Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

08.02.2025 | 19:23
dpasaric kaže:
A oboje pogledajte gornji video o C19 priči, o sudjelovanju DoD u svemu i koliko je sve bilo lažno i namješteno, dijelom veliki eksperiment testa poslušnosti izmješten u Wuhan, očigledno u suradnji s Kinezima na nekoj razini, a dijelom operacija nenormalnog bogaćenja big pharma lobija. I onda se sve laži koje su nam servirane lijepo poslože.

Ma naravno, Trump i pajdaši su jedni veliki anđeli, pa imali su pravo napasti 6 siječnja, kad su bili pokradeni. Kao što je Trump rekao, zlatno doba Amerike je počelo!
Biden tj demokrati su čista korupcija i zlo, neće više dolari bježati iz Amerike, ostati će sve na kontinentu, pa će biti više za Trumpa i njegovu dušebrižničku partiju, dijeliti će se i narodu ali samo ako su krščani katolici i na temelju zasluga (eng. merit). Ako će biti gladnih, to je samo zato jer nakon kiše dolazi sunce.
Nema do Trumpa i Elona&Co. napokon će demokrati zaplakati nad svojom sudbinom i trest će im se gaće.
Trump did nothing wrong with Covid-19 pandemic!
08.02.2025 | 19:54
Yonkis kaže:
Trump did nothing wrong with Covid-19 pandemic!

1) CNN se u pandemiji i ratu pokazao kao čista propagandna kuća, nešto kao "Glasnik HDZ-a", znači njihova vjerdostojnost više ne postoji, treba svaku njihovu vijest provjeriti više puta.

2) Trump je s operacijom "Warp speed" napravio veliko zlo, ali to je učinio po instrukcijama Faucija, zle guje, koji mu je bio savjetnik. Time što je sada odabrao Kennedyija je pokazao da je bio prevaren i ispravio je stvari koliko se ispraviti može.

3) To što je uništeno povjerenje ljudi u javnozdravstveni sustav je najveća šteta (osim naravno mrtvih od nuspojava) od ove, sada znamo, planirane pandemije. Od cijele te bagre to najmanje ide na račun Trumpa, oni koji bi trebali biti u zatvoru su Fauci, korumpirana ekipa u FDA, Faucijeva žena koja je odobrila to za privremenu uporabu i Pfizer CEO Bourla koji je šutio o lažima koje su nam plasirali korumpirani političari, a dobro je znao da njihov proizvod ne valja - što se jasno vidjelo i iz njihovog dioničarskog izvješća, što je bila tema u ovoj raspravi u jeku lockdowna i pandemije.
09.02.2025 | 02:36
O covid prevari u izvješću kanadskih vlasti:

09.02.2025 | 10:34
Yonkis kaže:
ali samo ako su krščani katolici

Ne katolici. Protestanti. Tzv. WASP (white anglosaxom protestant)
12.02.2025 | 07:51
dpasaric kaže:
Time što je sada odabrao Kennedyija je pokazao da je bio prevaren i ispravio je stvari koliko se ispraviti može.

www.pbs.org/video/shot-in-the-arm-18lrwu
Nemoj samo reći da je ovo djelo MSM-a.
12.02.2025 | 13:32
Yonkis kaže:
dpasaric kaže:
Time što je sada odabrao Kennedyija je pokazao da je bio prevaren i ispravio je stvari koliko se ispraviti može.

www.pbs.org/video/shot-in-the-arm-18lrwu
Nemoj samo reći da je ovo djelo MSM-a.

Hahahahaha! Ovo je odlično!

Kažem si: "Idem pročitati tko je radio na tome, možda mi to nešto kaže..." - i BUM, odmah se ukazao Neil deGrasse Tyson - za kojeg je bilo toliko očigledno da ga plaćaju da mi je bilo neugodno gledati jednog fizičara i edukatora, kojeg sam inače jako cijenio dok se držao svoje branše, ali u covidu se toliko srozao otvoreno ignorirajući činjenice i gurajući vodu na mlin svojih sponzora. Nisam mogao vjerovati što je on pričao i kako je zaobilazio odgovore u raznim intervjuima po pitanju mRNA, laži koje su servirane i cijele situcije.

