imac 27" cudan zvuk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

imac 27" cudan zvuk

23.12.2010 | 15:00
kupio juce novi iMac 27" i HD pravi cudan zvuk.Kao kad imas gladan stomak.I zuji konstantno,nekad jace nekad tise.Zvao sam prodavnicu gdje sam kupio i danas sam dobio drugi ali zvuk je isti ostao.znaci nista se nije promijenilo.da li da se naviknem na ovaj zvuk ili ima neka mogucnost da zamijenim hd.
23.12.2010 | 15:35
Ja to također čujem, mislim da je to do glasnog diska.

Lijepo bi bilo da se to ne čuje, ali neće mi noga otpast dok to čujem...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.12.2010 | 15:38
Ja dobio iMac 27" prije tri dana. Kad je totalna tišina kod starta se malo čuje disk, ali taj zvuk je normalan, na koji sam već odavno naviknuo. Nisam primjetio nikakve čudne primjese. U toku rada ne primjećujem ga, ali kod mene je rijetko tišina zbog male djece ;)U svakom slučaju kod mene ništa čudno.
23.12.2010 | 15:40
ma evo citam sad po forumima da je to do HD-a seagate baracuda.upravo zvao i narucio 2tb pa cu da vidim da li ce i kod njega isti zvuk biti..ma kod mene je uvijek tisina u kuci i ovo me stvarno iritira.kod starog imac-a nisam to primjetio.
23.12.2010 | 15:48
Meni se krčanje čuje kad se otvara neka aplikacija, znači kad se disk čita.
To se čuje kada je tišina u sobi, čim se neka muzika stavi to se značajno priguši.

Izgleda da je do diska i po meni to ne bi bio opravdan razlog za zamjenu stroja, ali kome smeta...
23.12.2010 | 16:04
ma meni se cuje i kad ne otvaram aplikaciju.i zuji.ajde ovo krckanje bih i mogao podnijeti ali ovo zujanje me ubija.negio jos jedno pitanje,kad sam skidao najlon sa ekrana ostalo mi je ljepilo s gornje strane,citavom duzinom.kako da ga skinem.
23.12.2010 | 16:27
to je sasvim normalno za 27'' i meni je onak kad je totalna tišina u sobi čujno.. najbolje bi bilo uzet neki SSD od 256gb barem..onda će bit totalna tišina..
23.12.2010 | 16:29
ima li savjet za ljepilo na vrhu ekrana.bojim ga se skidati ,da ne bih ostetio alu kuciste.
23.12.2010 | 20:44
Probaj samo polako, temeljito i strpljivo istrljati prstom, ali ne amo-tamo, nego samo u jednom smjeru.
23.12.2010 | 20:50
hvala smayoo.izgleda da mi je ta mogucnost jedino i preostala.
23.12.2010 | 21:08
usput,nabio sam zuljeve na dva prsta cisceci
23.12.2010 | 21:59
Bolje i to, nego da si nabio žuljeve od kopanja.
24.12.2010 | 12:54
imam jos jedno pitanje u vezi ovog zvuka.Da li mogu staviti neki drugi HD umjesto ovog sada sto imam.citao sam da su samsung i hitachi puno tisi od ovog.
24.12.2010 | 15:38
Ja imam u svom iMacu 27 (mid 2010) Seagate Barracuda od 1TB, također je malo preglasni i prebučni ali već sam se priviknuo na taj zvuk...normalno da se čuje glasnije prilikom otvaranja aplikacija itd...sve u svemu, bitno da radi, neki se HD čuju jače neki slabije, sjećam se kada sam imao PC, također je unutra bio HD Seagate Barracuda i isto se čuo kao i sada na iMacu tako da me zvuk "laganog grebanja" po disku ne brine... (uostalom poznato je da su Seagate Barracuda diskovi malo glasniji od drugih)
24.12.2010 | 16:02
da li se moze zamijeniti za neki drugi hd.ili da se i ja naviknem na ovaj zvuk?
24.12.2010 | 16:11
Ja bi se na tvom mjestu odlučio priviknut na taj zvuk, disk uvijek radi kad nešto radiš i zvuk će se uvijek čuti...e sad ako misliš da nešto nije u redu i da se prejako čuje, probaj ga zamijenit, ali to je tvoja osobna odluka, procijeni sam...ja upravo sada, kada pišem ovaj post čujem svako malo lagano grebanje po disku, ali to je sasvim normalno (bar za Seagate Barracuda diskove)...
24.12.2010 | 16:21
ok pokusat cu se priviknuti
u svakom slucaju imam godinu dana da ga zamijenim.hvala na odgovoru
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.12.2010 | 18:32
Seagate Baracuda nije ništa prema WD Raptoru koji se vrti na 10000 rpm. Ja sam imao taj disk u PC-u i to je bilo ludilo od buke! Sad sam u PC ugradio Mushkin-ov Callisto 240Gb SSD disk i to bi bila milina da nema još brdo ventilatora

Kao što sam već napomenuo, kad vlada tišina, disk u iMacu se može čuti, pa čak i onaj mali ventilator na poleđini. To je doduše tako daleko od bilo kojeg PC-a da nema šanse da me smeta. naravno, vas druge, razmažene Appleovim tihim proivodima to može smetati.

S obzirom da mi je iMac nov novcat i pod garancijom nema šanse da se sad upuštam u "uradi sam" izmjene. To bu čekalo ona vremena kad to više ne bude važno ili ovaj ugrađeni disk izdahne.
24.12.2010 | 21:28
znaci i ti imas isti problem.izgleda da su pogrijesili sa ovom serijom hd-a.citao sam danas da su u nekim s ugradjeni samsung hd-i i da se on ne cuje nikako.
24.12.2010 | 22:39
@ scarface32
Mislim da je u tvom slučaju najbolje zamijeniti ga tišim. Ovoga prodaj nakon zamjene , te možda i nećeš biti na gubitku. Mene da živcira, zamijenio bih ga, ali to shvati kao osobno mišljenje.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.12.2010 | 22:43
Ma mislim i da je WD Green serija diskova pored štedljivosti i tiša od ostalih izvedbi, ali meni se sad ne da opet nosit iMaca na servis, a sačuvajbože sam nešto prčati dok je garancija.

Da čuje se disk i kod mene kad je u sobi potpuna tišina, ali mene to toliko ne smeta jer sam do sada radio na PCjima koji su bili deset do sto puta bučniji od mog novog iMaca, a onaj WD raptor me je izluđivao.

Dakle, ja već imam SSD disk koji je trenutno ugrađen u PC, ali čim mi istekne garancija ili nađem neko brzo rješenje sa servisom budem ga prebacio u iMaca.
24.12.2010 | 23:16
nisam ni laik ali ne kontam koja je razliga izmedju sata i ssd diska?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.12.2010 | 23:29
scarface32 je napisao:
nisam ni laik ali ne kontam koja je razliga izmedju sata i ssd diska?

SATA je vrsta spajanja tvrdih diskova na računalo (serial ATA) Vidi -> Serial ATA
SSD znači Solid State Disk ili tvrdi disk bez pokretnih dijelova (zato nema ni buke) Vidi -> Solid-state drive
25.12.2010 | 00:05
sad sam malo procitao o ssd-u i mogu reci da su papreno skupi.da li se zbog brujanja i brzine otvaranja programa isplati dati tolike novce ne znam.
25.12.2010 | 00:07
jzelko je napisao:
@ scarface32
Mislim da je u tvom slučaju najbolje zamijeniti ga tišim. Ovoga prodaj nakon zamjene , te možda i nećeš biti na gubitku. Mene da živcira, zamijenio bih ga, ali to shvati kao osobno mišljenje.

ma vec sam dobio drugi imac i isti je problem bio.sad ne znam koji disc pase na njemu jer sam procitao da imaju ko neke senzore temperature i da samo mogu ovaj disc ponovo ugraditi.znaci djaba bih mijenjao.
08.01.2011 | 17:02
odlucio sam ssd kupiti samo ne preko apple-a.zanima me koji da kupim.nasao sam na ovoj stranici povoljno ali koji pase u moj imac.

www.alternate.nl/html/highlights.html?hg...id+State+Drives&
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 52 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, velejaj, Anonimci (327)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO