST) u jednom imenu pišu velikim, a u drugom malim slovima. Za Macov finder su to (by default) dva ista imena.
Ne znam kako (da li) to išta pomaže, ali problem je možda nastao kad si pokušao ubaciti jedan folder u drugi (drag & drop), a oni zapravo imaju isto ime. Koliko se sjećam, Finder u takvim slučajevima ne radi merge dvaju istoimenih foldera (kao Windowsi) nego stari sadržaj foldera uništi i ubaci novi sadržaj.
Ali to je sve, onako... nagađanje. Palo mi je na pamet da bi mogao pogledati Terminalom kako izgleda to stablo foldera na disku. Ako se znaš služiti terminalom. Ako ne, javi se na PM, možemo probati nešto preko TeamViewera.