mrežni printer - pro et contra
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mrežni printer - pro et contra

20.11.2010 | 21:29
Prelazim ubrzo na bežični internet kući a kako i inače moram kupit printer, to se mislim kupit mrežni printer kako nebih provlačio par metara USB kabela od stola do mjesta gdje će taj printer prebivat.

Isplati li se ta komocija te koliko uopće koštaju mrežni printeri?
20.11.2010 | 22:16
inkjet ili laser?
ja bas gledam Canone mg5250 ili mg6150, inkjet i ima sve sto ti padne na pamet ukljucujuci i wi-fi
cijena je oko 1000kn za slabiji model i 1300-1400kn za jaci i koliko vidim reviewi su dobri.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.11.2010 | 22:55
Iako ti je printer preopćenit pojam i zapravo jako malo govori što tebi paše (Laser CB ili Color, InkJet itd. itd.) evo dvije opcije u klasi mutifunkcijskih InkJet pisača sa WiFi:

- Epson Stylus Photo PX700W koji u Linksu košta oko 839kn
- Canon Pixma MX340 koji u Linksu košta 779kn

To je sigurno skuplje od pisača na USB koji se kreću u cijenovnom rangu od 200 d0 400 kuna. Ja nisam uspio naći ni jedan pisač sa WiFI, a da nije ujedno multifunkcijski uređaj.

Probaj googlat, možda budeš imao više sreće. Inače, ja definitivno prelazim na Wifi jer mi je blesavo da moram uključit veliki kompjuter samo da bih isprintao neku sitnicu sa iPada
20.11.2010 | 23:09
john možda nije tražio isključivo wireless printer. Ja sam ga shvatio da će macovi biti spojeni wirelessom, ali će printer biti spojen žicom na router. Tako bi barem ja napravio.
Moja iskustva sa mrežnim printerima su odlična, definitivno bezbolan način spajanja i idealan ako imaš više strojeva sa kojih bi želio printati.
Inkjetove neću komentirati jer nisu vrijedni ni kune koju daš za njih.
21.11.2010 | 00:00
Riba vidim da si napisao da neces komentirati inkjet ali bi te zamolio da ipak komentiras ako imas vise iskustva s njima?
Ja sam davno imao inkjeta i rekao nikad vise, sad mi opet treba printer i krenuo sam od laser/scanner kombinacije jer mi to treba i opet nekako na kraju gledam inkjete jer mi se cine kao dobra kupnja. Da kupujem nesto "ozbiljno" za printanje 500tinjak strana mjesecno naravno da bi uzeo laser ali za recimo 30tak strana mjesecno mislim da mi je OK i inkjet ili?? Uvjet mi je da ima i scanner

Sank nisu li tinte za Epsona dosta skuplje od, recimo, Canona? Koliko vidim 135kn su a za Canon ispod 90
21.11.2010 | 00:14
'Vako, prvi (a možda i zadnji) printer s kojim sam imao prisno iskustvo je Epson Color Stylus. Onaj prvi, bez ikakvog broja modela. Sredina devedestih godina. Izvrstan printer, radio je godinama k'o konj. Međutim, svi consumer inkjet printeri danas su doslovno za jednokratnu upotrebu. Nakon što potrošiš tintu koja je stigla s njim, možeš ga baciti u smeće, jer zamjena košta više od printera. Drugo, od hrpe ljudi sma čuo da nisu dobar izbor ako ne printaš često, jer se boje osuši -> možeš ga baciti.
Ja imam potrebe slične tvojima i kupio sam Samsungov laser pred par godina. Onda je koštao 1700 kuna, sad ih vjerojatno ima i ispod 1000. Radi odlično, staviš i printaš. Boja mi ne treba, a ako ti treba color laseri su već gadno jeftini. Imamo jednog Epsona u PEEK&POKEu, color laser, radi lijepo i mislim da je oko 2000 kuna, ali taj je vjerojatno overkill za doma. U svakom slučaju z apovremeni color je super jer će ti toner trajati dugo a ne moraš se bojati sušenja. Samsung ima zgodan, crni, vrlo kompaktan laser u ponudi.
Što se scannera tiče, tu ti glatko mogu reći da odustaneš od te ideje i nabaviš scanner kao poseban uređaj ako ti već treba. Takvi kombinirani uređaju često imaju problema pod OS Xom, i na kraju dobiješ loš printer i loš scanner.

*Jedini* razlog za kupovinu color inkjeta jest ako želiš i moraš printati fotografije na photo papir.
21.11.2010 | 01:14
Ma, nije to baš tako grozno. Istina je da se tinta osuši ako ne printaš redovito, ali list-dva tjedno je sasvim dovoljna dinamika da to spriječiš. Nije ni tinta više toliko skupa. Ali opasku za Stylus apsolutno potpisujem! Takve inkjetove danas više ne rade.
Laserski printer za doma - mislim da nije pametno, prvenstveno radi djece. Toner je kancerogen, izaziva silikozu (rak pluća). Kad je sve ispravno, ne ugrožava zdravlje, ali laserski printeri se isto habaju i kvare. Vjerujem da ni ti novi jeftini laseri nisu one kvalitete koje je bio npr. HP LaserJet III. Nakon 1000 stranica počne pljuvati oblake tonera sa svakim isprintanim papirom.
Što se tiče kombiniranih uređaja, moram reći da je i moje iskustvo nažalost takvo. Ali ipak nije toliko loše da bi bilo neupotrebljivo, tako da živim s tim. Jer jednostavno fizički nemam mjesta za posebni scanner.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.11.2010 | 03:07
Ja već duže vrijeme koristim Canonov multifunkcijski InkJet MP630 i jako sam zadovoljan.

Koristim ga za ispis omota za DVD kao i ispis na printabilne DVD, te povremeni ispis kakvih dokumenata i slično. Zna se dogodit da ne printa po mjesec i više dana i još mi se nije dogodilo da se tinta osušila tamo di ne treba

Kod InkJet pisača kod kojih se ispisna glava ne mijenja sa tintom samo je važno uvijek imati spremnu rezervnu tintu tako da se prazna može odmah zamjeniti.

Skener je dovoljno brz za skenirat cijelu knjigu od 200-tinjak stranica, a fino radi sa Photoshopom i ABBY Readerom za sad još uvijek na PCju na žalost.

Tinte za Canona su nešto jeftinije nego za Epsona, ali pitanje je koliko je tinte u pitanju

Slažem se sa Ribom da printer ne mora imati ugradjen WiFi te je dovoljan Ethernet priključak pogotovu kad se već posjeduje router sa WiFijem. No, skoro svi bolji InkJeti imaju ugradjen i WiFi.
21.11.2010 | 13:20
ja se slažem sa svim, ali sa ribom najviše. Moja iskustva sa inkjet-om su grozna. Doduše moj zadnji inkjet je također bio prije 12 godina. Ja printam oko 50 listova doma na mjesec i to ako. Nemam potrebu za ispis u boji pa sam se odlučio na laser (crno/bijelo) i zadovoljava moje potrebe. Istina to nije mrežni laser, ali sada govorim o inkjet-laser iskustvu.

Što se tiče spajanja na router, također sam i ja shvatio da bi se isti povezivao putem kabela a ne wifi-a. Uglavnom mislim da interface neće imati neke razlike ukoliko je količina ispisa koja je navedena na početku. Moj glas bi def bio laser ukoliko boja nije potrebna, ali opet i laser color nije što je nakada bio (po pitanju cijene).

Na poslu koristim uglavnom HP 5550 mrežne printere i rade odlično, tako dašto se tiče boje to je mjesto gdje tu i tamo printam u boji.

pozz
03.01.2011 | 19:02
Evo me Ne znam kako sam zaboravio da sam postao ovdje al jesam Uglavnom, moja originalna ideja je bila povezati printer s macom wi-fi-em ili u najgoru ruku mrežnim kabelom do routera no shvatih da pretjerujem jer financijski se taj komod nikako ne isplati. E da, vidim da nisam precizirao koji printer, dakle laserski c/b

Malo sam dalje istraživao i shvatio da nemam pojma. Ili kupit neki jeftiniji laser tipa Samsung ML1665 koji dolazi sa tonerom od cca 700str i kasnije kupovat zamjenske tonere od 1500, ili kupit neki skuplji a la HP2035 koji dolazi sa tonerom od cca 1500str a kasnije kupovat zamjenske od 3000.

Razlika u printerima je nekih 100€ a u tonerima koji su točno dvostruko manjeg/većeg kapaciteta nekih 10€.

Pola interneta veli da su ovi jeftikaneri okej, pola da ispis s vremenom izgubi na kvalitetu bez obzira na "originalnost" tonera. Dakle, nemam i dalje blage veze
03.01.2011 | 19:23
pa nisam baš siguran da će toneri za navedenog samsunga su toliko. Recimo u ventexu (Rijeka) za seriju tog samsunga ML1630 toneri su sa PDVovm oko 560 kn (originali). Mislim da bi ispalativo bilo uzeti taj printer. Toner ima oko 1000 str ispis što je po meni super.

LINK na printer: www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0671088&pg=G040010201
LINK na toner: www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0661179&pg=G07006

pozz
03.01.2011 | 21:38
Moram upozoriti na svoje iskustvo sa Samsungom (upravo kod Ventexa kupljen). Printer je radio super i sve divno, krasno, ali toner je bilo vrlo teško nabaviti (bez obzira što je deklarativno uvijek postojao u ponudi). Jednom smo ga čekali više od mjesec dana.

Tako da, ako mene pitaš, što se laserskih printera tiče, HP je jednostavno *zakon*. Dobar odnos cijene i kvalitete (ne najbolji, ali dobar), odlična servisna podrška s dobrom logistikom, i lako dobavljiv originalan i neoriginalan potrošni materijal.

Sve drugo je lutrija.
03.01.2011 | 22:03
Ovisi o sreći. Meni su jedan Canon i drugi HP otišli u vječna lovišta u kratkom roku, tako da mi je to relativno. Već treću godinu me odlično služi Lexmark All in One, s tim da je u početku bilo problema zbog drajvera sa skenerom. Kad su to riješili sve je OK do sada. Da ne ureknem !
03.01.2011 | 22:38
Namjerno sam naglasio: "što se laserskih printera tiče", jer su inkjetovi zaista stvar sreće. Po mom iskustvu HP laseri se tradicionalno kvare u prosjeku puno manje od ostalih, zahtijevaju manje redovonog servisa, nemaju "kvaka" u jamstvenim uvjetima (npr. Canon ti proda kolor laser od 35.000 Kn i onda kad crkne nakon 6 mjeseci kaže kako dio koji je trebalo zamijeniti nije uključen u jamstvo jer je njegov predviđeni životni vijek izražen u broju otisnutih stranica prošao), imaju odličnu servisnu podršku i jako dobru logistiku za dijelove i potrošni materijal.
03.01.2011 | 22:58
Sorry na previdu. Bila mi je poslije ovoga namjera uzeti laserski, ali printam i slike a s njim to nejde baš.Posinak ima Samsunga laser u boji i veli da je očekivao više, te je djelomično zadovoljan.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.01.2011 | 00:42
Ja sam do sada promjenio četiri Canona i od ta četiri samo je jedan crknuo, srećom u garanciji pa sam dobio novog. Zapravo, samo mu nije radilo printanje na CD, nije se mogao naštimat i nakon isprinta bi javio grešku "err.5000" koje sam se mogao riješiti samo hard resetom. Na papir je još mogao printati ako nije bilo od ruba do ruba. Naravno radi se o inkjetima jer ja printam DVD i CD i ponešto fotografije pa mi laser nije legao.

Ovaj zadnji mi je LAN/WiFi multifunkcijski MG6150 i spojen je preko switchera na moju lokalnu mrežu. Jako dobra stvar. Na iMac sam samo instalirao drivere i sve radi ko Picino oko i Mandin guz WiFi opcija mi je iskopčana i nepotrebna s obzirom da mi je kabel ok. Uzeo sam ga u spomenutom Ventexu di sam našao i tinte. Inače, printer i skener su brzi. Prebacivanje knjige od 380 stranica u EPUB format preko ABBY Fine Readera uzelo mi tek 4 i pol sata od prve skenirane stranice pa do syncanja elektronske verzije na iPad.

Prednost LAN-a je očita, jedino što na žalost ovaj moj ne podržava AirPrint, a ni direktno printanje iz PrintCentrala čemu sam se nadao, pa za printanje sa iPada i dalje trebam ukopčanog iMaca

I ispričavam se ako sam malo skrenuo s teme mrežni laser printer, ali spominjao se Canon pa se htio nadovezati s obzirom da s njima imam najviše iskustva.
04.01.2011 | 18:04
A epsoni? Evo jedan na akciji u Konikoma www.konikom.hr/p9290/pisac-epson-m1200/product_info.html
04.01.2011 | 18:32
Pogledaj ovaj Epson
www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=20499&sid=154
Mrežni je, ima izvrsne drivere za OSX. Zamjenski toner za 8000 stranica košta 500 kn. Printer dolazi s tonerom za 3000 stranica.
04.01.2011 | 21:13
hvala na prijedlozima, na kraju se odlučih za Xerox Phaser 3140 za 460kn u Emezzeti. Bugov best-buy u velikom testu printera u rujnu 2010. pa valjda valja. Bio na službene stranice i vele da je OS X podržan, bumo videli kako radi, jer moram iskopat pa reciklirat USB kabel od nekog prastarog printera...
04.01.2011 | 21:32
Ajoj... Ajebiga, sad je ionako gotovo...
04.01.2011 | 22:44
Zašto ajoj? Grdna greška?

Bio prvo u Konikoma. Nisam tamo nikad ništa kupio pa ne znam jel to neko pravilo ali prodavači mi djeluju prilično nezainteresirano za pomoć, unatoč par poziva, frajer me otkantava radi razgovora s kolegom. Možda je bilo važno, ali ne vjerujem baš. Kad je konačno došao, pitam ga za tog Epsona od 300kn a on mi veli: "mi taj printer nemamo" Meni upitnik na glavi jer sam vidio i na web stranicama da imaju a i u reklamnom listiću kojeg sam dobio u sandučiću je naveden. Odem ja dalje do Emezzete u Kaštelima i pogledam prvo u Techno-Marketa. Isti taj Epson 260kn skuplji, a ovaj moj Xerox 100kn skuplji. Nema niti 10 metara od Technomarketa do Emezzete. Na kraju, nisam imao više živaca mozgat nego sam na kraju uzeo ovog Xeroxa pa kud puklo da puklo. Sutra si printam skriptu od nekih 330str pa bumo videli.

Uglavnom, zaboravio da sam bacio onaj stari printer zajedno s njegovim kabelom. Bravo ja Ali ugodno sam se iznenadio uvidjevši da Xerox dolazi sa USB kabelom. Ne znam jel ovo normalno za laserske budući da mi je prvi, ali za inkjetove sigurno znam da ne dolaze s kabelom. Tako da je i tu ušteda nekih 30-40kn.

Spojio ga i radi. Isprintao testnu stranicu, dvaput Isprintao stranicu iz PDFa sa slikama i tekstom, nemam zamjerki. Jedino me malo smeta što ne mogu provjeriti stanje tonera jer kad odem u SysPrefs veli mi "Information unavailable". Malo bedasto al mogu tu i tamo puknit testnu stranicu, na njoj piše taj podatak. Zasada je 100% al mislim da je to samo zato što je prva tj. druga test stranica, nakon što isprintam stotinjak stranica, vjerojatno će postotak brzo padati.
05.01.2011 | 00:19
Xerox je u svijetu u samom vrhu što se tiče laserske tehnologije printanja. U USA je Xerox sinonim za fotokopirku. Sve je to super. Oni Xerox printeri koje sam ja vidio bili su jako dobri što se performansi tiče. Toneri su bili strava skupi, ali recimo da se tome može doskočiti (punjenje tonera, kupovina recikliranih tonera, E-bay...). E, sad, jedan za kojeg znam se pokvario pod garancijom, a drugi izvan.

Ovaj što se pokvario u garanciji je tzv. "ovlašteni servis" slao nekamo na drugi kraj svijeta tako da je popravak trajao 4-5 mjeseci. Uredno su oni produžili garanciju kako po zakonu i moraju, ali jbg, čovjek je bio bez printera (i to ne jeftinog!) 4-5 mjeseci. Za ovaj drugi su hladno ženi rekli da ga ne žele uzeti na popravak, ne žele dati ponudu za popravak, jednostavno, ne žele se time baviti. Kad se pobunila i podsjetila ih na njihovu zakonsku obavezu servisa, rekli su joj, OK, dat ćemo vam ponudu za popravak. Popravak stoji 10.000 Kn.

Nije, dakle, problem u Xeroxu, nego u kriminalcima koji ga u Hrvatsku uvoze.
07.01.2011 | 13:48
Ja isto imam sličnu dilemu. Zapravo nije dilema jer od svega ponuđenog ne mogu se uopće snaći i odabrati što bi sve došlo u obzir... A proizvođači se baš trude da na svojim stranicama zakompliciraju maksimalno prikaz printera sa svim karakteristikama.
Već vidim da ću morati u obilazak dućana...

Tražim wireless kolor laser printer i to multifunkcijski, tj. bitan mi je skener da mogu kopirati i skenirati. To je isključivo zato što kronično nemam mjesta u stanu i printer bi mogao gurnuti na jednu policu dosta daleko od routera i svega. Printam malo pa predvidjam da ce mi toneri trajati bar dvije-tri godine. Ali bez obzira na malo printanja, zelio bi kvalitetni print (ne ink-jet), a i bitno mi je da mogu skenirati.
Koliko sam skuzio, ti multifunkcijski kolor laseri su poprilično veliki, ako imaju wireless. Ne kuzim zasto, valjda im onda to spada vec u neku drugu kategoriju, a ne za kucno koristenje.

Gledao sam malo Konica-minolta (npr. magicolor 1680MF ili sl.) i oni su imali bas takve mrezne multifunkcijske kolor lasere za pristojne cijene, oko 1500-1800 kuna, ali bez wirelessa.

Ima li netko kakav pametan prijedlog? Ovako napamet, ako je upoznat s ponudom, ne trazim od vas da trazite umjesto mene!

Lijep pozdrav!
07.01.2011 | 14:48
AKo mene pitaš, to nije klasa uređaja gdje bi uopće trebao wireless, jer takve uređaje ljudi uglavnom ne kupuju za po doma, a u firmama se wireless ne koristi ako se baš ne mora. Ako baš baš baš nemaš druge, nego tako, nabavi si još wireless bridge za cca 400 kn. U njega uštekaš bilo koji ethernet uređaj koji misli da je uštekan direktno u mrežu, a wireless bridge napravi bežični spoj transparentno.
09.01.2011 | 01:40
Ne znam zašto ne bi kupovali ljudi za po doma. U biti želim kvalitetan kolor ispis skupa sa mogućnosti skeniranja, a ne želim imati probleme s ink jetom jer relativno malo printam. Čak i cijena nije tako strašna za takav uređaj. Ne znam zašto multifunkcijski inkjetovi dolaze s wirelessom, a laseri ne. Bit će da je to ta fora, laseri su za firme, a tamo se koristi mreza.

Imam ideju. Imam jedan airport express koji trenutno koristim za bežičnu mrežu. MIslio sam ionako nabavit Time capsule za backup dva laptopa koje koristimo doma i pohranu raznih stvari. Kad dođe TC, airport express ću prebacit do printera i to bi trebalo bit to...

Hvala na pomoći!
10.01.2011 | 15:35
Mislim da imam "konačno rješenje".

Vjerojatno bi uzeo ovaj printer - www.ekupi.hr/samsung-multifunkcijski-pisac-clx-3185-34709.aspx. Super su mi vrlo male dimenzije za multifunkcijski uređaj (visina 31 cm - stane na policu!). Valjda je ok, ima li netko iskustva s tim Samsung-ovima? Malo je više love u pitanju, ali valjda vrijedi toliko.

Budući da je ova verzija samo USB, uštekat ću ga u airport express i voila - bežični printer!

Ako je ovo već polako offtopic, povlačim se.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 59 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, velejaj, Anonimci (384)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO