Wifi booster za Macmini (late 2009)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wifi booster za Macmini (late 2009)

28.07.2014 | 14:09
Bok,

Ruter je u drugoj sobi a meni konekcija puca i puca. BearExtender mi je ultra preskup pa me zanima znate li za koju alternativu i da se može kupiti u Zagrebu. Ja sam guglala i našla neki model koji navodno radi bez beda i naručila ga preko eBaya iz Njemačke ali nikad nije došao tako da sam samo izgubila vrijeme a još uvijek nemam svoj dongle a treba mi ono jučer.

Hvala unaprijed!
28.07.2014 | 17:30
A zašto si baš tako skroz sigurna da problem nije u nečem drugom, a ne u lošem wifi modulu od Minija?
Jesi li probala (čisto za probu) isključiti enkripciju na routeru pa vidjeti da li onda wifi veza radi stabilnije?
Možda je kanal zagađen smetnjama. Jesi li probala promijeniti kanal na routeru?
(Pretpostavljam da reset Maca i reset routera jesi načinila i promjene nema?)
Koliko korisnika visi na tom routeru? Ako je previše korisnika, možda router ne uspijeva održati sve veze aktivnima.
03.08.2014 | 16:47
100% je do loše antene jer laptop na istom ruteru najnormalnije radi. Mini je imao problema i na poslu u uredu gdje je ruter doslovce 2m od njega, doduše 1 zid je između ali ništa što bi trebalo krčiti signal pretjerano. Recimo s istog mjesta MacBook prima 3x više signala nego Mini. BearExtender mi je zasad preskup, postoji li koja ok alternativa?
03.08.2014 | 17:49
Gledaj, to *SIGURNO* nije normalno ponašanje. Taj wifi u Miniju je neispravan. Pretpostavljam da ti se popravak ne isplati, ali ne treba ti niti wifi extender. Kupi si obični najobičniji wifi USB stick (dakle vanjski USB wifi modul) i spajaj se preko njega. Samo je bitno da odabereš neki koji ima Mac driver ili ga Mac pod normalno prihvaća.

Najjednostavnije ti je odabrati neki kojeg prodaje OWC jer oni sve što prodaju - testiraju da sigurno radi na Macu. Pa sad - kupila od OWC ili našla neki točno takav kod nas...

A ako baš hoćeš range extender (ja nisam poklonik takvih rješenja jer su sve to dodatni izvori mikrovalnog zračenja po kući), bilo koji ti može valjati. Evo, ovo je prvi kojeg sam našao u Ventexu:
www.ventex.hr/pd/0550992/pg/852/Switch--...Link-DAP-1320.wshtml
03.08.2014 | 18:12
Oprosti, od kud ti ideja za exenderom?
smayoo ti je dao ideju o sicku kojinkošta do 100kn. Odi u neki dučan s opremom i davi trgovca neka izvuće sve USB stickove i čitajte što piše. Links mi se čini kao dobar početak potrage.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
04.08.2014 | 09:09
nema potrebe komplicirati sa OWC, kad na njuškalu ima wifi adaptera ko pljeve

ovo ..radi na OSX 10.5 - 10.7 (vjerovatno na novijim) provjereno i hvata sve živo i neživo u krugu 100 m
04.08.2014 | 10:41
Ma ja sam čisto predložio OWC da ne istražuje za svaki model koji se kod nas nudi - da li radi ili ne radi s Macom. Ovako odeš na OWC, pogledaš što oni nude pa to potražiš kod nas.
Inače, 2W izlazne snage, pa još omni antena od 10 dBi dobitka, to je ERP od cca 76 dBm. A standard (u smislu sigurnosti ljudi) ne dozvoljava više od 20 dBm (što odgovara efektivno izračenoj snazi od 10 mW. S tom antenom od 10 dBi dobitka, izlazna snaga predajnika ne bi smjela biti veća od 2,5 mW. A ona je 800 puta veća. Smatram da je potpuno neopravdano izlagati se svakodnevno takvom mikrovalnom zračenju. Osobito ako ima djece u blizini. Imati tako nešto u radnoj sobi (ne daj, Bože - na stolu) je najmanje 3-4x veći primitak zračenja nego da te antena mobilnog operatera "puca" direktno sa susjedovog krova.

WiFi u tom Miniju je neispravan. Vjerojatno je pukla vodljiva veza interne antene, tako da je ERP po svoj prilici oko 1-2 dBm, ako i toliko. I zato joj ne radi WiFi. Sasvim je dovoljno uzeti neki normalni, obični WiFi modul, ograničen na standardom propisanih 20 dBm i to će joj raditi super.
04.08.2014 | 10:45
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje... Sorry kaj vas gnjavim oko ovoga ali mreže nisu moj đir.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
04.08.2014 | 10:48
ma sve 5 smayoo..ima i slabijih..al kad cura hoće jak signal
04.08.2014 | 11:12
Kapetanica kaže:
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje...

Držeći se onog što prodaje OWC, jer oni sve što prodaju - i testiraju pa znaš da radi, a ne samo da proizvođač kaže da radi, Edimax se čini kao dobar izbor.

Edimaxa u HR prodaju ove trgovine:

www.edimax.com/au/wheretobuy_detail.php?...pe=3&menu=m3#151

Ovaj model ima samo 5GHz oscilator, dakle podržava strogo 802.11n i 802.11ac, i to samo na 5 GHz. Ako imaš odgovarajući access point, to je dobar izbor jer cijena nije visoka, a uređaj ti jamči veliku brzinu.

eshop.macsales.com/item/Edimax/EW7711MAC/

A ovaj model je klasika, 2,45GHz, prikladan za starije access pointe na 802.11b/g/n (n samo na 2,45 GHz). Duplo je jeftiniji od prethodnog.
04.08.2014 | 11:18
smayoo kaže:
Kapetanica kaže:
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje...

eshop.macsales.com/item/Edimax/EW7711MAC/

A ovaj model je klasika, 2,45GHz, prikladan za starije access pointe na 802.11b/g/n (n samo na 2,45 GHz). Duplo je jeftiniji od prethodnog.

Ovaj it is. Cijena je jako prihvatljiva. Još mi je i Analogbit usput s posla. HVALA, VELIKO HVALA.
04.08.2014 | 14:06
Nema na čemu. Samo nemoj postaviti očekivanje na bazi američke cijene. Bit će to kod nas dosta skuplje, pretpostavljam. Ali opet bi moralo biti u okviru 150 kn.
04.08.2014 | 14:08
Pogledala sam kod svih Edimax dobavljača u Zagrebu i nitko nema pa sam naručila prek neta, sa šipingom 30 dolara. Još ok cijena. Javim se za 2 tjedna kad isprobam.
04.08.2014 | 17:31
Na koji točno misliš? Ovaj?

ScreenShot2014-08-04at18.32.00.png
04.08.2014 | 18:32
Ne mislim ni na koji, sako znam kako Microline uvozi Edimax opremu. Dučan im ima debilno ime IQ Centar, a firma valjda za maloprodaju je Zagria d.o.o.
Još uvoze i LG, Canon, Logitech, Gygabite i još neke brendove, ali ne cijeli asortiman.
Nisu nešto eksponirani jer nisu imali neke razvikane artikle.
04.08.2014 | 19:08
Ima ovaj najmanji....taman za mini

24.08.2014 | 12:55
Uzela sam ovaj i ok je zasad, bumo vidli kak će raditi. Opće neću ni spominjati kak nisam pažljivo pročitala kaj je smayoo napisal i naručila usb koji podržava 5Ghz i popu* 70 kuna.
24.08.2014 | 13:38

Prodaj ga dalje. Ne bi smjelo biti teško.
24.08.2014 | 13:39
Vratila sam ga odkud je i došao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?