Otkud ove cijene?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Otkud ove cijene?

07.12.2009 | 15:35
Davore, primarno upit za tebe. Otkud ove cijene? Jel to legalno, ili pokradeno ili samo prešverano?

www.njuskalo.hr/macintosh/20-incni-2.66g...4383hrk-oglas-756812
07.12.2009 | 15:58
Ovo su oni nigerijci & co. pogledaj mu druge oglase, navlakuša.
07.12.2009 | 17:47
Haha, baš gledam...

Ukratko - ili se radi o ispraznoj muljaži i možda spam-mail catcheru - ili netko to zaista nudi, ali ilegalno i vjerojatno ušvercano.

Naime, Apple, u zemljama u kojima sam nije prisutan direktno, već radi putem ovlaštenih uvoznika, uvijek radi ekskluzivno. Znači nema mogućnosti da ih ovdje zastupa još netko osim Apcoma.

Isto tako, Apple iz države X nikada neće izvesti nešto u državu Y - uvijek kažu "Obratite se ovlaštenom trgovcu u vašoj državi." Ako se pak radi o manjim firmama, Apple resellerima, one to teoretski mogu napraviti, ali pod rizikom da izgube licencu - jer u ugovoru s Appleom jasno piše da se roba NE SMIJE izvoziti. To je logičan potez kojim štite određena tržišta i svoju politiku cijena - bila ona nama po volji ili ne.
07.12.2009 | 21:33
Čuj, na temelju sličnog iskustva s (naravno) drugim dobavljačima, mogu ti reći da je sve to pusta priča. U praksi - uvijek ćeš naći resellera koji će naći svoju računicu i NIKAD neće biti jasnih i nepobitnih dokaza koji bi doveli do toga da taj reseller izgubi licencu niti je to zapravo ikom u interesu, osim onom distributeru koji želi održati visoku cijenu (a tek treba utvrditi da li tu visoku cijenu zaista opravdava nekom stvarnom dodanom vrijednošću ili tek zlorabi protekcionističku politiku svog principala).
07.12.2009 | 23:40
Vjerujem da toga ima, ali kada je Apple u pitanju to nisam nikada sreo. Možda je samo Apple tržište osjetljivije i brže primjeti čudne stvari, pa je onda teže "raditi ispod tezge". Ovaj oglas mi više liči na onu reklamu za MacBooke koji je netko linkao prošle godine, pa je ispalo da se radi o kineskim plagijatima koji izvana zaista liče ne MacBook, ali zapravo su Windows strojevi!
08.12.2009 | 08:36
Zaštrašujuće li pomisli... Nekima doista ništa nije sveto:angry:
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.12.2009 | 10:50
Djuro genijalac je napisao:
Zaštrašujuće li pomisli... Nekima doista ništa nije sveto:angry:

a meni je Sveto - sve!
08.12.2009 | 15:40
Smrdi na prevaru. Od kad VIP ima 8 znamenki u broju?
09.12.2009 | 14:42
Mene je ovo zintereseralo pa sam im se odlučio javiti koliko god sam skeptičan,poslao sam im mail:

Pozdrav, zainteresiran sam za iMac 21,5'', vidim da ga nudite po iznimno povoljnoj cijeni, molim vas da mi kazete radi li se o novim racunalima i kako bi ih mogao kupiti? Zahvaljuem Igor

-Ovo sam dobio od njih:
Zdravo.
Apple iMac 21-inčni je dostupna na lageru, to je potpuno novi, i nije otvorio, potpisan u okviru proizvođač, to dogoditi se sa potpuno pribor, 12 mjeseci Apple international warranty.
Ukupna cijena, uključujući isporuku iMac da je Hrvatska 399Euros ...
Tipkovnici računala dolazi na hrvatskom i engleskom jeziku, koji od jezika bi li nam željeli paket za vas?
Veselimo se čitanje nazad od vas soonest.
Srdačan pozdrav
Upravljanje.

MOBILNI ELECTRONICS LIMITED
Registrirani No.03098296
RADNO VRIJEME:
Pon-sub: 8-6
NEDJELJA: 3:20 pm - 6pm

-Kako sam vidio da im Hr bas neide odgovorio sam:

Hi,

I'm interested in buying new iMac 21,5'' (3.06GHz Intel Core 2 Duo) 500GB, with Croatian keyboard,
please let me how can we arrange a purchase,
Thanks,
Igor

-Njihov odgovor:

Hello Igor.
The total price including the delivery of the iMac 21,5'' (3.06GHz Intel Core 2 Duo) 500GB to Croatia is 399Euros...
All you have to do now is get back to us with your full delivery address and contact telephone number for packaging and labellings, after which we will send you the information which you will use to make the payment, after we have confirm the payment in 45minutes we will send you the tracking code of your order and you will get the Apple Computer in your house in 24hours through UPS EXPRESS.
We wait your soonest response so that we can proceed with your order and effect the delivery to your house as soon as possible.
Best Regards
Management.

MOBILE ELECTRONICS LIMITED
Registered No.03098296
Address: 220-224 WEST ROAD,
WESTCLIFF ON SEA,
ESSEX,
SS0 9DE
TEL:+44702-407-1574
FAX:+44844-774-8124
WEBSITE: www.affordables.mybisi.com
PASS CODE: 123456
OFFICE HOURS:
MON-SAT: 8am - 6pm
SUNDAY: 3:20pm - 6pm

-Ja danas:

Hi,
Thank you for your offer,
I will not be able to accept it because I tought seeing your advert in Croatian website that you are located somewhere in Croatia,
and that i will be able to see product before purchasing it,
but if you require payment before delivery, as you do, i decided to not proceed with it because sending money abroad and not knowing what I'm getting for sure, is not worth of risk,
Thank you anyway,
Igor

-I konačno zadnje maloprije dobiveno od njih:

Hello Igor.
We can understand the way you feel about this transaction,the much internet scams has really jeoperdise our business...
Nevertheless, we want you to know that we are a legitimate company here in UK and the whole EUROPE, we are registered under the UK GOVERNMENT DATA and under the EUROPEAN REGISTERED COMPANY BODY, we have our CERTIFICATE OF INCORPORATION from the both ORGANIZATIONs.
You can verify our Legitimacy by visiting www.ukdata.com and search for MOBILE ELECTRONICS LIMITED, There you will see our registration page with the UK GOVERNMENT.
We wait your soonest response so that we can proceed with your order and effect the delivery to your house as soon as possible.
Best Regards
Management.

Šta mislite o svemu ovome, cijena je predobra zbog čega je ovaj oglas definitivno sumnjiv, malo sam cackao i stvarno ta firma postoji.

Neznam, ne mogu reći da nebi htio novi iMac za 3000 kn, jer bi ovih dana trebao dati 9000kn za isti u Apcomu, ali opet ne zelim ni izgubiti ovih 3000,

Šta kazete???
09.12.2009 | 14:52
Ne budi naivan:
www.fraudwatchers.org/forums/showthread.php?t=35886
09.12.2009 | 15:13
Hvala na linku, šteta, izgledalo je predobro da bi bilo istinito....
09.12.2009 | 15:15
Imali ste pravo
09.12.2009 | 16:06
ja sam vec prije imao test iste kompanije pa sam naisao na iste odgovore da se maknem toga s toga, vidim da su promjenili pošiljku i telefonske brojeve.
jos me je lik uvjeravao da je sve pet i da ako ne vjerujem da posaljem pola novca i ako stvari ne dodu da ce mi ih vratiti ........ mos se mislit
09.12.2009 | 16:39
Zar je moguce da netko nasjedne na ovakve prevarante !?
Pa oglasnici su puni ovakvih likova koji imaju dobru pricu ili se skrivaju iza nekog identiteta.
Uostalom ne postoji novi iMAC nigdje na svijetu za 500 Eura
09.12.2009 | 17:12
Eto, vratili smo se na početak - isprazna muljaža. Ni prva ni zadnja.
09.12.2009 | 17:27
asavano je napisao:
Zar je moguce da netko nasjedne na ovakve prevarante !?

Pa vidis da je covjek skoro popusio
Nije ni meni jasno gdje nadju suckere ali od sto ce ih par poslat lovu i to je njima dosta.
25.08.2010 | 11:21
Vidim opet !
  • User
  • Posjetitelj
25.08.2010 | 13:29
NewiMac je napisao:

Zdravo.
Apple iMac 21-inčni je dostupna na lageru, to je potpuno novi, i nije otvorio, potpisan u okviru proizvođač, to dogoditi se sa potpuno pribor, 12 mjeseci Apple international warranty.
Ukupna cijena, uključujući isporuku iMac da je Hrvatska 399Euros ...
Tipkovnici računala dolazi na hrvatskom i engleskom jeziku, koji od jezika bi li nam željeli paket za vas?
Veselimo se čitanje nazad od vas soonest.
Srdačan pozdrav
Upravljanje.

Ahahaha skoro sam pao sa stolice na ovaj prijevod... blaženi Google Translate

Ugl. mislim da ti je citirani tekst i više nego dovoljan dokaz da je teška prevara u pitanju
03.01.2011 | 15:14
Evo još jedan sa Njuskala: U odgovoru na upit za 27" iMac cijene 8.888 kn tip mi napise ovo: Hvala vam na e-mail i interes za kupnju moj predmet. stavka je na raspolaganju za "8,888.99 HRK", kako je navedeno na web stranici. Kupio sam predmet kad sam radio u Hrvatska, kao policijski sluzbenik, u program razmjene. predmet je u vrlo dobrom stanju i nikad nisam imao nikakvih problema s njim. programa razmjene je gotov i ja sam se vratio kuci, u Engleskoj. Ja sam ga prodaje jer ovdje imam jedan i ne trebam vise, i zelim ga prodati nazad u Nizozemskoj, jer ga je kupio i to je sve radove i prirucnici na hrvatskom jeziku. Sa svim internet prijevara i scammers, odlucio sam koristiti trecine uslugu strana escrow da obraduju ovu prodaju za me.They ce se pobrinuti za dostavu paketa, Bill prodaje za paket, pa cak i payment.If ste zainteresirani za kupnju paket i odluciti kako ce biti slijedeci vlasnik, tu nece biti nikakvih problema u dobivanju paket za vas. Mi cemo imati sigurno i glatko transaction.Let mene znati ako mi moze poceti transakcije i molim izgovor moje hrvatske, kao što sam ne pisati vrlo dobro nakon samo dvije godine u Hrvatska.

Ako možete mi pisati natrag na engleskom jeziku, koji ce biti velik.
03.01.2011 | 16:28
Ako je stroj tu onda ovo i ima nekog smisla, ako je u Engleskoj, onda ga on može prodat bilo kome. Hrvatski MacOS ionako ne postoji. Ode u System Prefs i tamo u trenu napravi Maca koji je taman stvoren za engleze.

It would be great -> koji ce biti velik.

Dapače - Yes, little duck!
Kako da ne -> How, yes, no!

Drugim riječima, to nije hrvatski osobe koja ga je učila "samo" dvije godine. To je hrvatski osobe koja je engleski text prevela negdje na internetu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.01.2011 | 21:05
Google prevodioc Moš mislit kako tek prevodi Kineski
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 48 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, velejaj, Anonimci (302)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO