Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

20.01.2025 | 21:45
mbp2009 kaže:
Davore, jedva čekam tvoj komentar na ovo pomilovanje Faucija od strane Bidena. Struka, ono.

Već sam to negdje komentirao, pa to je očigledan indikator da su itekako krivi i da bi na sudu pod teretom dokaza pali i završili iza rešetaka.

Lažljivi korumpirani Fauci, a i Bidenov sin... kako je jedan novinar lijepo napisao: "No one is above the law! ...besides Hunter Biden, Mark Milley, Anthony Fauci, and the members and staff of the Select Committee."

Sramotno, a još je jadnije da to narod guta i ide dalje...
20.01.2025 | 23:51
Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.
21.01.2025 | 10:24
Trump izašao iz WHO. Na prvi pogled zvuči kao korak nazad, ali čovjek je po tom pitanju 100% u pravu.

Osvrt na WHO: pohlepne farmaceutske korporacije uništile su plemenitu ostavštinu našeg dr. Andrije Štampara i pretvorile organizaciju u privatno financirano tijelo kojem je cilj profit, a ne zdravlje ljudi. Uz to, novim sporazumom žele oduzeti javnozdravstveni suverenitet država.

Da Plenky nije danas na večeri sa zloglasnim Klausom Schwabom još bih imao nadu da će i Hrvatska izaći iz WHO.
21.01.2025 | 20:39
Ima Trump svoj WHO, dva lica istog novcica.
21.01.2025 | 22:33
Trump pomilovao vojnike koji su dobili otkaz iz vojske jer se nisu htjeli cijepiti u pandemiji.

Dobit ce i sve place retroaktivno. Zanimljivo
21.01.2025 | 22:48
Riba kaže:
Ima Trump svoj WHO, dva lica istog novcica.

Nažalost, niti to nije isključeno, ali neće to ići niti blizu na isti način uz Kennedyija koji ima jasne stavove o tome.
21.01.2025 | 22:50
drlovric kaže:
Trump pomilovao vojnike koji su dobili otkaz iz vojske jer se nisu htjeli cijepiti u pandemiji. Dobit ce i sve place retroaktivno. Zanimljivo

Ne bih rekao da je zanimljivo, nego pravedno i jedino ispravno. Pogotovo danas kada znamo koliko je laži bilo u svemu.
29.01.2025 | 02:43
Britanski političari sada otvoreno priznaju - pandemijske odluke nisu bile medicinske, već političke, nisu imale temelj u znanosti, a mRNA tretman nikada nije niti bio testiran spriječava li zarazu i transmisiju, a sve su to znali i otvoreno lagali. Kao to je bilo sve "u dobroj namjeri".

Ako zanemarimo žrtve nuspojava, najveća šteta je razaranje vjere ljudi u zdravstveni sustav. To povjerenje je sada izgubljeno i mnogi će stradati jer neće vjerovati sustavu i onda kada čini ispravno. Nema opravdanja za takvo izigravanje građana, netransparentnost i očiglednu korupciju. Gnjusovi koji se tako poigravaju sa zdravljem milijuna ljudi su jednostavno zločinci.
29.01.2025 | 06:42
Problem je sto opada broj novo cjepljene djece.
Treba vidjeti da li ce se taj trend nastaviti ili nece.
Ako bude, vratiti ce se neke bolesti za koje smo zaboravili.

IMG_1168.jpeg
29.01.2025 | 09:01
dpasaric kaže:
Britanski političari sada otvoreno priznaju - pandemijske odluke nisu bile medicinske, već političke, nisu imale temelj u znanosti, a mRNA tretman nikada nije niti bio testiran spriječava li zarazu i transmisiju, a sve su to znali i otvoreno lagali. Kao to je bilo sve "u dobroj namjeri".

Ako zanemarimo žrtve nuspojava, najveća šteta je razaranje vjere ljudi u zdravstveni sustav. To povjerenje je sada izgubljeno i mnogi će stradati jer neće vjerovati sustavu i onda kada čini ispravno. Nema opravdanja za takvo izigravanje građana, netransparentnost i očiglednu korupciju. Gnjusovi koji se tako poigravaju sa zdravljem milijuna ljudi su jednostavno zločinci.

Ali Davore, pa to je struka, nećemo valjda protiv struke ići?

PS: Nikad mi ovo sa "strukom" neće dosaditi
29.01.2025 | 13:04
Desetljeca rada na edukaciji i cjepljenju uspjeli su u nekoloko godina unistiti.
29.01.2025 | 15:15
jura22 kaže:
Desetljeca rada na edukaciji i cijepljenju uspjeli su u nekoliko godina unistiti.

Tako je. I to je loše i velika šteta.
29.01.2025 | 19:26
jura22 kaže:
Problem je sto opada broj novo cjepljene djece.
Treba vidjeti da li ce se taj trend nastaviti ili nece.
Ako bude, vratiti ce se neke bolesti za koje smo zaboravili.

IMG_1168.jpeg

Tako je. U Njemačkoj umrlo 1. dijete od Difterije. Palac gore.
I istina je da su puno štete nepavili. Dali su totalo uništili je na nama.
29.01.2025 | 19:58
Mogu sad pjevat borbene. Povjerenje se stječe cjeli život, a gubi u sekundi. Ne samo u medicinu. Ljudi su kroz zadnjih 30+ godina dramatično izgubili povjerenje u znanost općenito jer je masa znanstvene zajednice postala sama sebi svrha i isprostituirala se do kraja, na način da "dokazuju" ono za što su ih platili. Jedni druge citiraju u krug, napucavaju si bodove.
30.01.2025 | 01:54
Još malo o tome i snimka sa saslušanja gdje se priznaje da su to bile političke, a ne znanstvene odluke:

30.01.2025 | 15:27
dpasaric kaže:
Wikipedija je već godinama moderirana od WEF plaćenika, točno se mogao pratiti history promjena gdje su išli ocrniti svakog tko je stao na put bigpharma lobiju. Tako, da Wikipediju uzimam ozbiljno samo za tehnička pitanja, a dio o osobama je krajnje ispolitiziran ili pod utejecajem farmaceutskog ili vojnog lobija.

Poslušao sam više dužih razgovora s njim i tip uopće nije "antivakser", to je slično kao da netko kaže da sam ja antivakser, a cijepio sam se za sve živo u životu (osim naravno ovog zadnjeg mRNA eksperimenta koji i nije cjepivo u dosadašnjem značenju te riječi). Kennedy traži da se radi pošteno, bez korumpiranih tijela koja odobravaju sve što novac može platiti i to ne u korist građana, nego samo za profit. Nije čudo da im je trn u oku.

OK, a kako onda ovo protumačiti? Kennedy koji bi bio ministar zdravstva u Trumpovoj administraciji, pa ga ovako roštiljaju?

Video shows senator grill RFK Jr. on his vaccine rhetoric - CNN - traje cca 3 min

- traje 6 min

Ovdje ga "blate" pa sam u limbu koliko je RFK Jr. good/bad guy?
p.s.
Ali bih htio da se takva praksa i kod nas uvede, da se preispitaju (javno) budući ministri u vladi a ne da premijer odabere tko mu je "simpatičniji"
30.01.2025 | 22:48
Yonkis kaže:
OK, a kako onda ovo protumačiti? Kennedy koji bi bio ministar zdravstva u Trumpovoj administraciji, pa ga ovako roštiljaju?
Ovdje ga "blate" pa sam u limbu koliko je RFK Jr. good/bad guy?
p.s.
Ali bih htio da se takva praksa i kod nas uvede, da se preispitaju (javno) budući ministri u vladi a ne da premijer odabere tko mu je "simpatičniji"

Tip je očigledno iz prijašnje ekipe, ali ok, bio je dosta objektivan. Jesi li gledao kako je senator Rand Paul roštiljao zloglasnog Faucija? To je bilo daleko zabavnije. Ovdje RFK Jr. nije ništa loše rekao, a to da je on "antivax" je samo bilo crnilo propagande - jer od kada ga pratim, a to ima već pet godina sada, nikada on nije rekao da je protiv cjepiva, ali je protiv da se lijekovi (i cjepiva) guraju putem dozvola korumpiranih agencija, bez istraživanja, nestransparentno i s fake znanošću gdje se skriva sve nepovoljno za profit big pharme, a istovremeno uz formalne akte kojima se pere ikakva odgovornost s njih.

Možda RFK Jr. nije savršen, ali ne da je good guy, nego je anđeo prema lažljivom korumpiranom zlikovcu Fauciju koji bi trebao biti u zatvoru. Zato mu je Biden na odlasku i dao pomilovanje unaprijed.
05.02.2025 | 22:04
Kako Trumpova administracija češlja što su radili ovi prije, tako izlaze sve luđe stvari, pa tako imamo situaciju u kojoj State Department financira satove plesa u Wuhanu(!!!).

Ili da FDA (!!!) plaća pola milijuna $ za novine Politico!

A tu je plaćanje "objektivnog" Reutersa, za koji znamo koliko je objektivan nakon što je visoki menadžment prebjegao u Pfizer. Kakva banda!

A onda Fauci poslao 40 milijuna $ u Wuhan...

06.02.2025 | 10:15
Odakle ovo, Davore? Vir?
06.02.2025 | 11:17
accom kaže:
Odakle ovo, Davore? Vir?

Objavljuje DOGE - Department of Government Efficiency koji je pokrenuo Elon Musk da se vidi gdje nestaje porezni novac.
06.02.2025 | 16:34
Doge Shmoge...
Ok, novac ne nestaje nego se redistribuira, tzv kola. Ako misliš da novac napušta USA pa odlazi u Wuhan, ne vidim što je tu problematično. I to je suma za 5 godina, što je cca 7,5 mil/god za neku tamo neprofitabilnu organizaciju poput EcoHealtha www.ecohealthalliance.org/ ? Kao neprofitna organizacija, EcoHealth Alliance se oslanja na potpore i donacije od vlada, zaklada i drugih organizacija. I bave se virusologijom. I baš je povijest htjela da virus pobjegne iz Wuhana.
Misliš da je Fauci zaradio na tim isplatama? Htio se uspostaviti neki novi svjetski poredak puštanjem virusa i cijepljenjem većinu stanovništva? Pa možda im je uspjelo, Trump koji je predlagao da se ljudi isperu alkoholom, intravenozno, opet je predsjednik. Možda je zaista cijepivo bio trojanski konj da ljudi za par godina glasaju ponovno za Trumpa koji je već ostvario zlatno doba SADržava.
Musk kao nevladin čovjek kojeg nitko nije izabrao, osim što ga je Trump imenovao, vodi DOGE koja je "privremena" institucija, mislim da će postojati do 6 mj ove godine (kada podesi efficiency u svim vladinim sektorima), će zavući svoje prste u sve kanale i tajne, bez ikakvog security clearancea i čačkati po podacima. To nije alarmantno? Kao i projekt 2025, kojeg možeš pratiti ovdje docs.google.com/spreadsheets/d/1QGG6wNHn...hl4/edit?usp=sharing
06.02.2025 | 17:33
dpasaric kaže:
Ili da FDA (!!!) plaća pola milijuna $ za novine Politico!

Evo, našao sam 15 min slobodnog vremena pa vidi ovdje:
thedispatch.com/article/fact-check-politico-usaid-funding/

Ukratko, plaćanje Politicu se odvijalo i za vrijeme Trumpa. KaKo Je tO mOgAO dOzVoLiTi??!
06.02.2025 | 23:23
No, pa to samo potvrđuje da im je cijela politička garnitura "bad guys" koja korupcijom i mitom dolazi do ciljeva. Tko zna za što je Politico trebao Trumpu, a možda i nije znao za to, nego je "Deep State" ekipa to radila na svoju ruku maskirano kao tko zna što, pa ako prođe - prođe. Uostalom, njemu je i Fauci bio savjetnik, pa je slušajući njega dozvolio svo zlo koje je ovaj izveo, da bi sada umjesto njega uzeo Kennedyija koji je sve suportno. Kompleksno je, ali se svodi na to da su oni veći zli momci od Rusa, još sada kada Trump raseli Gazu u ime Izraela - to bi bilo najveće "legalno" etničko čišćenje ikada.

Baš me zanima kako bi progresivni EU pravednici reagirali da istu stvar u Gazi učine Kina ili Rusija...
07.02.2025 | 00:48
"Istraga dosjea o COVID-u otkriva da odgovor na pandemiju nisu vodili službenici javnog zdravstva, već globalne vojne i obavještajne agencije. Istraživači Sasha Latypova i Debbie Lerman otkrivaju dokumente koji dokazuju da je COVID tretiran kao prijetnja nacionalnoj sigurnosti, a ne javnozdravstvena kriza. Zašto je vojska bila uključena? Tko je uistinu kontrolirao odgovor? I što to znači za budućnost globalnih zdravstvenih politika, digitalnih osobnih iskaznica i državne kontrole?"

07.02.2025 | 20:29
dpasaric kaže:
accom kaže:
Odakle ovo, Davore? Vir?

Objavljuje DOGE - Department of Government Efficiency koji je pokrenuo Elon Musk da se vidi gdje nestaje porezni novac.

rollcall.com/2025/02/04/white-house-open...t-for-doge-expenses/
Nearly $7 million has been “apportioned” over the past week to cover the agency’s expenses, while the administration tries to freeze big chunks of government funding as part of DOGE’s mandate to root out programs deemed wasteful or out of step with the president’s priorities.
07.02.2025 | 20:40
dpasaric kaže:
Kako Trumpova administracija češlja što su radili ovi prije, tako izlaze sve luđe stvari, pa tako imamo situaciju u kojoj State Department financira satove plesa u Wuhanu(!!!).

www.newsweek.com/ivanka-trump-usaid-mone...-house-event-2027132
Ivanka Trump used over $11,000 from the department in 2019 to buy video recording and reproducing equipment for a White House event.

..Republicans see such programs as wasteful, they make up a small portion of federal spending. In fiscal year 2023, Congress allocated $43.4 billion to USAID, which is just 0.7 percent of the total $6.134 trillion federal budget..
Much of USAID funding goes toward agencies like the World Food Program, UNICEF and nongovernmental agencies like Save the Children..
07.02.2025 | 23:12
Ok, Ivanka Trump je za 11.000 $ (čudno malo!) kupila video opremu za snimanja u Bijeloj kući, gdje tu problem? To je uostalom inventar tamo. Kladim se da se više potroši na video opremu na Pantovčaku.

S druge strane, oni korumpirani kriminalci prije su slali milijune u Wuhan za njihov zločinački eksperiment. Novost od danas - našli da je Ministarstvo zdravstva imalo stalni ugovor da Fauciju isplaćuje po 168.000 $ za nekakvu glupost od izložbe u NIH muzeju, sada su to srezali. Znači korumpirani do kraja.
08.02.2025 | 01:15
dpasaric kaže:
S druge strane, oni korumpirani kriminalci...

A ti misliš da je trenutna klika nešto drugačija?
08.02.2025 | 09:22
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:

Da, sigurno je drugačija kada sada u javnost izlaze toliki tajni dokumenti koji ukazuju na korupciju i krađu. Naravno, vjerujem da je i sada to daleko od toga da nema muljaža i oportunizma, ali ovo veliko javno DOGE čišćenje koje "live" pratimo na Twitteru pokazuje želju da stvari budu pristojnije i transparentnije. Otvoren je i portal za građane da prijave svako sumnjivo trošenje i sve će biti istraženo. Pentagon i dalje ne može proći računovodstvenu reviziju, kao i mnoga ministarstva.

A oboje pogledajte gornji video o C19 priči, o sudjelovanju DoD u svemu i koliko je sve bilo lažno i namješteno, dijelom veliki eksperiment testa poslušnosti izmješten u Wuhan, očigledno u suradnji s Kinezima na nekoj razini, a dijelom operacija nenormalnog bogaćenja big pharma lobija. I onda se sve laži koje su nam servirane lijepo poslože.
08.02.2025 | 18:20
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:

Da, sigurno je drugačija...

I misliš da sljedeće klika neće ukazivati na krađu i korupciju ove klike?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 23 minuta
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, EJc, Ender, robee, tino1, VanjusOS, Anonimci (1043)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO