12.09.2014 | 16:41
Jedno pitanje... Imam jedan mali problemčić koji se povremeno javlja u komunikaciji između Mac Minija i TP Link routera putem wireless konekcije, model je TD-W8951ND... Znači, Mac Mini uredno vidi moju wireless mrežu dok je u nekom trenutku jednostavno odluči više ne vidjeti... To se događa otprilike svakih šest mjeseci... Kad se pokušam spojiti ili javlja grešku "connection timeout", s tim da wireless mrežu vidi, ili uopće ne vidi moju mrežu, ali vidi mreže mojih deset susjeda...
Jedino rješenje koje sam našao je da uđem u postavke routera i promijenim makar i samo jedno slovo u imenu mreže ili passwordu i Mini će ju odmah prepoznati i kad upišem tako promijenjeno ime ili password odmah se na nju spojiti... Nakon toga problema više nema... Do sljedećeg puta... E sad, nije takav problem mijenjati te podatke, ali kako onda moram upisivati to novo ime i/ili password wireless mreže u sve uređaje kojima se na nju spajam (Usput, nijedan drugi uređaj nema nikakvih problema s tom mrežom) htio sam pitati da li netko ima kakvo elegantnije rješenje za mog zbunjenog Minija...