Imac cpu error
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac cpu error

04.01.2011 | 03:13
Poštovanje svima evo novi sam ovdje a vec imam pitanje za pomoć.
Ovako imam imac g5 20-inch model prije aluminija
E sad tu krece moj problem kad ubacim tiger da se boota da digne os napise mi ovaj error:
panic cpu 0 caller 0x002e54bc i nezeli dalje progoglao sam skoro cijeli net i nisam uspio rijesiti proble,
Ako imate bilo kakav savijet glede toga POMAGAJTEEEE.....
Unaprjed se zahvaljujem.
04.01.2011 | 10:13
Za početak (nisam siguran koliko je to na iMacu uopće izvedivo) bilo bi dobro probati promijeniti RAM. Odnosno, ako imaš više keksa, izvaditi jedan, pa probati, pa izvaditi drugi, pa probati, itd. Ako problem nestane kad jednog od keksa nema, onda je problem u njemu, ili u njegovoj banci (konektoru u koji se u iMacu šteka ram).
04.01.2011 | 11:26
on samo ima jedan utor za memoriju odispod i kad stavim ram u nju isto mi dodje onaj error ili kad nema dodatni ram nema razlike.......... luud sam.
04.01.2011 | 19:39
Tu grešku baca kad se boota s install DVD-a. A ako se boota s harda? Ili s drugog install DVD-a?
  • aco
  • Korisnik
  • 7
04.01.2011 | 20:29
A koji je sistem bio gore i koji je iMac točno u igri.

Može biti problem i sa sistemom koji je bio na njemu, možda ga treba prvo upgrade pa tek onda na Tiger, a može biti i problem sa lošim medijem na kojem je Tiger, dali imaš priključene kakve USB dodatke, itd itd... U svakom slučaju ova šifra iz Kernel panic ukazuje na problem driver-a sa platformom koju koristiš.
04.01.2011 | 21:35
E, pa da, prijatelju, a jel to Tiger install DVD *baš* od tog stroja ili retail DVD, ili je uzet od nekog drugog stroja?
05.01.2011 | 00:31
Evo ovako uspio sam rijesiti problem errora bilo je do dvd-a namucio sam se al sad sam rijesio
Ali se pojavila sljedca greska kad pocne instalacija prvi step je da se nacrta jabuka i ispod njese vrti mali krug u smjeru kazaljke na satu sto je normalno nakon 2 minute se jabuka makne i pojavi se krug s kosom crtom u njemu kao znak za zabranjeno parkiranje a ispod njega i dalje vrti onaj mali kruzic i to tako moze tajat cijelu noc i nista se ne desava.
Malo sam naporan znam al ovo mi je prvi susret u zivotu sa mac-ovima i nemam blage veze o njima a zelio bih nauciti.
05.01.2011 | 00:53
Ja mislim da se tu malo pobrkao firmware pa samo me zanima kako da ga upgrejdam ili ponovo flesham to je inace model Imac g5 2082
  • aco
  • Korisnik
  • 7
05.01.2011 | 08:18
Moraš doći do njegovog originalnog sistema (10.4.2), digni stroj sa njime i instaliraj taj sistem, nakon toga digni sve update koje ti Apple nudi i tek nakon toga kreni sa Tiger sistemom jer on traži 10.4.6 - čini mi se
05.01.2011 | 16:38
Aco koliko sam shvatio moram doc do mac os 10.4.2 to je isto tiger ili ?
Ei jos nesto jel postoji kakav program ili nesto kako bih saznao ako meni uopce radi sata kontroler na maticnoj ploci jer sve se to pocelo desavati kad je krepao stari hdd i kad sam stavio novi hdd od 500 gb i poslje toga nikako na zelenu granu a original mac-os dvd nebih nasao ni za ljek a sad jedino sto sam skino s torenta su oni crni dvd-i koji su za sve macove s motorolinimprocesrom ili ti ga ppc.
05.01.2011 | 17:05
Možda nema veze, ali kako su postavljeni "jumperi" na disku, master ili slave?
Mislim da bi trebalo biti master.
05.01.2011 | 17:08
to je sata disk on nema jumpere
  • aco
  • Korisnik
  • 7
05.01.2011 | 19:30
Zvone sory, u pravu si 10.4 je Tigar, a ja sam mislio na 10.5 običan Leopard za PPC. Očito je da ove CD-ove koje imaš skinute nisu dobri, znači dođi do originala, najmanje 10.4.2 sistema i onda idi dalje, ima ih i na Torentima. Kažeš da si stavio i novi disk, može biti i problem u tome da si ga trebao predhodno formatirati sa sistemskim CD-om na Journaled format, jer ako si sve dobro složio ne bi smjelo biti problema, nadam se da si obratio pažnju i na termalni konektor na disku. Ovaj stroj je imao problema i sa napuhanim kondezatorima, koji isto mogu biti uzrok, znači ono, nisu skroz riknuli, ali su na izdisaju, itd itd.... ko što vidiš ima dosta materijala i treba biti oprezan i temeljit u radu da ne propustiš štogod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 57 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, velejaj, Anonimci (375)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO