13.03.2025 | 16:10
Pozdrav svima.
Evo izašli su
Mac Studio M4 Max i
Mac Studio M3 Ultra.
Volim čitati o novim "stvarima" koje nam dolaze i nude se u prodaji no međutim čitajući neke članke i gledajuću YT videa, zar su stvarno Mac Studio M4 Max / Mac Studio M3 Ultra ćorak ili pucanj u prazno, faliveni projekti ili kako ih već nazivaju i kritiziraju.
Neki govore da "Mac Studio M4 Max" je u biti nešto "zdrljano" na prijašnjoj tehnologiji i da nije baš 100% M4 a Mac Studio M3 Ultra su samo podebljali/poduplali M3 čip sa puno RAM-a.
Ovo što pišem ne tvrdim niti su ovo moji zaključci, ali sam vidio dosta videa koji govore ovome u prilog, pročitao ili nešto slično i skoro identično(zato sam pomislio možda i jeste istina).
Zar je Apple stvarno prevario ljude sa Mac Studio M4 Max / Mac Studio M3 Ultra - kao bitno da su naglasili STUDIO a to ljudima znači top, a u biti nije studio.
Još gore po nekima ispada da je Mac Studio M3 Ultra puno bolji, brži, jači od Mac Studio M4 Max ...
Zanima me mišljenje ljudi koji stvarno znaju i imaju iskustva sa Mac Mini M2, M3 i M4, i dali je to prevara ili ovi nemaju pojma o čemu govore.
Čak sam našao negdje gdje pokazuju kako je Mac Mini M4 PRO bolji od oba gore navedena računala jer se mogu upgrade-dati(RAM, SSD). Dali je ovo istina?
Za mene bi to bila teška prevara Apple-a prema kupcima ali znamo da se kompanije vode prema zaradi a ne zadovoljstvu kupaca.
Možda su to ipak samo "clickbait" gluposti, ali ih ima jako puno, zato mi je to čudno da baš toliko ljudi priča na takav način ...
Hvala na svim odgovorima.