11.06.2019 | 21:00
Riba kaže:
Sada kada su se svi uzvrpoljili oko novog Proa, meni je postao interesantan ovaj stari i to kao zamjena za Mini.
Imam par pitanja jer uopce nisam pratio Pro liniju. Trenutno koristim Mini iz 2012 koji zadovoljava sve moje potrebe ali eto od 2012 si nisam nista kupio pa bih se malo nagradio. Novi Mini znamo koliko kosta, dok se 2013 Mac Pro moze naci za 400-500 USD vise i izgleda bolje na stolu. Konacno koliko-toliko dostojna zamjena za moj stari Cube.
Vezano uz to, par pitanja:
- treba li na nesto posebno paziti ili izbjegavati? Recimo ako ima problema sa snaznijim grafickim karticama nemam uopce problema sa low end grafikom stp je jasno buduci da mi je i Mini dovoljan
- volio bih imati barem 1TB internog prostora, koliko je skupo/zeznuto to upgradeati? Isto pitanje za RAM?
Mogao sam i neka pametnija pitanja smisliti, ali valjda ce se nesto iskristalizirati putem iz rasprave.
Ja sam uradio upravo to, zamijenio Mac Mini 2012 i7, 16 GB RAM, SSD 128 GB sa Mac Pro 2013 D300, quad core xeon, 16 GB memorije.
Od ranije sam imao RAID polje, eksterni DVD itd.
Mašina je dosta brža, dobro radi, za sada da kucnem u drvo nema problema.
Kada sam tražio hardware issues probleme predstavlja D500 i D700 koji su pravljeni tokom meni se cini pocetka 2015. godine.