On ti je ona plaćena Angelina Jolie kod Zelenskog, samo u znanstvenom svijetu. I moram priznati da su dobro odabrali, ja bih isto njega uzeo na njihovom mjestu. Uz njega kažu da je i Michio Kaku na toj platnoj listi.

Lijepo i lukavo zamotan propagandni pamflet big-pharme.
13.02.2025 | 20:51
Neil je plaćenik, ali JFK nije antivakser. E moj Davore
13.02.2025 | 21:07
Vanjuška kaže:
Neil je plaćenik, ali JFK nije antivakser. E moj Davore

Da, plaćenik je! Ponavljao je u eter laži koje je bio plaćen da promovira, a na kraju je sve ispala laž, znači jako daleko od "znanstvene istine", za koju se on inače kao zalaže - barem dok mu ne zamiriši lova. Žao mi je što se takav pokazao jer mi bio sjajan njegov remake Saganovog Cosmosa. Da je Sagan živ, ne bi se spustio toliko nisko, on je bio čovjek od integriteta. A kladim se da bi i Jobs bio na pravoj strani, on bi to već instinktivno - jer je dobro znao kakav je Gates muljator i kradljivac.

I da, JFK nije antivakser, pratim ga detaljno još od pandemije, sasvim normalno i suvislo argumentira svoje stavove i traži da se cjepiva ne tretiraju bez odgovornosti korporacija (kao sada) i da regulatorne agencije rade svoj posao pošteno, a ova korupcija kojoj smo svjedočili u covidu bila je čisti kriminal na svim mogućim razinama.

E moj Vanja, stvar je samo u tome koliko svog vremena investiraš u to da se kvalitetno informiraš o nekoj temi. A ja sam išao do kraja jer su mi stali na žulj time što nisam mogao raditi svoj posao niti se mogao slobodno kretati radi njihovih laži, a istinu sam imao sreću saznati od bliske osobe koja je dr. sci. i specijalist epidemiologije. Znači, ne može bolje.

Uz to, imam bliskog prijatelja koji je čak dao otkaz na vrhunski plaćenom poslu radi cijele te situacije - i od njega znam kakve laži mu je korporacija plasirala i kako su ucjenjivali ljude, a kada bi ih se stjeralo u kut činjenicama, onda bi samo šutjeli i pravili se mrtvima.
14.02.2025 | 13:05
dpasaric kaže:
I da, JFK nije antivakser, pratim ga detaljno još od pandemije, sasvim normalno i suvislo argumentira svoje stavove i traži da se cjepiva ne tretiraju bez odgovornosti korporacija (kao sada) i da regulatorne agencije rade svoj posao pošteno, a ova korupcija kojoj smo svjedočili u covidu bila je čisti kriminal na svim mogućim razinama.

While his stated goals have drawn support and praise from some lawmakers and health advocates, his confirmation has been highly controversial because he is one of the most prominent and influential anti-vaccine advocates in the country. He has worked for decades to erode trust in safe, life-saving vaccinations as the head of the anti-vaccine organization he founded, Children’s Health Defense, and spread misinformation and conspiracy theories. Upon seeking the confirmation, he transferred his trademark application to an LLC managed by Del Bigtree, another prominent anti-vaccine advocate who has spread conspiracy theories.

In Senate committee hearings last month, Kennedy tried to claim that he was a proponent of vaccines, yet he refused to say that vaccines do not cause autism (a fact supported by extensive, high-quality research conducted over decades). He did not deny previously saying that the health workers who run our country’s vaccine program should be in jail or comparing them to Nazis and pedophiles. In 2021, Kennedy petitioned the Food and Drug Administration to revoke the authorization of all COVID-19 vaccines and block all future approvals, an act he defended in the hearing despite evidence that the vaccines saved the lives of more than 3 million people in the US.

prevedeno ako se nekome ne čita na engleskom:
"I dok je njegov izraženi cilj dobio podršku i pohvale od nekih zakonodavaca i zagovornika zdravlja, njegovo potvrđivanje je vrlo kontroverzno jer je jedan od najistaknutijih i najutjecajnijih protivnika cijepljenja u zemlji. Desetljećima je radio na podrivanju povjerenja u sigurne, spasilačke vakcinacije kao šef protuvakcinalne organizacije koju je osnovao, Children’s Health Defense, te širenju dezinformacija i teorija urote. Prilikom traženja potvrde, prenio je svoju prijavu za žig na LLC kojim upravlja Del Bigtree, još jedan istaknuti protivnik cijepljenja koji je širio teorije urote.

Na saslušanjima u Senatu prošlog mjeseca, Kennedy je pokušao tvrditi da je zagovornik cjepiva, ali je odbio reći da cjepiva ne uzrokuju autizam (činjenica koju podržavaju opsežna, kvalitetna istraživanja provedena tijekom desetljeća). Nije porekao da je ranije izjavio kako bi zdravstveni radnici koji vode program cijepljenja u našoj zemlji trebali biti u zatvoru ili ih uspoređivao s nacistima i pedofilima. Godine 2021., Kennedy je peticijom zatražio od Agencije za hranu i lijekove da povuče odobrenje za sva cjepiva protiv COVID-19 i blokira sva buduća odobrenja, čin koji je branio na saslušanju unatoč dokazima da su cjepiva spasila živote više od 3 milijuna ljudi u SAD-u."

Davor kaže da ga prati od pandemije ali ne može biti Davor jedini glas razuma, nije jedini koji ga prate (i od prije) i drugi imaju neki stav i mišljenje. Svaka medalja ima 2 strane, pa tako i Kennedy. Pogotovo političari koji su poznati po dvoličnosti, licemjernosti i sl.. Ja ga ne pratim ali zašto ne vjerovati što se piše okolo. I pokvareni sat je točan dva puta na dan.
14.02.2025 | 18:41
I odakle taj pristran tekst? Da nije možda s Wikipedije? Suprotna strana čini sve što mogu da ga ocrne, putem svakog njihovog medija, a takvih je većina.

Ali čak i da je tako (a nije), gdje je problem? Tko se želi cijepiti neka se cijepi! Nikome se ne brani da odabere što misli da je najbolje za njegovo zdravlje i zdravlje svoje djece. Za razliku od kriminalaca prije koji su, među ostalim, prekršili i Nürnberški kodeks i ucjenjivali ljude cijepljenjem uz represiju na razini segregacije u WWII.

Mi koji smo imali sreću biti informirani, pa se nismo cijepili, osobno smo iskusili kakva je to represija bila, kakva podjela i polarizacija. Npr. dijete mi se vrati iz srednje škole jer u nekom nastupu ludila nisu pustili na sat učenike koji nisu bili cijepljeni! Želim u poštu poslati paket za posao, ne mogu u poštu! Moram na poslovni sastanak u županijsko tijelo - ne mogu bez njihovog "ausvajsa". O uskraćivanju slobode kretanja i zabrane putovanja da ne pričam. A mnogi su se pod prijetnjom otkazom morali cijepiti ili su ih na to indirektno prisljavali tako što su sami morali plaćati testove i testirati se svako jutro prije posla. A onda da dodamo "uvredu na ranjavanje" - ispalo je da su i ti testovi lažni i da se samo banda bogatila.

To je bio čisti fašizam, segregacija na korak do stavljanja žutih traka na ruku, a sve temljem laži, potpune prevare i izigravanja sustava i znanosti. I sada ti takvima držiš stranu, a Kennedy je kao bad guy?
22.02.2025 | 00:04
Iiiiii... sada kreću masovna priznanja da su lagali i zaobilazili znanost...

27.02.2025 | 01:47
Što je s mRNA generiranim spike proteinima za koje se mislilo da se drugačije ponašaju, brzo razgrađuju i ne zadržavaju u organizmu?

Yale je upravo objavo novu studiju i situacija uopće nije vesela.

27.02.2025 | 19:40
www.oe24.at/oesterreich/chronik/drosten-...begruendet/625045765

Prominentni austrijski virolog koji je bio jedan od sukreatora politike zabrane kretanja necijepljenima, obaveznog cijepljenja, itd. kaže kako "iz današnje perspektive" zabrana kretanja necijepljenima nije bila utemeljena.
27.02.2025 | 21:09
smayoo kaže:
www.oe24.at/oesterreich/chronik/drosten-...begruendet/625045765

Prominentni austrijski virolog koji je bio jedan od sukreatora politike zabrane kretanja necijepljenima, obaveznog cijepljenja, itd. kaže kako "iz današnje perspektive" zabrana kretanja necijepljenima nije bila utemeljena.

Jedino me još zanima što prof. dr. Ivan Đikić ima reći na tu temu.
27.02.2025 | 21:29
Mene zanima doživjeti makar jednu iskrenu ispriku od onih koji su (i ovdje) zazivali hapšenja, konclogore za necijepljene, ukidanje zdravstvenog osiguranja i njege i tako... bolje da se ne prisjećam. Tko se kritički odnosio prema službenom narativu odmah je dobio etiketu antivaxera, teoretičara zavjere, ravnozemljaša, morona, idiota... Necijepljeni u jednom periodu nisu mogli ući u je*enu poštu podići pošiljku koju im poštar nije dostavio doma, nisu mogli doći po svoju djecu u vrtić... građani drugog reda. Ovdje kod nas smo bili na korak do nacističkih rasnih zakona (samo po drugom kriteriju), a u Austriji je bilo i gore od toga.
27.02.2025 | 22:07
Mislim da Ivan Đikić nema ništa za reći niti u svojoj struci, mislim da je propao i onda se okušao u politici ali ni tu ga nije išlo.
Magični lijek za rak je desetlječima daleko.

A isprike ne budemo dobili jer naš je glavni stručnjak na forumu odlučio šutjeti da se prašina slegne.
01.03.2025 | 18:08
Sva sreća pa imamo uvažene eksperte na forumu, koji viruse i cjepiva imaju u malom prstu, i pametniji su od svih medicinskih institucija zajedno, pa strpljivo čekamo da nam uskoro predoče te "brojne i još nepoznate nuspojave" cijepljenja, i veliki porast broja umrlih kao posljedica cijepljenja preko polovice stanovništva zapadno europskih zemalja...

Ali... izgleda da zločesta Big Pharma ima svoje pipke svugdje, pa je nekako uspjela sakriti sve te mrtve, od službenih statistika...

A, sjećamo se i "kritičkih" poziva na, masovna okupljanja na javnim mjestima, na nenošenje maski, i opstruiranje svih mjera zaštite, jer... to je samo malo jača gripa...
01.03.2025 | 18:45
Sjećaš se da je *OVDJE* to netko pisao?
Ja sam se referirao na izjavu čovjeka koji je tada, kao znanstvenik i stručnjak, u Austriji zastupao stav da necijepljene treba sve pozatvarati u kućni pritvor jer ugrožavaju sve ostale, a sada se posipa pepelom. Dakle, ne citiram nikakve "alternativce". Što imaš za reći na to?
01.03.2025 | 20:39
smayoo kaže:
Sjećaš se da je *OVDJE* to netko pisao?
Ja sam se referirao na izjavu čovjeka koji je tada, kao znanstvenik i stručnjak, u Austriji zastupao stav da necijepljene treba sve pozatvarati u kućni pritvor jer ugrožavaju sve ostale, a sada se posipa pepelom. Dakle, ne citiram nikakve "alternativce". Što imaš za reći na to?

Taj čovjek je (ukratko) rekao da:

- je danas mortalitet od korone jednak mortalitetu obične gripe, ali da je tijekom pandemije bio 16 do 20 puta veći
- ne može reći da je nošenje maski škodilo i da rezultati neki istraživanja jasno ukazuju na to da je nošenje maski imalo pozitivan efekt, kao i da bi obavezno nošenje FFP2 maski imalo najbolji efekt
- nema dokaza da je stalno pranje ruku pomagalo
- je zatvaranje vanjskih igrališta bila pretjerana mjera
- tzv. Gurgel test (PCR) u Austrijskim školama bio izuzetno djelotvorna mjera
- je cijepljenje bila najefikasnija mijera

i na kraju je zaključio da:

"Iz današnje perspektive, lock-down za necijepljenje ljude više se ne može opravdati. Međutim, to u to vrijeme nismo znali."

A, ako se potrudiš pročitati što se stvarno "OVDJE" na forumu pričalo u to vrijeme, onda ćeš vidjeti da su forumski eksperti govorili:

- kako nošenje maski nema nikakvu svrhu, štoviše čak i smeta ljudima do te mjere da izaziva nedostatak kisika i druge posljedice
- da su PCR testovi dokazano nepouzdani, i da zapravo dokazuju ono što netko njima želi dokazati
- kako je cjepivo opasnom i izaziva brojne, još nepoznate nuspojave, višestruko povećava mortalitet, i zapravo pospješuje ponovno zarazu onih koji su već jednom preboljeli koronu

A, o velikoj zavjeri Big Pharme, i pomnom praćenju novčanih tokova iz udobnosti kućnog naslonjača, da i ne govorim...
01.03.2025 | 22:07
Ja nisam ništa od toga pisao, niti podržavao osim o maskama, u smislu da se maskom ne možeš zaštititi od toga da ti netko drugi prenese zarazu, nego samo da ti nekom ne preneseš, a ni to ne ako je platnena. Ali sam tvrdio kako cijepljene osobe svejedno prenose zarazu i kako necijepljeni nisu ništa veći rizik za ostale od cijepljenih. To što on sad kaže da "u to vrijeme nisu znali", neka objesi mačku o rep. To smo svi učili iz biologije u osnovnoj školi. Ako on, virolog to nije znao, kako je stekao tu diplomu? Znao je dobro, samo se sad izmotava.
01.03.2025 | 22:33
Jesam li ja negdje rekao da si ti to pisao?!

Samo sam napisao ono što su govorili naši forumski stručnjaci za viruse, cjepivo i internacionalne zavjere.

Što se cjepiva i prijenosa zaraze, jasno je rekao (citat je engleski prijevod, jer njemački baš i ne čitam najbolje):

" Drosten explained that vaccination is generally "one of the most effective measures we know in medicine to save lives. Here, of course, it was really a rescue. We would have experienced a very difficult situation, not only for coexistence, but also for the economy if this vaccination had not been there so quickly."

That the vaccination has not done anything is "wrong - there is nothing more to say. The vaccination was very effective." In retrospect, it turned out that the transmission protection was weaker than originally thought. However, "At the time it really arrived, in the autumn of 2021, the transmission protection was actually still quite good. We know this too afterwards. Things are not as black and white as they are discussed."

With the Omikron variant, however, the whole thing behaved differently, since it was transmitted despite the vaccination. The vaccination was therefore not protected here ..."

Ti stvarno misliš da je on, kao i svi drugi virolozi, trebao znati nešto što si ti "učio u osnovnoj školi", ali eto... očito nezna, ili misliš da je namjerno sakrivao neke podatke pa se sad izmotava?
02.03.2025 | 01:27
Namjerno, jer je bio placen da tako prica.
Lazi su nevidjene izlazile od ucenih ljudi.
02.03.2025 | 10:03
jura22 kaže:
Namjerno, jer je bio placen da tako prica.
Lazi su nevidjene izlazile od ucenih ljudi.

To je bilo strašno, ali i vrlo nepromišljeno od takvih ljudi, uništili su si reputaciju za cijeli život. Valjda su mislili da je cijela operacija toliko velika i da su ljudi koji vuku konce toliko utjecajni da istina nikada neće izaći na vidjelo.

No, još gora stvar od plaćenih poltrona su oni liječnici koji su šutjeli o svemu. Razumijem da ih je bilo strah za posao i egzistenciju, ali ipak je to nešto toliko temljeno, u krajnjoj liniji tako su kršili i zakletvu koju su dali.
02.03.2025 | 11:14
@smayoo,

Evo, govorim ti upravo o ovome...
  • Air
  • Korisnik
  • 75
02.03.2025 | 12:44
dpasaric kaže:
No, još gora stvar od plaćenih poltrona su oni liječnici koji su šutjeli o svemu. Razumijem da ih je bilo strah za posao i egzistenciju, ali ipak je to nešto toliko temljeno, u krajnjoj liniji tako su kršili i zakletvu koju su dali.

Kao prvo, ne pišem ovaj odgovor kako bi diskutirao s tobom nego radi pokušaja stvaranje ispravne slike o cijeloj situaciji kod drugih čitatelja.
Pokušaj postavljanja ispravnih temelja.

Nelogično mi je navoditi liječničku zakletvu kao nešto "temeljno" a u isto vrijeme "gaziti" po ostalim temeljnim vrijednostima čovječanstva uz obrazloženje "realizma" - trenutnog iskvarenog stanja čovječanstva.

Ili imamo "realizam" - trenutno stanje i to nam je "temelj" koji kaže svi idemo u kasni *urac:

- slijedimo tok novca koji pokazuje interese pojedinaca i grupa koji gazi temeljne pozitivne vrijednosti čovječanstva (;

- "svatko"/većina ima svoju cijenu za koju je spremna prodati svoje osobne pozitivne vrijednosti
);

- trka za povećanjem materijalnog bogatstva i moći (političke, vojne i gospodarske) je stvarno stanje kojem se "moramo" pokoriti / koje moramo prihvatiti kao trajno stanje čovječanstva;

- ostali dobri ljudi (80-90 posto čovječanstva koje ne slijedi ove "temelje" treba da šuti i slijepo prihvaćati takvo stanje;

- kad Mearsheimer iskaže pretpostavku "realnog" razvoja događaja tada tih 80-90 posto ljudi kaže: "vidi kako je pametan i mudar i kako je realno pretpostavio da svi idemo u krasni *urac!" - Bravooo!!! Mi to bez njega nismo znali!! ; itd.

ILI imamo temeljne pozitivne vrijednosti čovječanstva za koje se trebamo boriti u svakoj situaciji na način da su nam one temeljno polazište analize svake situaciji i temelj svi sadašnjih odluka,(ne nekad kasnije kad se neke druge stvari "poslože", nego odmah i sada) i naravno temelj svih budućih odluka.
02.03.2025 | 12:57
m@xym kaže:
@smayoo,

O čemu?

Na tvoje ranije pitanje, smatram kako su jako dobro znali (to su zaista vrlo temeljne stvari koje se o virusima znaju već skoro 100 godina), a sad se izmotavaju. Ograničavanje (KRAJNJE OGRANIČAVANJE) slobode kretanja necijepljenima bila je metoda ucjene i prisile da natjeraju ljude na cijepljenje. Zašto su to radili? Možda je bilo iz dobre namjere, jer su mislili kako je mRNA "cjepivo" dovoljno sigurno (iako, kako se pokazalo, niti je bilo baš tako sigurno, niti bogzna kako efikasno), ali evo, put do Pakla popločan je dobrim namjerama. Što su na kraju postigli - srozali su vlastitu reputaciju i dramatično izgubili povjerenje opće javnosti. Ljudi koji odbijaju cijepljenje bilo koje vrste za sebe i za svoju djecu su od marginalne manjine postali značajna manjina, s tendencijom da postanu relativna većina, dokle god znanstvena zajednica nastavi o njima pričati kao o neukim idiotima umjesto da poradi na tome da se opere od vlastitih laži i zabluda.
02.03.2025 | 16:16
smayoo kaže:
m@xym kaže:
@smayoo,

O čemu?

O čemu?!

Stvarno ne znam... možebitno su ti forumski eksperti koji su napisali svoje komentare između dva moja prethodna odgovora na ignore-u pa ih ne vidiš (mada sumnjam, jer inače odgovaraš na njihove komentare)...

A, što se tiče tvog odgovora, držim da je ovaj virolog daleko mjerodavniji o svim temama vezenima za viruse i cjepiva, nego ti, ili ja, sa našim "osnovnoškolskim znanjem". Također, čovjek ja jasno rekao da cijepljenje jest usporilo transmisiju bolesti u populaciji, i da je, tek nakon što se Omikron soj virusa raširio, došlo do situacije u kojoj cijepljenje nije značajno usporavalo širenje toga soja virusa.

Doktori, virolozi, i ostali medicinski stručnjaci nisu provodili nikakve mjere, nego su davali preporuke.
Mjere (prisile i svega ostaloga) su provodili vlasti (političari), i manje više, u svim državama Europe, provodile su se vrlo slične mjere (doduše ne jednako rigorozno).

Samo mi nije jasno, zašto si uopće linkao tekst toga stručnjaka, ako samoga sebe smatraš daleko stručnijim od njega?
Naime, on je u tom tekstu jasno rekao da je cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije, dok je tvoje "stručno" mišljenje kako cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno".
03.03.2025 | 13:32
smayoo kaže:
m@xym kaže:
@smayoo,

O čemu?

Na tvoje ranije pitanje, smatram kako su jako dobro znali (to su zaista vrlo temeljne stvari koje se o virusima znaju već skoro 100 godina), a sad se izmotavaju. Ograničavanje (KRAJNJE OGRANIČAVANJE) slobode kretanja necijepljenima bila je metoda ucjene i prisile da natjeraju ljude na cijepljenje. Zašto su to radili? Možda je bilo iz dobre namjere, jer su mislili kako je mRNA "cjepivo" dovoljno sigurno (iako, kako se pokazalo, niti je bilo baš tako sigurno, niti bogzna kako efikasno), ali evo, put do Pakla popločan je dobrim namjerama. Što su na kraju postigli - srozali su vlastitu reputaciju i dramatično izgubili povjerenje opće javnosti. Ljudi koji odbijaju cijepljenje bilo koje vrste za sebe i za svoju djecu su od marginalne manjine postali značajna manjina, s tendencijom da postanu relativna većina, dokle god znanstvena zajednica nastavi o njima pričati kao o neukim idiotima umjesto da poradi na tome da se opere od vlastitih laži i zabluda.

Kak ne kužiš? Struka zna što priča, a tiranija je samo ako je provodi onaj s kojim se struka ne slaže, nothing to see here.
03.03.2025 | 14:32
m@xym kaže:
smayoo kaže:
m@xym kaže:
@smayoo,

O čemu?

O čemu?!

Stvarno ne znam...

I dalje ne razumijem. Zašto ti je problem citirati dio na kojeg se referiraš?

Također, čovjek ja jasno rekao da cijepljenje jest usporilo transmisiju bolesti u populaciji, i da je, tek nakon što se Omikron soj virusa raširio, došlo do situacije u kojoj cijepljenje nije značajno usporavalo širenje toga soja virusa.

I zašto su, dakle, upravo u tom trenutku uveli obavezno cijepljenje u Austriji i maltene zatvorske mjere za necijepljene?

Samo mi nije jasno, zašto si uopće linkao tekst toga stručnjaka, ako samoga sebe smatraš daleko stručnijim od njega?
Naime, on je u tom tekstu jasno rekao da je cijepljenje mjera koja je najviše doprinijela prestanku epidemije, dok je tvoje "stručno" mišljenje kako cjepivo "nije bilo bogznakako efikasno".

Napisao sam kako se sada pravi blesav jer je sigurno dobro znao (ako ja to znam iz osnovne škole, znao je i on kao virolog) kako zatvaranje necijepljenih ne pomaže ograničavanju širenja zaraze jer cijepljeni šire zarazu isto kao i necijepljeni. Kako je na kraju i sam priznao, samo se izmotava kako to tada nisu znali (a znali su, nemoguće je da nisu, ako sam ja kao laik to znao na temelju onog što su me iz biologije učili u 7. ili 8. razredu osnovne škole).

Gdje si ti to pročitao da ja sebe smatram stručnijim od njega?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 22 minuta
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

divanl, dreaMMAster, m@xym, pontmax1, Riba, tino1, Anonimci (970)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO