22.11.2018 | 19:19
Zdravo,
Riknula je, očito, nakon 700tinjak ciklusa, jer se ne ponaša dobro nakon svih SMC/pram reseta i promatranja. Bojao sam se mogućnosti da se napuše i ošteti iznutra komp a i mislim da je tri godine ok vrijeme za zamjenu (na nekih pola od koliko mislim koristit komp).
Očito i nemam sreće s mac baterijama- ovo mi je četvrta u 12 godina. Prije su redovno rikavale svako dvije-tri godine na 17” mbp tako da imam iskustva prepoznati kad ne radi, bez obzira na postotak: recimo komp se nije moga bootati na bateriju. Vjerovatno je riknuo jedan od članaka.
Baterija je sada nova. Zamjena izgleda ovako:
Ovlašteni servis je Agram tojest dućan Smartson u Gundulićevoj. Mijenja se cijeli top case, uključujući i tipkovnicu i trackpad. Sve stiže novo.
Dio se naručuje iz Nizozemske, stiže avionom preko noći i ako odnesete u ponedjeljak servis je gotov u četvrtak (moguće i srijedu-garantiraju petak).
Dio se naruči tek kad rastave komp (tako kažu) i pošalje serijski broj baterije (unutar kompa), tako da nema naruđbe bez da ostavite komp.
U smartsonu radi Krešo-serviser za Apple, moguće i jedini ovlašteni serviser, i dobro je s njime razgovarati da vam dobro očisti komp i promijeni termalnu pastu.
Cijeli servis sam platio 1760kn, što uključuje 338kn za sat i pol rada, što mi se čini ok za novu (sada HR tipkovnicu, imao sam neku čudnu azerty Švicarsku) i trackpad/bateriju.