08.11.2014 | 13:48
Ja sam probao Postbox i odustao od njega jer je imao sve iste probleme kao i Mail.app, a ono što je kod Mail.app bilo dobro, kod Postbox ne valja.
Mail.app solidno radi s IMAP accountima, ali treba ga podesiti kako spada. IMAP je protokol koji omogućava puno, ali treba znati što želiš od njega.
A propos "poslovnog" maila s kvotom od 100MB, nemam što reći nego - smiješno. Kakav je to posao kojem to može biti u današnje vrijeme zadovoljavajuće?
1. Ne radi dobru sikronizaciju sa ostalim uredjajima. recimo kada posaljem mail sa iPhona ne vidi mise na mac mail klijentu ili ako obrisem neki mail na macbooku ne odradii mi to na macminiju.
To je stvar podešavanja IMAP foldera, kako kaže Riba. Provjeri da su na svim uređajima odabrani isti IMAP folderi za iste funkcije.
2. Nemogu da napravim da preuzima lokano stare mailove na mac da mogu ocistiti server posto stalno imam veci broj mailova tako da mi oni 100mb ogranicenja na firminom mail serveru pravi problem.
Ne razumijem što ne možeš? IMAP je sync protokol. Pretpostavka je da ćeš ručno napraviti move nekog maila iz IMAP foldera u neki koji je offline na tvom kompu. Možeš na Mail.app na Macu namjestiti da ti automatski sve nove mailove iz IMAP foldera premiješta u neki offline folder, ali onda ih više ne možeš syncati na drugim uređajima. Što zapravo želiš napraviti?
To sve što tebi treba se Mail.appom riješi bez frke.