Macbook A1466 - crni ekran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook A1466 - crni ekran

11.11.2024 | 09:31
Ne radi, ne trza, uključila u struju, napunila se cijela baterija, sada pokazuje zelenu lampicu. Pokušala sve upute s interneta za reset ovog i onog. Ništa. Da je matična mrtva vjrv ne bih mogla resetirati sigurnosni čip (svjetluckalo je na sekundu drugačije svjetlo za punjenje po resetu). Otkopčala bateriju i pokušala samo s kablom, ni ventilator se ne uključuje pa ne vjerujem da je ekran otišao. Obnovila sam OS prije par dana, ali nije odmah tada prestao raditi. Ne pada mi više ništa na pamet, za vikend ću ga cijelog rastaviti i raspuhati od prašine nečime, prije nego ga odnesem na servis (molim preporuke).

Je li se tko susreo s ovime?
11.11.2024 | 10:10
A1466 je oznaka za MacBook Air 13" od 2012 do 2017 godine. Koji točno imaš?
Nađi nekog kod koga možeš pokušati spojiti Air na vanjski monitor, čisto da vidiš da li se vidi slika na vanjskom monitoru,u kojem slučaju ti je krepan ekran. Odnosno, ako je tako naprasno krepao, možda i nije ekran, nego samo pozadinsko svjetlo (nazire li se slika kad osvijetliš ekran nečim iz vrlo tupog kuta i gledaš s druge strane, isto iz tupog kuta?). Ako nema slike niti na vanjskom monitoru, bilo da je krepao grafički čip ili nešto više, svejedno ti je, mora se mijenjati matična ploča, gotovo sigurno.
11.11.2024 | 10:40
msm da je 2015, kupljen 2018, slika se uopće ne nazire ni na koji način, ali ni ventilator se ne pokreće kod paljenja, nula znakova života, još ću pokušat spojit na monitor, ali da, vjrv je matična:( šest g, to je dalo svoje, još su klinci treskali tu i tamo, pun prašine iznutra... ali tako iznenadno. u četvrtak je normalno radio, poklopljen, obično sam navikla da crkavaju malo po malo...
11.11.2024 | 11:09
Moj Air 11 je bio iz 2012. Prodao sam ga prije koji mjesec i tipu koji ga je kupio još radi. Nema tu nekog pravila.
11.11.2024 | 11:42
MacBook Pro iz 2010 - radi ko' sat. Istina da sam ugradio dvije nove pločice RAM-a, ukupno sad ima 8GB + novi SSD od 480GB. Koristi se povremeno, ali radi, tako da godine nisu garancija da će krepati. A imao sam davno iMac Intel, sve živo riknulo nakon godinu i pol - optički pogon, ekran i na kraju matična.

Također mislim da je matična ploča u pitanju, no ipak ga treba dati u servis na dijagnostiku.
11.11.2024 | 15:33
prije dva tjedna je pao klinki na pod s nekih 30-40 cm visine i još si pomislim vidiš kak je izdržljiva stvarčica, kao nokia 3310
još ću probat s usba pokrenut, ne mogu odgonetnut kaj je moglo biti prijelomna točka, os update ga ne bi napravio mrtvim, par kapljica vode na dodirnoj isto ne bi, ni treskanje ekranom prema dolje kad zatvaraju, a od udara bi morao biti odmah tada gotov, ne dva tjedna poslije...
11.11.2024 | 16:10
Mozda flat cable koji spaja ekran i ide kroz pante/sarke. I on ima neku izdrzljivost u savijanju.
Kupljen novi ili polovni?
Svakako vanjski monitor spojiti.
11.11.2024 | 16:36
novi, da, svakak ću i to
13.11.2024 | 13:58
Uopće ne kužim gdje mogu nać jer se ne mogu sjetit točnih specifikacija za moj model, C1MS8DQ5H3QD
izbacuje mi četiri vrste matičnih ploča na stranici beetstech...
edit: ahaaaa skužih, gleda se kad je koji izbačen na tržište
13.11.2024 | 15:10
evo sta kaze www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html
Prilozi:
13.11.2024 | 15:11
evo sta kaze www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html po tom serijskom broju:

Screenshot2024-11-13at17.08.36.png
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno
  • kupus: tako da odi na istyle.hu
  • kupus: nema apple storea u mađarskoj, istyle je tamo glavni.
  • zvone: razumijem mađarski pa zato pitam.
  • zvone: Ma naravno da sam išao na apple.hu ali ne razumijwm
  • kupus: sa*
  • kupus: pardon, par eura je skuplje ali to bi te se dostavom ispalo tu negdje.
  • kupus: hr trgovina, besplatna dostava, još je i jeftinije nego u mađarskoj
  • kupus: [link]
  • kupus: tražiš mac mini? probaj ovdje
  • drlovric: Da probas apple.hu :/
  • zvone: Da li šalju u hr i da li imaju website na engleskom?
  • zvone: Netko je ovdje spominjao mađarski apple.
  • drpongrac23: Rekao mi jedan - kad u restoranu vidiš kockaste tanjure, BJEŽI VAN!!!
  • drpongrac23: @JOHN - pogotovo teleća đigerica!!! i sve ostalo što si naveo!!!
  • JOHN: :)
  • JOHN: Možemo mi pričat o xy fensi švensi jelima, ali nema ništa do ribe, čevapa, stejkića, đigerice i dobre sarme
  • drpongrac23: @smayoo - vidi pod "Pozdrav iz kužine" :)
  • cariblanco: Dobra ideja, kiseli kupus i visoki C :)
  • smayoo: Dakle, predobro jutro svima! :D
  • smayoo: Jutro ne da je dobro, nego je fantastično! Petak, sunce, bura, puna pluća zraka i još smo za doručak imali prvi ovosezonski kiseli kupus! :D
  • Zdravac: Yes, petkom raspoloženje raste progresijski! :)
  • JOHN: Jutro svima! Zato jer je petak ili? :)
  • Bertone: Jutro i tebi :)
  • Zdravac: :) jutro svima!
  • zvone: Poslao sam im upit da vidim da li je to bug ili feature. :-)
  • Bertone: Možda im je novi izgled/raspored složio Apple AI,... njemu sve logično i jednostavno, nama sve nelogično i nepregledno :D
  • zvone: Trebao im je cijeli dan da downgrejdaju website…
  • Piko: pola konfiguracija kojih ima na Apple.com nema .... npr. ne možeš konfigurirati Air sa 2TB diska ....
  • zvone: Ne znam da li se radi o izbjegavanju sniženja cijena strojeva sa 16GB memorije? ????
  • zvone: Ne znam čemu sve to. Do sad je funkcioniralo. Sad ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

damir1, Riba, robee, skunic, tino1, VanjusOS, Anonimci (471)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO