03.06.2013 | 12:52
@forthdancer
Izjavio si takvu glupost i ostao si živ...
Kako nema igre koja troši više od 680MB? Danas će svaka igra uzeti 2GB ako ima mogućnosti i manje će roštati po disku, to je činjenica. To što daješ svoj primjer nije mjerilo jer računalo će dodjeliti manje memorije ako je nema na pretek.
Radim s fotografijom već dugi niz godina. PSD file s 10 layera ima 1GB samo tako, ako radiš kompozicije s fotografijama pojest će i više od toga, ovisno koliko dozvoliš photoshopu. Stavi mu na 4GB prostora pa će drage volje uzeti si dodatnog prostora da živi. Photoshop se isto jako temelji na scratch disku ako nema dovoljno RAMa i scratch diskovi na PCu su mi znali iznositi po 10GB, na macu više toga nema jer ima puno više RAMa + SSD.
Ja imam 16GB, kupio jer mi je pametnije kupovati odjednom 2 sticka, nego kupiti jedan, pa ako bude usko grlo tražiti isti takav stick (koji postoji velika vjerojatnost će raditi probleme...). Kupio i prošle godine SSD i preporodio se i to smatram najboljim djelom trenutnog maca. Realno igre u današnje vrijeme su jedni od najzahtjevnijih zadataka za računalo i ne vidim uopće problem da netko tko ima novaca i želi si priuštiti potroši te novce za igru.
Ozbiljnost rada svrstavanjem u kategorije da li se igra, radi u wordu ili koristi photoshop je debilna...