Nestao mail prilikom slanja !?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nestao mail prilikom slanja !?

17.07.2014 | 13:30
Prvi puta mi se dogodilo da mi nestane mail.
Slao Vipu reklamaciju na račun te imao u privitku kopije istih. Vidjela se traka slanja i čuo se zvuk kao da je poslan. Išao pogledati u poslane mailove pa i skice i nigdje ga nema. Pretražio sve a mail nestao. Poslao drugi bez privitka i taj je prošao.
Ima li tko ideju kako je mogao nestati.!?
17.07.2014 | 20:13
Imap server? Backup na serveru?
17.07.2014 | 20:31
Vip ! POP koliko znam, nemaju imap. Na serveru nisam gledao, ali mogu probati. Nije mi to palo na pamet. Fala.
17.07.2014 | 21:07
Eto, provjerio i tamo. POP server a e-mailu ni traga. Popapala maca. Više me zanima zašto ga nema na kompu. Kako je mogao nestati?
17.07.2014 | 21:52
a) slučajno izbrisan
b) slučajno premješten (drag & drop) u neki drugi folder
c) nikad poslan (slanje nije uspjelo, ostao čamiti u outbox folderu)

Da li si siguran da si ga ranije imao u Sent folderu?
18.07.2014 | 06:45
Evo, ponovno ću. Napisao mail i stavio privitke te kliknuo na slanje. U lijevom uglu mail prozora krenula plava traka da se mail šalje. Ja se okrenuo i radio nešto drugo na laptopu na susjednom stoliću. Čuo sam zvuk da je mail otišao te se ponovno okrenuo do Maca. Idem pod poslano gleati a maila nema, pa pod skice i na kraju sav mail , ali ni traga od maila.
a) nisam ništa dirao da bi ga izbrisao ( nisam bio ni pokraj)
b) pod a
c) u outboxu (skice) ga nema

Nisam ga mogao ni imati u Sent folderu jer se upravo napisao i slao.

Zato sam i stavio takav naslov !
18.07.2014 | 07:17
Nisam skužio da si odmah iste sekunde nakon slanja išao tražiti poslani mail.
To se meni događa povremeno, ali problem je (kod mene) samo u prikazu sadržaja mailboxa. Mail je uredno poslan i nalazi se u sent folderu, ali ga ne vidiš. Quit Mail.app i ponovno pokreni pa onda pogledaj.
18.07.2014 | 07:56
To sam prvo napravio, ali je nestao. U tom sam imao dva privitka računa i jedan manji iskaznice. Drugi koji je prošao sam poslao bez privitaka, ali sam prepisao podatke s računa. Mislio sam da im je možda mail prevelik s privicima.
Meni se to još nikad nije dogodilo.
18.07.2014 | 14:19
jzelko, meni se je to 2 puta dogodilo prilikom slanja maila na android mobitelu sa mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , imap!

Pripisao sam to mail.com servisu, te sam odmah otvorio gmail (znam smayo, znam...

Odonda mi se više ne događa. Esad, što je krivnja - nemam pojma, nisam nikada išao istraživati, ali iako je kod mene mail nestao, osoba kojoj sam slao mail gA JE DOBILA, iako ga kod mene nije bilo. Niti na serveru, niti u mobitelu, nigdje - baš kako ti kažeš, ko da je ispario.

Mođda da provjeriš da li je osoba, kojoj si poslao primila mail?
18.07.2014 | 16:16
@ Zdravac, nije dobila, jer sam slao SZK Vip i nisu odgovorili, te sam napisao drugi s drugim nazivom i za toga su poslali potvrdu da su ga primili a za prvi nisu. Čak sam im napisao da je taj drugi mail jer neznam jesu li prvoga dobili. Danas se javili na telefon i potvrdili prijem drugoga te se ispričali i stornirali jedan račun u ime isprike za grešku prilikom uključenja usluge i to račun na veći iznos.
Moram priznat da su se korektno ponijeli. Jedino, što sam morao reklamirati, jer samoinicijativno to vjerovatno ne bi napravili. "Eppur si muove", kako bi Galilej rekao.
Sad, zanimalo bi me gdje je mail nestao, ali kako se stvar povoljno riješila, mogu zanemariti. Eto da bude i jedan plus za VIP, kraj svih tih minusa.
DOPUNA: S današnjim mailom od Vipa vidim da su ipak dobili prvi mail, kojeg nemam u arhivi. Znači ipak je otišao. Premda mi nije jasno, ali možda negdje iskrsne taj mail, pa se javim.
18.07.2014 | 17:37
NSA ga je privremeno posudila, kad vide da nema veze s rušenjem Malezijskog zrakoplova, budu ga poslali na odredište
18.07.2014 | 20:29
jzelko kaže:

DOPUNA: S današnjim mailom od Vipa vidim da su ipak dobili prvi mail, kojeg nemam u arhivi. Znači ipak je otišao. Premda mi nije jasno, ali možda negdje iskrsne taj mail, pa se javim.

Nebude ti se pojavio, nije ni meni tak 2 puta. Vjerojatno je stv ar u imap serveru, sinkronizaciji...

Eto, otvori i ti gmail račun, znam da bi to smayo napravio!
18.07.2014 | 20:55
@ Zdravac, imam ga već jako dugo, ali ima i smayoo pravo pa ga koristim za manje bitne stvari.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 minuta
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO