WLAN problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WLAN problem

15.11.2008 | 12:50
Pozdrav svima,

ispričavam se ako je već netko o tome pisao ali nadam se da ću svejedno dobiti neki korisni savjet.

Dakle, imam slijedeći problemčić, kada se kući spajam na internet preko wlan routera MacBook mi prepozna network ali ne spaja me na internet!? Tek kada resetiram router (DLINK) sve radi kako treba.

Ustvari, dokle god sam na netu sve je ok, problem nastaje kada ugasim ili samo zaklopim ili neko vrijeme ne koristim komp. taj problem imam samo doma, u uredu ili u gradu ili bilo gdje drugdje spajam se na net bez problema, neovisno o tome da li ga koristim ili ne. Čim pronađe network odmah je online.

Evo, ako netko ima sličan problem ili zna rješenje, zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Pozdrav
15.11.2008 | 13:09
uglavnom svi modeli DLINK-a ima isti software ali možda malo više infromacija ne bi bilo na odmet. Naime pretpostavljam da imaš DLINK router sa DSL modemom.

- provjeri dali je pod WAN kategorijiom na DLINK-u uključena opcija "Always on" i pod istom kategorijom opcija "Maximum Idle Time" trebala bi imati možda veću vrijednost recimo 30 min ili 60.

vjerojatnost je da dlink ruši vezu na net u trenutku dužeg idle time-a. probaj ove dvije opcije u kombinaciji.

pozdrav
15.11.2008 | 14:09
imao sam takav problem.
odi na d-link čarobnjaka te odi na tools a zatim tamo stisni setings i kad se otvori klikni na -save and reboot-.
kad se restarta vratiš se natrag i više se nebi smio gubiti. jedino ako nije nešto drugo ,ali sumnjam. sretno.
15.11.2008 | 14:37
model koji ja imam je Dlink G684T.

neznam da li to ima veze ali na router mi je spojen i max tv, a zadnjih nekoliko dana primjećujem da se slika zamrzne pa na par sekundi nestane, kao da nije online i onda se opet vrati.

Hvala na odgovorima
15.11.2008 | 16:46
Najprije probaj ovo što su ti drugi savjetovali. Ako to ne pomogne, onda probaj na silu promijeniti RF kanal na routeru (on bi trebao sam to učiniti ako na postojećem kanalu ima smetnje (od drugih wlan mreža u blizini), ali često se zablesave).

Nakon što tako ručno to promijeniš na routeru (iz routerovog web interfacea za podešavanje), možda ćeš morati i na svim wlan klijentima isto ručno mijenjati da ti se ponovno prime na mrežu.
15.11.2008 | 18:22
cole,
i moj je 684 i ako si podesio kako sam napisao ai dalje zeza , onda ti može biti od maxtv-a.
negdje sam čitao po forumima da ljude zeza.probaj isključit max-a, pa ako je onda u redu znaš krivca. bok.
15.11.2008 | 20:40
hvala na savjetima,

napravio sam za sada samo save and reboot i nemam problema. Nadam se da je to, to!
30.12.2010 | 13:21
Da ne otvaram novu temu ... imam sličan problem.

Ruter je TP-Link i preko WLAN-a je na njega spojen iMac (jedini uređaj spojen na ruter). iMaca ne gasim (shutdown) već ga bacam u Sleep. Ponekad mi se dogodi da se nakon buđenja ne želi spojiti na WLAN. Pokušam ručno, odaberem svoju mrežu, i nakon nekog vremena mi baci Connection Timeout. Pokušao sam ugasiti AirPort i ponovno upaliti i kod spajanja opet baca Connection Timeout. Jedino što pomaže jest gašenje i ponovno paljenje rutera.

Pokušao sam promjeniti kanal Wi-Fija, mijenjati postavke rutera (Always on i Max idle time kako je navedeno u prethodnim postovima), ali ništa ne pomaže.

Zbunjuje me to da se iPhone uredno spoji i sve radi dok na iMacu ne i činjenica da se to javlja povremeno (nekad zeza svaki dan, nekad prođe i par dana bez incidenta).

Jedino što mi pada na pamet je da se svaki put prije Sleepa odspajam s mreže, što mi je glupo raditi. Nadam se elegantnijem rješenju.

Svaka je pomoć dobrodošla.
30.12.2010 | 13:33
Ako ti ne pomaže ništa od ranije napisanog, bojim se da ja nemam više ideja...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 5 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, velejaj, Anonimci (475)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO