Wifi booster za Macmini (late 2009)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wifi booster za Macmini (late 2009)

28.07.2014 | 14:09
Bok,

Ruter je u drugoj sobi a meni konekcija puca i puca. BearExtender mi je ultra preskup pa me zanima znate li za koju alternativu i da se može kupiti u Zagrebu. Ja sam guglala i našla neki model koji navodno radi bez beda i naručila ga preko eBaya iz Njemačke ali nikad nije došao tako da sam samo izgubila vrijeme a još uvijek nemam svoj dongle a treba mi ono jučer.

Hvala unaprijed!
28.07.2014 | 17:30
A zašto si baš tako skroz sigurna da problem nije u nečem drugom, a ne u lošem wifi modulu od Minija?
Jesi li probala (čisto za probu) isključiti enkripciju na routeru pa vidjeti da li onda wifi veza radi stabilnije?
Možda je kanal zagađen smetnjama. Jesi li probala promijeniti kanal na routeru?
(Pretpostavljam da reset Maca i reset routera jesi načinila i promjene nema?)
Koliko korisnika visi na tom routeru? Ako je previše korisnika, možda router ne uspijeva održati sve veze aktivnima.
03.08.2014 | 16:47
100% je do loše antene jer laptop na istom ruteru najnormalnije radi. Mini je imao problema i na poslu u uredu gdje je ruter doslovce 2m od njega, doduše 1 zid je između ali ništa što bi trebalo krčiti signal pretjerano. Recimo s istog mjesta MacBook prima 3x više signala nego Mini. BearExtender mi je zasad preskup, postoji li koja ok alternativa?
03.08.2014 | 17:49
Gledaj, to *SIGURNO* nije normalno ponašanje. Taj wifi u Miniju je neispravan. Pretpostavljam da ti se popravak ne isplati, ali ne treba ti niti wifi extender. Kupi si obični najobičniji wifi USB stick (dakle vanjski USB wifi modul) i spajaj se preko njega. Samo je bitno da odabereš neki koji ima Mac driver ili ga Mac pod normalno prihvaća.

Najjednostavnije ti je odabrati neki kojeg prodaje OWC jer oni sve što prodaju - testiraju da sigurno radi na Macu. Pa sad - kupila od OWC ili našla neki točno takav kod nas...

A ako baš hoćeš range extender (ja nisam poklonik takvih rješenja jer su sve to dodatni izvori mikrovalnog zračenja po kući), bilo koji ti može valjati. Evo, ovo je prvi kojeg sam našao u Ventexu:
www.ventex.hr/pd/0550992/pg/852/Switch--...Link-DAP-1320.wshtml
03.08.2014 | 18:12
Oprosti, od kud ti ideja za exenderom?
smayoo ti je dao ideju o sicku kojinkošta do 100kn. Odi u neki dučan s opremom i davi trgovca neka izvuće sve USB stickove i čitajte što piše. Links mi se čini kao dobar početak potrage.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
04.08.2014 | 09:09
nema potrebe komplicirati sa OWC, kad na njuškalu ima wifi adaptera ko pljeve

ovo ..radi na OSX 10.5 - 10.7 (vjerovatno na novijim) provjereno i hvata sve živo i neživo u krugu 100 m
04.08.2014 | 10:41
Ma ja sam čisto predložio OWC da ne istražuje za svaki model koji se kod nas nudi - da li radi ili ne radi s Macom. Ovako odeš na OWC, pogledaš što oni nude pa to potražiš kod nas.
Inače, 2W izlazne snage, pa još omni antena od 10 dBi dobitka, to je ERP od cca 76 dBm. A standard (u smislu sigurnosti ljudi) ne dozvoljava više od 20 dBm (što odgovara efektivno izračenoj snazi od 10 mW. S tom antenom od 10 dBi dobitka, izlazna snaga predajnika ne bi smjela biti veća od 2,5 mW. A ona je 800 puta veća. Smatram da je potpuno neopravdano izlagati se svakodnevno takvom mikrovalnom zračenju. Osobito ako ima djece u blizini. Imati tako nešto u radnoj sobi (ne daj, Bože - na stolu) je najmanje 3-4x veći primitak zračenja nego da te antena mobilnog operatera "puca" direktno sa susjedovog krova.

WiFi u tom Miniju je neispravan. Vjerojatno je pukla vodljiva veza interne antene, tako da je ERP po svoj prilici oko 1-2 dBm, ako i toliko. I zato joj ne radi WiFi. Sasvim je dovoljno uzeti neki normalni, obični WiFi modul, ograničen na standardom propisanih 20 dBm i to će joj raditi super.
04.08.2014 | 10:45
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje... Sorry kaj vas gnjavim oko ovoga ali mreže nisu moj đir.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
04.08.2014 | 10:48
ma sve 5 smayoo..ima i slabijih..al kad cura hoće jak signal
04.08.2014 | 11:12
Kapetanica kaže:
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje...

Držeći se onog što prodaje OWC, jer oni sve što prodaju - i testiraju pa znaš da radi, a ne samo da proizvođač kaže da radi, Edimax se čini kao dobar izbor.

Edimaxa u HR prodaju ove trgovine:

www.edimax.com/au/wheretobuy_detail.php?...pe=3&menu=m3#151

Ovaj model ima samo 5GHz oscilator, dakle podržava strogo 802.11n i 802.11ac, i to samo na 5 GHz. Ako imaš odgovarajući access point, to je dobar izbor jer cijena nije visoka, a uređaj ti jamči veliku brzinu.

eshop.macsales.com/item/Edimax/EW7711MAC/

A ovaj model je klasika, 2,45GHz, prikladan za starije access pointe na 802.11b/g/n (n samo na 2,45 GHz). Duplo je jeftiniji od prethodnog.
04.08.2014 | 11:18
smayoo kaže:
Kapetanica kaže:
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje...

eshop.macsales.com/item/Edimax/EW7711MAC/

A ovaj model je klasika, 2,45GHz, prikladan za starije access pointe na 802.11b/g/n (n samo na 2,45 GHz). Duplo je jeftiniji od prethodnog.

Ovaj it is. Cijena je jako prihvatljiva. Još mi je i Analogbit usput s posla. HVALA, VELIKO HVALA.
04.08.2014 | 14:06
Nema na čemu. Samo nemoj postaviti očekivanje na bazi američke cijene. Bit će to kod nas dosta skuplje, pretpostavljam. Ali opet bi moralo biti u okviru 150 kn.
04.08.2014 | 14:08
Pogledala sam kod svih Edimax dobavljača u Zagrebu i nitko nema pa sam naručila prek neta, sa šipingom 30 dolara. Još ok cijena. Javim se za 2 tjedna kad isprobam.
04.08.2014 | 17:31
Na koji točno misliš? Ovaj?

ScreenShot2014-08-04at18.32.00.png
04.08.2014 | 18:32
Ne mislim ni na koji, sako znam kako Microline uvozi Edimax opremu. Dučan im ima debilno ime IQ Centar, a firma valjda za maloprodaju je Zagria d.o.o.
Još uvoze i LG, Canon, Logitech, Gygabite i još neke brendove, ali ne cijeli asortiman.
Nisu nešto eksponirani jer nisu imali neke razvikane artikle.
04.08.2014 | 19:08
Ima ovaj najmanji....taman za mini

24.08.2014 | 12:55
Uzela sam ovaj i ok je zasad, bumo vidli kak će raditi. Opće neću ni spominjati kak nisam pažljivo pročitala kaj je smayoo napisal i naručila usb koji podržava 5Ghz i popu* 70 kuna.
24.08.2014 | 13:38

Prodaj ga dalje. Ne bi smjelo biti teško.
24.08.2014 | 13:39
Vratila sam ga odkud je i došao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 15 minuta
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO