26.03.2012 | 00:01
Tito kaže:
Gjuro&Smayoo - Tiskaru ne pitas za cijene preloma i dizajna nego za cijene tiska. Za cijene dizajna i preloma pitas dizajn studio
. To ti je kao da gradevinara pitas za cijenu izgradnje kuce, a usput nek ti ju izprojektira.
Imaš pravo i to je tako u savršenom svijetu kojem težimo. Međutim, u ovom svijetu je sto ljudi-sto ćudi i brazilijun različitih situacija. Ja sam, kao prvo, 'falia balun' jer sam krivo protumačio pitanje teme. Drugo, postoje tiskare koje za cijenu tiska nude i prijelom (ne ulazim u kvalitetu istoga). Osobi koja ne mari previše za dizajn, a bitno joj je da sve skupa košta što manje, to je, rekao bih, vrlo praktično rješenje.
Koliko god će se dizajneri (a i sam se tu nalazim) hvatati za glavu i vikati da je to zločin nad papirom, to je jedna od realnih situacija.
Jednom sam se prilikom prihvatio prijeloma g. izvješća. Kao i Finn imao sam problem kako da otpriličim cijenu. Situacija je utoliko bila nezahvalna jer je klijentu prijelom do tada radila tiskara - besplatno. Pa ti sada pošalji ponudu, a bilo mi je bitno da je prihvate. Muka, brate mili. Ako tražiš premalo, bit ćeš nesretan, a ako izgubiš posao jer si tražio previše, opet ćeš biti nesretan.
smayoo kaže:
Što ti znači "sto ljudi sto ćudi" u ovom kontekstu? Nije to 100 ćudi, nego otvorena prijevara.
Pa jedna od 100 ćudi je - prevarant
Neutral evil ili nešto takovo. Kao da nisi ništa naučio kad onomad pokušavali igrati D&D (ili kako se to već zvalo)... Ccc...