Dilema Fibernet vs Telemach
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dilema Fibernet vs Telemach

16.10.2024 | 11:01
Pozdrav
Evo upravo sam preko RUNE ugradio optiku i sad trebam izabrati davatelja usluge.
Dvojba…Fibernet ili Telemach
Ako ima korisnika volio bih čuti mišljenja…hvala
16.10.2024 | 20:23
Fibernet svakako! Mali i posvećeni korisnicima, topla preporuka.
17.10.2024 | 07:48
Hvala
17.10.2024 | 07:54
Svakako se slažem sa Davorom.

Osobno sam Fibernet user od 2021. Prednost malog providera je višestruka. Od maksimalnih brzina, statičke IP adrese, to transparentnih informacija i supporta. Ono što je možda malo problematično je support van radnog vremena koji trenutno funkcionira samo preko maila (ali tel linija i 24/7 je u planu), no s obzirom na stabilnost to je u zadnje vrijeme izuzeto rijetko.

Rade najave radova koji će uzrokovati veći downtime (mail i social media), pa je i to jedan veliki plus u cijeloj priči.

Davali su korištenje vlastite opreme još i prije nego je to bilo natjerano regulatorom ove godine, što znači da zbilja nije potrebno imati "njihov" ruter u bilo kojoj kombinaciji ukoliko korisnik to ne želi.

1G useri (i sporiji) rade preok PPPoE-a, a multi-gig idu direktno putem statičke adrese van. Max speed koji sam dobio preko njih u testu je blizu 8G simetrično, tako da definitivno ima bandwidtha po korisniku.

Ako ćemo spomenuti nešto negativno, no to isto tako ovisi i o lokaciji, to će biti problem na RUNE strani. Nemalo puta se dogodilo da je downtime upravo zbog nekog problema na RUNE infrastrukturi (radovi, nevrijeme itd...), ali komunikacija prema ISPu recimo Fibernetu je vrlo loša, a time onda i prema krajnjem korisniku.

Ne vjerujem da se tu može puno toga napraviti, a s obzirom na nedavni veliki broj oglasa za RUNE radna mjesta, očito je da je nedostatak ljudi najveći problem.

Ovo će sigurno zahvatiti bilo kojeg providera preko RUNE-a, ali ako se zadržimo samo na ISPu kao takvom, apsolutna preporuka je Fibernet.
17.10.2024 | 18:18
Hvala na iscrpnom odgovoru.Ustvari imam jednu malu nedoumicu sa tv.Naime ja volim moto gp i formulu a to na fibernetovoj ponudi nema
18.10.2024 | 08:04
Nemaš neki namjenski internet streaming servis za to?
18.10.2024 | 08:14
Traži ponudu s obje strane, i onda kad ti Telemach da povoljniju ponudu, obrati se s time Fibernetu i pitaj ako mogu nekako izaći u susret. Ja sam si tako solidno spustio cijenu.
18.10.2024 | 08:52
Piere kaže:
Hvala na iscrpnom odgovoru.Ustvari imam jednu malu nedoumicu sa tv.Naime ja volim moto gp i formulu a to na fibernetovoj ponudi nema

I kod mene je lokalni provider optike (područje okolice Varaždina), svakako pozitivna iskustva i uvijek bih i ja preporučio ovo što kolege iznad pišu.

Uz to, savjetujem ti da kod odluke svakako razdvojiš potrebu interneta, sa potrebom gledanja TV-a, streaming servisa, i ostalik multimedijalnih sadržaja. Internet je osnova za sve, i primarno gledaj kvalitetu.

Ovo što si spomenuo (MotoGP i F1) možeš riješiti kvalitetno za cca 10 eur / mjesečno (ako misliš na Sportklub kanale), a i na druge načine (IPTV) za istu cijenu... Da sad ne idem dalje...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 16 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO