04.03.2015 | 17:42
zeljko.zucko kaže:
...neka mi netko napiše ovdije od korisnika tko ima HT optiku i brži internet od 10 MB te brži Upload od 600 kb/s, a svi se oni na sva vrata naveliko reklamiraju i svi oni nude ulta brzi internet, možda jedino da si u zgradi do HT- centra,...
Dok sam živio u Rijeci na Zametu u zgradi od 100 stanova, dobio sam od HTa optiku po cijeni 1kn na dvije godine. Cijena ugovora mi je ostala ista, brzina stalnih 10MB/s bez obzira na MaxTV. Upload je isto bio oko 600KB/s. U to vrijeme nisam uzeo veću brzinu jer mi je bila preskupa, a oni sami mi nisu ponudili ništa povoljnije brzine kao korisniku otpičke linije.
Sada živim u kući na selu Dražice blizu Rijeke gdje je HT u potpunosti obnovio centralu i kablove do privatnih kuća. Dakle, sad sam opet na bakrenim linijama, samo obnovljenim, pa kad mi je MaxTV prijemnik na standby brzina DL mi ide do 15MB/s, a kad gledamo MaxTV onda je stabilnih 10MB/s. UL mi je pak stalnih 512KB/s
Dakle, ja imam čak i veću brzinu nego što mi naplaćuju
...kužim da muljaju oko toga ali jednostavno najviše mi smeta čista lopovluk kao pšto je sa tim naknadama za korištenje, pa ponašaju se kao da smo svi debili i sda nemamo niti završenu osnovnu školu pa dodaju takve stavke, " *Mjesečna naknada za osiguranje funkcionalnosti opreme - Kako bismo osigurali ispravnost opreme koju vam dajemo na korištenje (modem, router, set top box), naplaćuje se mjesečna naknada koja pokriva sve troškove popravka ili zamjene opreme i dolaska tehničara na vašu lokaciju. " troškove zamjena rutera znači ja moram dodatno plačati iako su ionako cijene preskupe, ( svi oni imaju usklađeni cjenik da se razumijemo ) pa što nebi bilo sasvim jasno i normalno da ukoliko ti oprema neradi da je onaj tko ti pruža usluge mora i osigurati normalan rad bez dodatnih troškova, po meni tih 30 kn nesmije nikako ulaziti u troškovnik, i sve dok se nitko ne buni protiv ovakvih stavki u ponudama i kojima je to sasvim normalno imat čemo ovo što danas imamo, a to je bahatost jer to to mogu i nitko im ništa nemože.
Ja sam korisnik HT usluga od uvođenja ADSLa i MaxTVa. U tih kusur i nešto godina više puta su mi mijenjali opremu, da li zbog promjene na novu bolju uslugu ili zbog kvara, ali nikad nisu posebno naplatili dolazak servisera niti instaliranu opremu. Eto, ja priznajem da sam pravi debil s balkana koji trpi njihov lopovluk sve te godine bez da zucnem. Tko zna koliko su mi para bespravno uzeli...
Neka stavi taj dio u Njemačkoj pa da vidimo koliko će dugo ta opcija biti aktualna, čekala bi ih kazna od miju eura , ali daaa tu može svatko raditi što želi.
Baš sam provjerio što naplaćuju u Njemačkoj kad si već potegao to pitanje pa evo ti i čitaj ako znaš njemački, a ako ne znaš potrudi se kao i ja pa si prevedi s google prevodiocem:
Deutsche Telekom
Vidi pod "benötigte hardware" što bi po našku značilo Potreban Hardware, piše monatlich (mjesečno) 4,94€ što bi u naškoj domaćoj valuti bilo oko 38 kunelića. Eto, ispada da nismo samo mi debili
Neka netko tko zna dobro njemački potvrdi, jer ja njemački ne znam pa sam se oslonio na google prevodioc, a u tom slučaju moguće je da sam pogrešno razumio da i Njemci moraju plaćati opremu mjesečno, a i da im jednokratno oduzmu skoro 100€ ako žele da im serviser ugradi opremu.
Dakle, zeljkec, tko je sad debil?