10.09.2018 | 13:10
Pa i meni je logično da će aplikacija koja se plaća i još usput zarađuje prikazivanjem reklama zarađivati više od aplikacije koja je jednom plaćena i u njoj nema reklama kojima bi se dodatno zarađivalo.
Samo je pitanje što se događa u dužem roku, kad ukupna ocjena aplikacije počme padati zbog korisnika koji su kupili aplikaciju očekujući da u njoj neće biti reklama, pa se neugodno iznenade nakon same kupnje, i daju aplikaciji lošu ocjenu.
Osim toga, reklamiranje dodatno troši i bandwidth i bateriju mobitela (ne tako strašno, ali ipak troši), pa sad još i da to plaćamo?!
Za većinu ne znam, ali ja osobno bih takvu aplikaciju, u slučaju da postoji plaćena alternativa bez reklama, bez ikakve grižnje savjesti deinstalirao sa uređaja, i 'nagradio' developere prigodnom recenzijom.
BTW Nekoliko sam puta (doduše bilo je to dosta davno) pokušao kliknuti na te reklame, ali, koliko se sjećam, niti jedan put nisam došao na stranicu koja reklamira prikazani proizvod, ili sam dobio poruku o grešci, ili sam došao na stranice koje nemaju nikakve veze sa onim što je bilo na samoj reklami. Možda su se sad malo i popravili po tom pitanju.